Filtre tıkanıklığı: Suyun kirliliğinin arttığı durumlarda, dalgıç pompaların filtreleri zamanla tıkanır. Bu durum, dalgıç pompaların su çekme performansını düşürür. Suyun basıncı düşük: Suyun basıncının düşük olması dalgıç pompaların suyunu çekmesini etkiler.
Dalgıç Pompa Sigorta Attırıyor ise dalgıç pompanın motor bölümünde arıza vardır.Motor yanık veya enerji hattı su ile temas ediyordur.Dalgıç pompanın çalıştığı yerden çıkarılıp meger cihazı ile ölçümü yapılmalıdır.Dalgıç pompa ve motorun bakımlarının yetkili personel tarafından yapılıp tekrar montajı sağlanmalıdır. ...
Kuyudan su çekmek istediğinizde su gelmiyorsa, dalgıç pompanın sıkıştığını veya problemli olduğunu hissediyorsanız bakıma ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Kuyunun temel görevi size su sağlamak olduğu için, suyun metrelerce derinlikten ihtiyacınız olan seviyeye gelmesi için dalgıç pompanın sağlıklı olması gerekir.
Pompa susuz kaldığı zaman hasar görür. Hasar görmemesi için işletmeye alınacağı zaman kuru çalışmaya karşı koruma sisteminin çalışıyor olması önemlidir. Elektrik kontrol panosundan seviye elektrotu hassaslık ayarları yapılmalıdır. Dalgıç motorunun şalt sayısı kesinlikle sınırlandırılmalıdır.
Dalgıç Pompanın Yetersiz Beslenmesinden Kaynaklanan Arızalar
Pompanın süzgeç ve ilgili basınç hortumunu kontrol etmek gerekecektir. Bu tür arıza söz konusu olduğunda ya süzgeç tıkalıdır ya da hortum bükülmüştür. Bu kısımlar kontrol edilir ve normal hale getirilirse arıza durumu da giderilmiş olacaktır.
İlgili 20 soru bulundu
Dalgıç Pompa Sürekli Olarak Kaç Saat Çalışır? Dalgıç pompalar, kullanım amacına bağlı olarak yılda 1.000 ila 3.000 saat ve hatta su temini sırasında 3.000 saatten fazla çalışır.
Dalgıç pompa tamiri arızanın durumuna göre dalgıç pompanın bulunduğu yerde veya dalgıç pompa tamir atölyesinde yapılabilir.Dalgıç pompa kontrol panosu arızasının tamiri,dalgıç pompa şamandıra flatör arızası tamir ve değişimi,dalgıç pompa tıkanması pompanın olduğu yerde tamir edilebilir.
Parçalar ve contalar dağılmaya başladığında, hidrolik pompa garip sesler çıkarmaya başlayabilir. Vurma veya vurma seslerine dikkat edin. Bunlar, muhtemelen yetersiz basınçtan kaynaklanan sistemdeki havayı veya kavitasyonu gösterir. Yetersiz basınç, aşırı ısınmış bir arabaya benzer şekilde ciddi hasara neden olabilir.
1 hp güçten başlayarak kademeli şekilde artış gösteren dalgıç pompalar en az 50 metre derinlikten su çekebilmektedir. 100, 150 ve 200 metreye kadar su çekebilme özelliğine sahip olan dalgıç pompaların hangisinin tercih edilmesi gerektiği gibi durumlar, bu alanda uzman firmalar tarafından belirlenmektedir.
Büyük kapasiteli su çekimi işlemleri sırasında kullanılan 3 beygir dalgıç pompa, yaklaşık 2,2 kw elektrik gücüyle çalışmaktadır. 3 beygir dalgıç pompa, saatte ortalama 6 ton su çekebilme özelliğine sahiptir.
Örneğin: 2 Hp Dalgıç Pompa 100 metre derinliğe konulduğunda saatte 2,7 ton su kapasitesine sahip olduğunu görebilirsiniz. 2 Hp pompa 33 metre derinliğe konulduğunda ise saate 6 ton su kapasitesine çıkacaktır.
Yakıt pompası gerekli yakıtı ve basıncı motora iletmezse motor düzgün çalışmayacaktır. Düşük yakıt basıncı, çalıştırmada, hatalı ateşlemede, rölantide, hatalı ateşlemede ve durmada zorluklara neden olur.
Doğru kablo kesiti, belirlenen akım yüküne, maksimum ortam sıcaklığına ve izin verilen voltaj düşüş değerlerine dayanmalıdır. Tüm parametrelerle başa çıkmazsa, direnç artacak ve bu da aşırı ısınmaya neden olacaktır.
Dalgıç moto panoları -10°C ile +50°C arasında çalışır. Farklı sıcaklık değerleri termik rölelerin açma kapama değerlerinin değişmesine neden olur. Bu tip röleler motor devre dışı bırakma işlemini geciktirir ve motor yanar. Kısacası sulama pompa arızaları pompaya uygun donanım ve kullanım eksikliğinden kaynaklanır.
1--Anormal ses,2--Yüksek akışkan sıcaklığı ,3--Yavas çalışma, 4—Basınç kaybına bağlı yük taşıyamama/yetersiz basınç olarak sıralanabilir. 2--Anormal Ses: 2.1--Hidrolik sistemlerde anormal sesin sebebi genellikle, hava ve kavitasyon olarak kabul edilir.
Hidrolik aktüatör yüksüz durumdan aniden yüklendiğinde, şok yükü nedeniyle sıvı basıncının aniden yükselmesine neden olarak basınç şoku ve titreşime neden olur.
Hidrolik sıvıdaki normal karışım hava miktarı yaklaşık %10'dur. Bununla birlikte, sıvıyla karıştırılan çok fazla hava köpük olarak görünecektir. Bu, hava kaçana ve daha sonra sıvıdan havayı çıkarmak için tasarlanmış bir gazlı bez veya elekten geçene kadar sıvının sıcaklığının yükseltilmesiyle çözülebilir.
NASIL ÇALIŞIR? Dalgıç pompalarda; sızdırmaz motor, pompa gövdesinde bulunan bir pervaneyi döndürür. Pompa, pompalamak için büyük olan her şeyi filtreleyen bir giriş ekranı içerebilir. Pervane dönerken, basınç medyayı pompa girişine iter ve çark sıvıyı hızlandırır ve tahliye hattına zorlar.
Derin Kuyu Dalgıç Pompalar, , Kullanma suyu temini, sulama ve yağmurlama sistemleri, yüzey sularının seviyesinin düşürülmesi, su sondajları, keson kuyularda, ilave ekipmanlarla " yangın hidroforu, bahçe sulama hidroforu , kullanma suyu hidroforu " olarak da kullanılmaktadır.
Dalgıç Pompa Sıkça Sorulan Sorular
%13 indirimle Sumak SDF10/2 220 V Paslanmaz Gövdeli Foseptik Dalgıç Pompa 5.999 TL'ye, %5 indirimle Einhell GE-SP 18 LL Li Solo Akülü Dalgıç Pompa 1.276 TL'ye, %10 indirimle Impo V250 F Pis Su Pompası 0.5 Hp 2.231 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Dalgıç pompanın kaç hp'lik bir güce sahip olduğu ile alakalıdır. 1 hp'lik bir dalgıç pompa saatte ortalama olarak saatte 0,75 kw / 750 watt'lık enerji harcar.
Uygun fiyat etiketi ile adından söz ettirmeyi başarmıştır. 1.1kW gücüne sahip ve 1.5 HP motoruyla dakikada ortalama 80-100 litre su çekebilmektedir.
3 hp Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker? 3 hp dalgıç pompa kaç metreden su çeker, 44 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri