Defne tohumu bağırsak dostudur. Defne tohumunu bal ile karıştırıp macun haline getirdikten sonra tüketirseniz bağırsaklardaki ağrı ve gaz sorununu ortadan kaldırır. Defne tohumu candida ile mücadelede etkilidir. Antiseptik özelliği ile bağırsaktaki kötü bakterileri yok eder.
Defne tohumu yutmak en çok tercih edilen yöntemdir. Bu mucizevi tohumun faydalarından yararlanmak için her gün 2 adet defne tohumunu bir bardak suyla birlikte yutabilirsiniz. Ayrıca ezilip toz haline getirildikten sonra bal veya su ile karıştırılıp tüketilebilir.
Defne tohumu, sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileriyle bilinir. Gaz, şişkinlik, mide krampları ve sindirim güçlüğü gibi sindirim sorunlarına karşı yardımcı olabilir. Soğuk algınlığı, öksürük, bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarında rahatlatıcı etkileriyle destekleyici olabilir.
içine konursa güvelenmesini veya böceklenmesini önler. Meyvesinin Faydaları : Meyvesinin iki tanesi dövülüp yenilirse sancının her türünü keser.
İlgili 31 soru bulundu
Toplanan defne yaprakları kesinlikle güneş ışığına direk maruz kalacak biçimde kurutulmamalıdır. Güneş ışığı defnenin yararlı uçucu yağ asitlerinin hasar görmesine neden olur. Kuruma işlemi nem içermeyen, havadar bir yerde ya da fırınlarda gerçekleştirilmelidir.
Suni gübre ve tarım kimyasalları kullanılmadan doğal yetiştirilen defne tohumunun gölgelik, havadar bir yerde kurutulmasıyla üretilmiştir. Defne meyvesi olarak da bilinir. Işınlanmamıştır, doğal olarak kurutulmuştur.
Defne tohumu candida ile mücadelede etkilidir. Antiseptik özelliği ile bağırsaktaki kötü bakterileri yok eder. Bu karışımın ayrıca idrar artırıcı etkisi vardır. Karışımı günde 3 kez bir tatlı kaşığı miktarında tüketmeniz yeterlidir.
Defne yaprağı yağının geleneksel eldesi için Ekim ayında olgunlaşan siyah defne meyveleri toplanır. Özel yapılmış büyük kazanlarda pişirilen meyveler pişme işleminden sonra süzgeç altında iyice ezilir.
Defne ağaçlarından topladığımız defne tohumlarını ayıklıyoruz. Sonra kazana koyup iki gün süren kaynatma işleminden geçiriyoruz. Kazandan boşalttıktan sonra leğenlerin içine koyup eziyoruz ve çıkan yağı süzgeçten geçirip tekrar iki saat boyunca kaynatıp, üste çıkan yağı alıyoruz” dedi.
Soğuk algınlığından kaynaklanan kuru öksürüğü hafifletir ve soğuk algınlığı tedavisinde yardımcıdır. Romatizmal hastalıkları farklı şekillerde rahatlattığı bilimsel olarak tespit edilmiştir. Romatizmanın olduğu eklemdeki şişlik ve kızarıklığı azaltmaya yardımcı olabilecek anti – enflamatuar özellikleri bulunmaktadır.
Defneyaprağı, içerdiği uçucu yağların yok olmaması için, kurutulurken asla güneş görmemeli ve 2 günden fazla bekletilmemelidir. Tohumları yapraklardan ayrı şekilde Ekim ayında toplanır. Toplanan tohumlar yüksek sıcaklıklarda kaynatılarak, yağı çıkarılır.
Bu nedenle genellikle 40 gün boyunca tohumların yutulması önerilir. Arı ve böcek ısırığında özellikle de zehirli hayvan ısırıklarında etkilidir. Ağız kokusunu geçirme özelliği vardır. Regli ağrılarında etkili olan defne tohumu adet düzensizliğine de iyi gelir.
Kan şekeri seviyesini düzenler ve şeker hastalığına karşı koruyucu etki sağlar. İdrar söktürücü özelliği sayesinde vücutta biriken suyun atılmasına yardımcı olur ve ödem oluşumunu önler.
Defne yaprağının içerisinde bulunan antioksidan ve demir, kalp sağlığına da iyi gelir. Öksürüğe iyi gelir ve balgam söktürücü etkisi vardır. Sindirim sorunlarına ve mide ağrısına iyi gelir. Tansiyonu dengeler.
Defne Yaprağı Tütsüsü Ne İşe Yarar? Defne yaprağını tütsüsü, yakıldığından ortama güzel bir koku yayar. Bu kokunun etkisiyle beraber negatif enerji dağılarak pozitif iyonlar ortama dahil olur. Böylelikle stresin azalmasını, olumsuz ruh halinin düzelmesine zemin hazırlar.
Defne yaprağı yakmak, ortamdaki kötü enerjiyi azalttığı için kişilerin daha dingin ve sakin hissetmesini sağlar. Özellikle stresli ortamlarda çalışanların kafalarının rahatlamasına yardımcı olur. Defne yaprağı tütsüsünün insanlar üzerinde stresi azalttığı ve enerjilerinin yükselttiği gözlemlenmektedir.
Ayaklar için birebir
Doğal bir ağrı kesici etkisi bulunan defne yaprağı, burkulma ve eklemlerde meydana gelen ağrılara oldukça faydalıdır. Aynı zamanda ayak mantarını da iyileştirici etkisi vardır. Defne yaprağını ayakkabınıza koyduğunuzda tabanlarınızdan gelen faydayı hissedeceksiniz.
Soğuğu sevmeyen bir ağaç olduğundan dolayı yazın başlangıcı ya da bahar mevsiminde defne ağacı dikilebilir. Genellikle defne ağacı yaz mevsiminde dikilir ve yetiştirilir.
Defne tohumu yağı doğal bir idrar söktürücü olarak bilinmektedir. Defne tohumu yağı idrar yollarında ki her türlü problemi giderir. Özellikle böbrek sağlığına iyi gelir. Böbreklerde oluşan kum ve taşları da yok eder.
Tohum ılık su içinde bir süre bekletildikten sonra ıslak olan toprak içine tohum yerleştirilir. Toprağı yüzeyi de hep ıslak kalmalıdır. Toprağın bulunduğu kap bir naylon ile kaplanır ve üzerine delikler açılır. Düzenli olarak sulanan defne tohumu 25 – 30 gün içinde çimlenecektir.
Hem sürgün çelikler hem de tohumlar üzerinden defne yetiştiriciliği yapılıyor.
Tohumların uzun süre saklanabilmesi için kuru, serin ve ışık almayan bir ortamda tutulmaları gerekmektedir. Güzelce kurutulan tohumlar kısa süreli saklama için bez keselere konarak etiketlenir ve ışık almayan, serin ve kuru bir ortamda saklamaya alınır.
Defne yaprağı toplama zamanı bitkinin vejatatif büyümesinin durduğu Temmuz-Ekim ayları arasındadır.
Kurak olan bölgelerde de rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra kurak olan bölgelerde yetiştirilirken güneş ışığını alması konusuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Sıcağı seven bir bitki olduğu için güneş ışığını almayı da çok sevmektedir. Bu nedenle güneşli olan bölgelerde rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri