Dalgıç motorlarda voltajın artması ve azalması akımın artmasına neden olur. Motorlarda çalışma voltajı toleransı ±%10'dur ve voltaj bu değerler arasındayken motor akımında çok hafif dalgalanmalar olur. Tecrübeler göstermiştir ki düşük voltaj, yüksek voltajdan daha sık karşılaşılan bir sorundur.
Dalgıç pompa aşırı akımının nedenleri;Pompanın emiş ağzına atamayacağı çapta katı malzeme gelmiştir. Dalgıç motor sargıları yanmıştır,ani voltaj dalgalanmaları vardır veya dalgıç pompa enerji hattında 3 faz yerine 2 faz geliyordur.
Motor terminallerindeki gerilim dengesizliği, gerilim dengesizliğinden 6 ila 10 kat daha fazla bir büyüklüğe sahip olabilen yüksek akım dengesizliğine neden olur. Dengesiz akımlar; tork dalgalanmasına, artan titreşime ve mekanik strese, artan kayıplara ve motorun aşırı ısınmasına neden olur.
Asenkron motor; rotor sıkışması, iki fazda kalma, motor miline bağlanan aşırı yük gibi birçok nedenden dolayı şebekeden aşırı akım çekilmesine neden olur. Çekilen aşırı akım stator sargılarını ısı artışı meydana getirir.
FARKLI GÜÇ VE TONAJ İÇİN SİZE ÖZEL SEÇİM YAPABİLİRİZ İLETİŞİME GEÇMENİZ YETERLİ OLACAKTIR.
İlgili 43 soru bulundu
Bir elektrik güç sisteminde aşırı akım, iletkenlik süresi boyunca beklenenden daha büyük bir elektrik akımı bulunduğunda aşırı ısı üretilmesi ve bununla birlikte yangın veya ekipman hasarına yol açılmasına sebep olan durumdur. Aşırı akıma sebep olan genel nedenler aşırı yük, yanlış tasarım veya topraklama hatasıdır.
Elektrik makinelerindeki arızalar elektrik arızaları ve mekanik arızaları olmak üzere iki kısma ayrılabilir. Asenkron motorlarda en çok görülen arızalar rulman, stator ve rotor arızalarıdır. Asenkron motor arızalarının %36'sı stator sarım hatalarından kaynaklanmaktadır.
Motorun dönüş yönü, (I) kontaklarının açılması ve (G) kontaklarının kapanmasıyla değiştirilir. (G) kontakları kapanınca, akım endüviden aşağıdan yukarıya doğru geçer. Motor geri yönde döner. Endüvi uçları veya endüviden geçen akımın yönü değişince, motorun dönüş yönü değiştirilmiş olur.
2 hp dalgıç pompaların kaç amper harcadığı konusunda da bireyler detaylı bazı araştırmalar yapıyor. 2 hp olan dalgıç pompalar yaklaşık olarak 10 ile 12 metre seviyelerinde bir amper harcaması yapabiliyor.
Neden Dalgıç Pompa Neden Su Çekmiyor, Niçin Su Basmıyor ? Dalgıç pompa su çekmiyor ise; susuz kalıp hava yapabilir, emiş filtresi tıkalı olabilir, pompaya enerji gelmiyor veya pompa borusu delik tıkalı olabilir tüm bu kontrollerin yapılması için deneyimli dalgıç pompa servisinden destek almalısınız.
1 hp güçten başlayarak kademeli şekilde artış gösteren dalgıç pompalar en az 50 metre derinlikten su çekebilmektedir. 100, 150 ve 200 metreye kadar su çekebilme özelliğine sahip olan dalgıç pompaların hangisinin tercih edilmesi gerektiği gibi durumlar, bu alanda uzman firmalar tarafından belirlenmektedir.
Dalgıç Pompa Sürekli Olarak Kaç Saat Çalışır? Dalgıç pompalar, kullanım amacına bağlı olarak yılda 1.000 ila 3.000 saat ve hatta su temini sırasında 3.000 saatten fazla çalışır.
Dalgıç pompanın kaç hp'lik bir güce sahip olduğu ile alakalıdır. 1 hp'lik bir dalgıç pompa saatte ortalama olarak saatte 0,75 kw / 750 watt'lık enerji harcar.
Bu arızanın en yaygın tespit yolu motoru boşta çalıştırıp fazların tek tek akımlarının ölçümünün yapılmasıdır. Ölçüm sırasında akımların herhangi birinde değişiklik varsa o sarım arızalıdır ayrıca arızalı sarım ısınır. Elle kontrol için dikkatli olmalısınız.
Asenkron motorlarda verim, kutup sayıları arttıkça azalır. Verimi etkileyen diğer bir unsursa motor yüküdür; motor etiketlerinde belirtilen anma değerleri tam yük çalışma koşulları için belirlenmiştir, eğer motor aşırı yüklenirse veya tam yükünün altında yüklenirse verim değeri düşer.
Motor gövdesi motor kapakları,rotor,pervane ve diğer motor aksamları üzerinde toz, kir vb. soğutmayı engelleyici maddeler basınçlı ve kimyasal katkılı basınçlı sıcak su ile yıkanarak temizlenecektir. Rotor kısa devre çubukları kırık ve kesik olma ihtimaline karşı kontrol edilecektir.
Akım şiddeti artarsa güç artar, akım şiddeti azalırsa güç azalır. Akım şiddeti güç ile doğru orantılıdır. Alıcının gücü; akım şiddeti ve gerilimle doğru orantılı olduğundan çekilen güç; akım şiddeti ile gerilimin çarpımı biçiminde söylenebilir.
Voltaj çok düşük olduğunda, cihaz yeterli enerji alamaz ve bu nedenle düzgün çalışamaz. Ancak voltaj çok yüksek olduğunda, cihaz aşırı yüklenir ve bu da cihazın zarar görmesine veya hatta yanmasına neden olabilir. Bu durumu bir su borusuna benzetebiliriz.
Gerilim yükselmeleri, genel olarak işletme sırasında ortaya çıkan toprak arızaları, yük atmaları, rezonans ve ferro-rezonans gibi olaylardan kaynaklanır. İç aşırı gerilimler, devre açma-kapama, toprak ve faz kısa devreleri gibi olaylar sonucu olusan aşırı gerilimlerdir.
Su basma kapasitesi, 15 metrede, saatte 6 tondur.
Bu grafik incelendiğinde Dalgıç pompaların hangi derinlikte saatte kaç ton su verebilecekleri bulunabilir. Örneğin: 2 Hp Dalgıç Pompa 100 metre derinliğe konulduğunda saatte 2,7 ton su kapasitesine sahip olduğunu görebilirsiniz. 2 Hp pompa 33 metre derinliğe konulduğunda ise saate 6 ton su kapasitesine çıkacaktır.
105 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri