CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00'ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
DC ve DD şartlı oluyor, ortalaman 2 üstü olursa geçmiş oluyorsun o derslerden. DC notu geçer mi diye de soruyorlar ama 2'nin altında olursa kalırsın ve tekrardan almak zorundasın. Önemli olan genel ortalaman yani FF olmadığı sürece ve 2 üzerindeyse ortalaman geçersin sorun olmaz.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Öğrenciler isterlerse (DD) ve (DC) harf notu aldıkları derslerin bütünleme sınavına girebilir ve notunu yükseltebilir.
İlgili 35 soru bulundu
-Güz Döneminde CD-DC-DD notlarınız varsa ve genel not ortalamanız 2,00'nin altında ise bu derslere koşullu geçme uyarısı yapılır. Buradaki koşul, Bahar Dönemi sonunda genel not ortalamanızın 2,00 ve üzerinde olmasıdır.
a) Bir dersten başarı notu olarak A+,A, B+, B, C+ ve C notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. b) Bir dersten başarı notu olarak DZ, F ve K notlarından birini alan öğrenci, o dersten başarısız sayılır. c) Bir dersten D+ ve D notlarından birini alan öğrenci, o dersi şartlı başarmış kabul edilir.
(Değişik fıkra:RG-16/6/2016-29744) Bir dersten başarılı sayılabilmek için başarı notunun en az CC olması gerekir. Ancak, genel not ortalaması (GNO) CB (2.50) ve üzerinde olan öğrenciler, DD başarı notu ile de başarılı sayılır ve başarı notu, katsayısı 1.50 olmak üzere DB olarak not belgesine geçirilir.
Dönem Sonu harf notu DD olan derslerde; o dönemki Genel Not Ortalaması (GNO) 2,50 ve üzeri olanların DD(başarısız) harf notları bütünleme sınavları süreçi sonrasında DB(başarılı) olacaktır.
Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler, o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel ağırlıklı not ortalamasının (GANO) en az 2.00 olması gerekir.
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, öğrencinin ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için, iki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekiyor.
Eğitim & Kariyer konusunda 355 cevap paylaştı. Üniversite ise, 2 dersten kaldığınızda ganoya etki yapar ve mezun olmanızı engeller. Dersleri bir sonraki dönemde alttan almanız veya yaz okulunda o dersleri vermeniz gerekmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile Liselerde ders geçme notu 45'ten 50 puana yükseltilmiştir. Ortalaması 50'nin üzerinde olanlar direkt olarak sınıfı geçer.
a) (D) notu; derse devam yükümlülüklerini veya ders uygulamalarına ilişkin koşulları yerine getirmediği için, sınava girme hakkını elde edemeyen öğrencilere verilir ve not ortalaması hesabında (FF) notu işlemi görür. b) (B) notu, not ortalamalarına katılmayan derslerden başarılı olan öğrencilere verilir.
Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir.
35 puanın altında kalan her not FF harfi ile gösterilir. AA ile CC arası "Geçer" notudur. CD ile DD arası "Koşullu Geçer" notudur; Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise akademik yetersizlik uyarısına göre işlem yapılır.
c)Entegre eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 2,00'nin altında olan öğrenciler sınamalı öğrenci kabul edilirler.
56 – 60 notları arasında CB harf notu geçer. 50 – 55 notları arasında CC harf notu geçer. 46 – 49 notları arasında CD harf notu ile1,70 koşullu geçer. 40 – 45 notları arasında DC harf notu ile1,30 koşullu geçer.
Bu harf notları geçerli yani başarılı harf notları arasında yer alıyor. Bu notları elde ede öğrenciler sırasıyla en yüksek AA olacak şekilde o derse ait başarı ortalamasını öğrenmiş oluyor. CD, DC VE DD HARF NOTLARI GEÇERLİ Mİ? Bu notlar koşullu geçerli harf notları arasında yer alıyor.
DC ile Geçmek İçin Ortalama Kaç Olmalı? DC notunun rakamsal puan değeri 58 ile 64 arasındadır. Dersten geçme katsayısı ise 1,50'dir.
59.5 ve üstü geçer. Finalde 60 alma zorunluluğu yoktur.
*En fazla kaç dersten Bütünlemeye girebilirim? Bütünleme için ders sınırlaması yoktur. 1 dersten de kalsanız 7 dersten de kalsanız, kaldığınız tüm derslerden bütünleme sınavına girebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri