Neden Dalgıç Pompa Neden Su Çekmiyor, Niçin Su Basmıyor ? Dalgıç pompa su çekmiyor ise; susuz kalıp hava yapabilir, emiş filtresi tıkalı olabilir, pompaya enerji gelmiyor veya pompa borusu delik tıkalı olabilir tüm bu kontrollerin yapılması için deneyimli dalgıç pompa servisinden destek almalısınız.
Bir santrifüj pompanın çark giriş kesiti (impeller eye) alanı, pompa emme flanşı kesitinden her zaman küçüktür. Akışkan bu kesitten geçerken hızlanır ve dolayısıyla basıncı düşer (Resim 1). Debi ne kadar fazlaysa, bu kesitteki hız o kadar fazla olacağından dolayı, bu basınç düşüşü de aynı oranda fazla olur.
İlk olarak, hidroforun pompasının bozuk olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer pompa bozuk değilse, hidroforun akış kontrol vana veya hidroforun içindeki filtrelerin tıkanık olup olmadığını da kontrol etmeniz gerekmektedir. Hidroforun tesisatındaki bir tıkanıklık da su basmamasına neden olabilir.
Saatte ortalama 14 ton su çekebilen bu pompaların bu istatistiği, derinliğe göre de değişebilmektedir. Dalgıç pompa çalışma süresi de bu süreçteki çekilen su miktarını da artırabilmektedir.
7,5 Hp Dalgıç Pompa Kaç Ton Su Basar? 110 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
İlgili 35 soru bulundu
Dalgıç Pompa Sürekli Olarak Kaç Saat Çalışır? Dalgıç pompalar, kullanım amacına bağlı olarak yılda 1.000 ila 3.000 saat ve hatta su temini sırasında 3.000 saatten fazla çalışır.
Motora gaz verdiğiniz esnada ekleme ya da boğulma gibi gaz almama sorunları meydana geliyorsa bu da pompa arızasının habercisidir. Aracınız olması gerektiği gibi hızlanmıyor ise veya gözle görülür bir biçimde performans kaybı mevcutsa pompa arızası olabilir.
Pompa susuz kaldığı zaman hasar görür. Hasar görmemesi için işletmeye alınacağı zaman kuru çalışmaya karşı koruma sisteminin çalışıyor olması önemlidir.
Dalgıç pompaların sebep olduğu en yaygın arıza, motor arızasıdır. Dalgıç pompanın motorunun arızalanması, pompa için önemli bir sorun oluşturabilir. Motor arızaları genellikle pompaya verilen güçten kaynaklanır. Elektrik Bağlantısı Arızası: Dalgıç pompaların çalışması için elektrik enerjisine ihtiyacı vardır.
Dalgıç pompa tamiri arızanın durumuna göre dalgıç pompanın bulunduğu yerde veya dalgıç pompa tamir atölyesinde yapılabilir.Dalgıç pompa kontrol panosu arızasının tamiri,dalgıç pompa şamandıra flatör arızası tamir ve değişimi,dalgıç pompa tıkanması pompanın olduğu yerde tamir edilebilir.
Devirdaim pompası bozulursa, motorun hararet yapmasına ve silindir kapak contasının yanıp pistonun da erimesine neden olarak büyük zarar görür. Isı dengesini kuramayan devirdaim, motordaki suyun sürekli ısınmasına ve radyatördeki suyun da soğumasına neden olur.
3 hp Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker? 3 hp dalgıç pompa kaç metreden su çeker, 44 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
Dalgıç Pompanın Hiç Çalışmaması
Çözüm için elektrik bağlantısının kontrol edilip şamandıralı şalteri yeterli elektrik akımına uygun yükseltmek durumu çözecektir.
1 hp güçten başlayarak kademeli şekilde artış gösteren dalgıç pompalar en az 50 metre derinlikten su çekebilmektedir. 100, 150 ve 200 metreye kadar su çekebilme özelliğine sahip olan dalgıç pompaların hangisinin tercih edilmesi gerektiği gibi durumlar, bu alanda uzman firmalar tarafından belirlenmektedir.
Dalgıç pompanın kaç hp'lik bir güce sahip olduğu ile alakalıdır. 1 hp'lik bir dalgıç pompa saatte ortalama olarak saatte 0,75 kw / 750 watt'lık enerji harcar.
FARKLI GÜÇ VE TONAJ İÇİN SİZE ÖZEL SEÇİM YAPABİLİRİZ İLETİŞİME GEÇMENİZ YETERLİ OLACAKTIR.
105 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
Yakıt pompası gerekli yakıtı ve basıncı motora iletmezse motor düzgün çalışmayacaktır. Düşük yakıt basıncı, çalıştırmada, hatalı ateşlemede, rölantide, hatalı ateşlemede ve durmada zorluklara neden olur.
Parçalar ve contalar dağılmaya başladığında, hidrolik pompa garip sesler çıkarmaya başlayabilir. Vurma veya vurma seslerine dikkat edin. Bunlar, muhtemelen yetersiz basınçtan kaynaklanan sistemdeki havayı veya kavitasyonu gösterir. Yetersiz basınç, aşırı ısınmış bir arabaya benzer şekilde ciddi hasara neden olabilir.
Bu parçalar hasar aldığı veya aşındığı zaman motor sesi artışı, motor performans kaybı, düzensiz çalışma ve tekleme belirtileri görülebilir. Bunun sonucu olarak da, azalan pompa çalışma aralığı, yakıt yolu basıncı dalgalanmaları, yakıt basıncı kaybı ve kötü yakıt ayarlaması olabilir.
Aynı zamanda sulama sistemlerinde kullanılan dalgıç pompalar da güneş enerjisiyle çalıştırılabilir. Dalgıç pompa çalıştırma sistemi, genel olarak sanayi elektriğiyle gerçekleştirilir fakat dalgıç pompalarını güneş enerjisi ile çalıştırmak da mümkündür.
NASIL ÇALIŞIR? Dalgıç pompalarda; sızdırmaz motor, pompa gövdesinde bulunan bir pervaneyi döndürür. Pompa, pompalamak için büyük olan her şeyi filtreleyen bir giriş ekranı içerebilir. Pervane dönerken, basınç medyayı pompa girişine iter ve çark sıvıyı hızlandırır ve tahliye hattına zorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri