En İyi Cevap. Başvuru merkezine uğrayarak, nüfus cüzdanı aslı, güncel fotoğraf, yeni mezun olduğuna dair mezuniyet belgen veya diploman, kazanamamıs - yerlestirilmemis olsan da ÖSYM'den aldığın yerleştirme sonuç belgenin ibrazı ile indirimli İstanbulkart sahibi olabilirsin.
Başvurular artık İstanbulkart Başvuru Merkezlerine yerine sadece online olarak yapılacak. Kartlar, kayıt sonrasında ev veya okul adreslerine gönderilecek. Dileyenler, İstanbulkart Başvuru Merkezlerinden de Öğrenci İstanbulkartlarını teslim alabilecek.
KİMLER ÖĞRENCİ KARTI ALABİLİR? Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu, Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören öğrenciler ile Temel Eğitim Kanunları ve diğer kanunlar kapsamında eğitim gören öğrenciler, Açık İlköğretim, Açık Lise, Kur'an Kursu öğrencileri İBB'nin indirimli İstanbulkart'ını almak için başvuru yapabilir.
Merhaba, artık diplomanızı gösterip bir şeyler yapabilirsiniz yani artık öğrenci olmadığınız için öğrenci belgesi de alamazsınız.
Mezuna Kalan Öğrenci
Tanımlanan Kart İle Şehir İçi İçerisinde Hizmet Veren Ulaşım Araçlarında İndirimli Yararlanabilmektedirler.
İlgili 30 soru bulundu
Mezuna Kalan Öğrenci
Üniversite sınavına girip o yıl kazanamayan bir sonraki yılın üniversite sınavına hazırlanan kanunen öğrenci olmayıp ancak üniversite sınavına dershaneye, kamu kurumlarının kurslarına giderek hazırlanan maksimum 1 yıl süreli Mezuna Kalan öğrenciler (Çalışmıyor olması koşulu ile) faydalanabilirler.
Mezuna kaldıysanız öğrenci sayılmıyorsunuz üniversiteye girene kadar.
E- okul üzerinden de öğrenci belgesi almak artık çok kolay, bu hizmetten faydalanmak için belge alacak olan öğrencinin vatandaşlık numarası, okul numarası, sınıf şubesi ve bazı kimlik bilgileri olması yeterlidir. https://e-okul.meb.gov.tr/ linkine tıklayarak e-okul uygulaması üzerinden öğrenci belgesi alabilirsiniz.
UKOME, Muhittin Böcek'in talimatıyla liseden mezun olan gençlerin, mezuniyetten sonra bir yıl daha indirimli toplu ulaşım kartını kullanmaya devam etmesi yönünde karar aldı.
Evet alabilir. Aşağıda yer alan kanun maddesini inceleyebilirsiniz: 492 sayılı Harçlar Kanununun “Harçtan Müstesna İşlemler” başlıklı 85 inci maddesinin birinci fıkrasına eklenen (h) bendi ile “Tahsilde olup 25 yaşını doldurmamış olanlara verilecek pasaportlar” hükmü getirilmiştir.
Karara göre liseden mezun olup üniversite sınavına girmiş ancak hiçbir bölüme yerleşememiş öğrenciler de kartlarının süresini vizeleme işlemiyle bir yıl uzatabilecek.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Öğrenci Abonman uygulamasından faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın Aktif Öğrenci (İndirimli) Ankarakart'ının olması gerekmektedir. Örgün öğretimde yaş sınırı olmaksızın, Açık Lise ve Açık Öğretim öğrencilerinde 27 yaş sınırı (28 yaşından gün almamak) şartı aranmaktadır.
Dershaneler öğrenci belgesi vermezler.
Not: Öğrenci Kimlik Kartı teslim alınmadan Diploma teslimi yapılmayacaktır. Yine Yabancı Uyruklu Öğrencilerimiz göç idaresinin vermiş olduğu geçici kimlik kartı ve Öğrenci kimlik kartı ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının “Diploma Servisine” müraacat etmeleri gerekmektedir.
Kart ücreti ne kadar? Kart ücreti; basım ve postalama bedeli dahil 20 TL'dir.
Öğrenci Abonman uygulamasından faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın Aktif Öğrenci (İndirimli) Ankarakart'ının olması gerekmektedir. Örgün öğretimde yaş sınırı olmaksızın, Açık Lise ve Açık Öğretim öğrencilerinde 27 yaş sınırı (28 yaşından gün almamak) şartı aranmaktadır.
Öğrenci akbiline 25 yaş sınırlaması
Öğrenci biletlerinin 25 yaş ile sınırlanabileceği yönünde İBB'nin bir çalışma içinde olduğunu belirten Bilgili, “Öğrenci abonmanı kullanan 25 yaş üstü çok kişi var. Bu İETT'nin tek başına belirleyeceği bir konu değil.
Ulaşım için öğrenci Istanbulkart başvurunuzu https://bireysel.istanbulkart.istanbul/ adresinden yapıp kartınızı adresinize kargo ile talep edebilir ya da başvuru merkezlerinden kolayca teslim alabilirsiniz.
kimlik numarası ve şifreyle e-devlete giriş yapıldıktan sonra, arama çubuğuna "öğrenci belgesi sorgulama" yazılır ve ilgili ekrana ulaşılır. Kişi, öğrenim durumuna göre Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı veya Milli Eğitim Bakanlığı'nı seçerek, öğrenci belgesini alabilir.
Bilindiği üzere Geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci belgesi e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Hatta Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının öğrencilerin transkriptlerin e-devlet üzerinden alınmasına yönelik çalışma yapıldığı bilinmektedir.
Mezuna Kalan Öğrenci: 21 yaşından gün almamış, üniversite hazırlık kursu öğrencisi olduğunu belgeleyen doküman (kurum ismi ve eğitim dönemi bilgilerini içeren), kimlik ve güncel fotoğraf ile Kart38 işlem merkezlerine başvuru yapılabilir.
Mezuna kalmak, lise son sınıfta üniversite sınavını kazanamayan öğrencilerin liseden mezun olduktan sonra tekrar TYT ve AYT sınavlarına hazırlanarak üniversiteye giriş yapmalarını sağlayan bir süreçtir.
Eğer mezuna kalma nedeniniz herhangi bir yere yerleşememiz veya tercih yapmamanız ise herhangi bir şekilde ÖSYM puanında kesinti veya artış bulunmuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri