MADDE 32 – (1) Bir dersteki başarı durumu başarı notu ile belirlenir. Kredili derslerde başarı notları; A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 başarı notları geçer not, D1 ve D2 başarı notları koşullu geçer not, E ve F1 başarı notları devamlı başarısız not, F2 başarı notu ise devamsız başarısız not olacak şekilde verilir.
Mezun olabilmek için öğrencinin GANO'sunun en az 2,50 olması gerekir. D1 notu bu şartla geçer nottur. GANO'nun 2,50'nin altında olması durumunda, mezuniyet için, D1 notlu derslerin bir kısmının tekrar alınıp GANO'nun en az 2,50'ye yükseltilmesi gerekir.
a) (D) notu; derse devam yükümlülüklerini veya ders uygulamalarına ilişkin koşulları yerine getirmediği için, sınava girme hakkını elde edemeyen öğrencilere verilir ve not ortalaması hesabında (FF) notu işlemi görür.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Öğrenciler isterlerse (DD) ve (DC) harf notu aldıkları derslerin bütünleme sınavına girebilir ve notunu yükseltebilir. Ancak bu durumda bütünleme sınavından alınan son başarı notu geçerli olacaktır.
a) Bir dersten başarı notu olarak A+,A, B+, B, C+ ve C notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. b) Bir dersten başarı notu olarak DZ, F ve K notlarından birini alan öğrenci, o dersten başarısız sayılır. c) Bir dersten D+ ve D notlarından birini alan öğrenci, o dersi şartlı başarmış kabul edilir.
İlgili 25 soru bulundu
Üniversitede DD Harf Notu Karşılığı Kaç Puan, Geçer Mi, Kalır Mı? Üniversite derslerinden DD alınmış ise bu puanın karşılığı 33- 39 arasındadır. Bu da öğrenci için başarısız bir derecedir. 2,00 katsayısının altında olduğu için de öğrenci dersten geçemez durumundadır.
Herhangi dersten ortalaması DD düşerek başarısız olan öğrencilerin notları, dönem sonunda Bütünleme sınavlarından sonra, eğer transkript Genel Not ortalaması (GNO) 2,50 ve üzerinde ise DD (Başarısız) olan tüm notları DB (Başarılı) olarak sistem tarafından otomatik olarak güncellenmektedir.
DC: 50 - 59 / Koşullu Başarılı - Başarısız. DD: 40 - 49 / Başarısız. FD: 30 - 39 / Başarısız.
Final sınavı sonunda bir dersin ders başarı notu Fd ise ögrenci, o ders için bütünleme sınavına girer. Bütünleme sınavı sonunda, bir dersin ders başarı notu Fd ise ögrenci, o dersten başarısız sayılır.
Başarı notları aşağıdaki gibidir: a) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC, G harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. b) Bir dersten DC, DD harf notlarından birini alan öğrenci, o dersi koşullu olarak başarmış sayılır.
Bu harf sisteminin rakamsal ifadesi de çok merak edilir. Üniversitelerde genellikle 90 ile 100 puan arası AA harf notuna karşılık gelir. 89 ile 85 arası notlar BA, 80 ile 84 arası harf notu BB, 79-75 arası CB, 74 ile 70 arası CC, 69 ile 64 arası DC, 64-60 arası ise DD olarak ifade edilir.
MADDE 32 – (1) Bir dersteki başarı durumu başarı notu ile belirlenir. Kredili derslerde başarı notları; A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 başarı notları geçer not, D1 ve D2 başarı notları koşullu geçer not, E ve F1 başarı notları devamlı başarısız not, F2 başarı notu ise devamsız başarısız not olacak şekilde verilir.
2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Üniversitede vizelerde ve finallerde notlarınız harf notlarına dönüştürülür. Bu harf notları şayet CD, DC veya DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektedir.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
AÖF DC GEÇER Mİ? AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise AÖF koşullu geçer olarak adlandırılan sonuçları geçer harf notlarıdır.
FF GEÇER Mİ?AÖF FF başarısız not harfidir. Yani FF geçer not değildir. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00'ın üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez.
AÖF AÖF DD, DC ve CD geçme notları AÖF DD GEÇER Mİ? AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. CD ile DD arası "Koşullu Geçer" notudur; Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise akademik yetersizlik uyarısına göre işlem yapılır.
59.5 ve üstü geçer. Finalde 60 alma zorunluluğu yoktur.
a) Eşdeğer ders değerlendirmeleri için başarı notunun, ADÜ'deki en düşük geçer notundan az olmaması gerekir. Bu not, en düşük geçer notu öğretim programlarında C3 olarak belirlenmiş dersler için C3, diğer dersler için D1'dir.
“C-”, “D+” ve “D”, dersin “şartlı” tamamlandığını belirtir. “F”, başarısı “D” veya “P” düzeyine erişemeyen öğrencilere verilir.
D demek geçtin demektir, artık o dersi almana tekrar gerek yoktur ama ortalaman düşükse sınıfı geçemeyeceğinden ortalamayı düşüren de DD olduğundan o dersi tekrar alırsın olur biter.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri