Rüzgar tanrısı Zephyros tüm yıl boyunca yarımadanın üzerinde dolaşıyor ve bu nedenle Datça'da nem oranı neredeyse sıfır. Bu sağlıklı iklim çağlar boyu hep dillere destan olagelmiş.
DATÇA'DA İKLİM
Kuzeyden esen serin yaz meltemleri bunaltıcı sıcağı ve nemi yok eder.
Aralık ayının sonuna kadar Datça'da bir bahar havası hüküm sürdü, kış gelmeyecek mi dediğimiz anlar oldu. Al sana kış dercesine ocak ayının ilk günlerinden itibaren o meşhur soğuklar Yarımada da kendini gösterdi.
Doğanın bozulmadığı, cennet Datça, stres ve üzüntüden uzak bir yaşam isteyenler için ideal bir yer. Kuzeyden esen rutubetsiz rüzgarı sayesinde tatilinizi geçirebilir, sörf yapabilir, temiz denizde yüzebilir ve dalabilirsiniz.
Sokaklarını Begonvil çiçeklerinin süslediği Kumluk plajının denizi biraz sığdır. Derin noktalara ulaşmak için 10 metre kadar ilerlemek gerekir. Derin suları sevenlerin pek tercihi değil,genelde çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Hayıtbükü, Datça'da denize girilebilecek en güzel yerlerden biri olmaktadır. Mesudiye köyü sınırlarında kalan bu özel nokta, oldukça sakin, rüzgârsız ve berrak bir denize sahip olması nedeniyle oldukça yoğun ilgi görmektedir.
Küçük, imkanları az olan bir plaj. Suyu Akdeniz için oldukça soğuk ancak plajın içinde kalan küçük gölün suyu ılık.
Datça'nın en değerli el sanatı iğne oyasıdır. İğne oyası yapımında kullanılan has ipek evlerde ipek böceği yetiştirilip ipeğin istenildiği gibi bükülerek pişirilmesiyle elde edilir. Bu ipek ipliklerden iğne ile motifler elde edilir veya büyük eşya örtüleri yapılır.
Muğla'nın Datça İlçesi'nin yüksek kesimlerine 6 yıl aradan sonra kar yağdı. Sabaha beyaz örtüyü gören Datçalılar, fotoğraf makineleriyle bu anı ölümsüzleştirdi. MUĞLA - Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava, Datça'da da kendisini hissettirdi.
Son Osmanlı padişahlarından Sultan Reşat döneminde Datça adı Reşadiye olmuş, Cumhuriyet'le beraber ise tekrar Datça'ya dönüştürülmüştür. 1928 yılında ilçe olan Datça'nın ilk merkezi Reşadiye Mahallesi olmuş, 1947'de ise bugünkü yeri olan İskele Mahallesi'ne taşınmıştır.
Muz ve narenciyenin yanı sıra badem, zeytin ve dağ çileği gibi ürünlerin bolca yetiştiği Datça'da bu kez tropikal bölgelerin meyvesi olan papaya yetiştiriciliğine başlandı. 2 yıldır sürdürülen çalışmalar olumlu sonuç verdi.
Datça'da arabasız bir tatil düşünülemez bile. Ya da çok eliniz kolunuz bağlanır ve bir sürü şeyi göremeden dönersiniz. Datça'da Knidos Antik Kenti ve Knidos Feneri, Palamutbükü, Mesudiye Köyü gibi görülecek harika noktalar ve denize girilecek koylar var.
Gökhan, "Ekim ayı sonu ve kasım ayının ilk günlerinde soğuk olan havalar şu an çok güzel, çok rahat denize girilebiliyor. Deniz suyu yaz aylarını aratmıyor. Datça'da yaşamaktan mutluyum" dedi.
Göller Yöresinde yer alan Isparta, nemin en az görüldüğü ilimizdir. Nemin azı da fazlası da insan sağlığı için zararlıdır. Nem az olan yerlerde nemi yükselten ev tipi cihazlara ihtiyaç bulunur.
Türkiye'de en az neme sahip olan şehirlerin bulunduğu bölgeler, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Göller Yöresi olarak geçer. Zaman içerisinde nem oranları değişse de Isparta ili için en düşük neme sahip il denilebilir.
Birinci derece bir deprem bölgesi olduğu kabul edilen Datça'da yaşayanlar olarak Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında birbirimize sorup durduğumuz sorulardan bazılarının yanıtlarını alabilmek için bugün Belediye Başkanı Abdullah Gürsel Uçar'ın kapısını çaldım.
Datça'nın ender kumluk ve sığ plajlarından. Hal böyle olunca da çocuklu ailelerin tercihi. Denizi ise dalgasız ve Datça'nın geneline oranla ılık.
Eylülde denize girilecek yerler deyince akla ilk gelen Datça oluyor. Muğla'ya bağlı olan bu yerin, irili ufaklı yaklaşık 52 adet koya ev sahipliği yaptığını biliyor muydun? Datça'da masmavi denize karşı geçip gözlerini kapattığında esen serin rüzgarın etkisiyle kendini bambaşka bir yerde bulabilirsin.
Ege Bölgesi'nde yer alan Muğla iline bağlı Datça, Eylül ayı tatili için en ideal rotalardan biri. Datça; büyüleyici doğası, tertemiz denizi ve sakin atmosferiyle size kusursuz bir tatil vadediyor.
Renault 1999 yılında Dacia'yı satın alarak stratejik bir dönüşümün ilk temellerini attı.
Datça, Türkiye'nin Muğla ilinde bir ilçedir.
Trekking yapabileceğiniz güzel rotalar da var burada. Datça Kaç Günde Gezilir? Datça'yı 3 ya da 4 günde hem gezebilir hem de tatil yapabilirsiniz. Ne zaman gidilir derseniz Mayıs ayından Eylül sonuna kadar olan süreci tercih edebilirsiniz.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verilerinden alınan bilgilere göre Türkiye'nin en soğuk ve en sıcak deniz suyu sıcaklıkları belli oldu. Buna göre yapılan ölçümlerde en soğuk deniz suyu Akçakoca'da ölçülürken, ikinci sırada Zonguldak üçüncü sırada ise Bartın'da ölçüldü.
Marsa Alam gerçekten büyüleyici bir cennet! Muhteşem mercan resiflerini ile ve dünyanın en sıcak denizi ile meşhur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri