Defne yaprağı çayı, sindirim sistemi sorunlarını hafifletmek için kullanılır. Romatizma ağrılarına iyi gelir. Kas ağrısı ve baş ağrısı gibi durumlarda da etkilidir. Ancak herhangi bir sağlık sorunu varsa öncesinde doktorunuza danışmanız önerilir.
Ömer Coşkun, romatizmaya defne bitkisi ile çözüm bulunabileceğini kaydederek, "Defne yaprağının yağı ağrı bölgesine dıştan sürülebilir. Bu yağ gözeneklerden girip ağrı olan bölgedeki sinirlerin sıkışmasını engelleyerek ağrıyı alır. Defne yaprağının tohumu da dahili olarak alınmalıdır.
Defne Yaprağı Nerelerde Kullanılır? Defne yaprağı Akdeniz ülkelerinde yaygın olarak et ve sebze yemeklerine aroma vermesi için kullanılır. Farklı kültürlere ait mutfaklarda yahni, sosis, balık ve deniz ürünleri, çorbalara eklenerek tüketilir. Taze veya kurutulmuş olarak et yemeklerinin yanı sıra makarnalara eklenir.
Ayaklar için birebir
Doğal bir ağrı kesici etkisi bulunan defne yaprağı, burkulma ve eklemlerde meydana gelen ağrılara oldukça faydalıdır. Aynı zamanda ayak mantarını da iyileştirici etkisi vardır. Defne yaprağını ayakkabınıza koyduğunuzda tabanlarınızdan gelen faydayı hissedeceksiniz.
Sindirim sistemini problemlerine iyi gelir. Cilt sağlığını destekler. Ağrı kesici görevi görür. Vücudu sakinleştirici etkisi vardır.
İlgili 18 soru bulundu
Romatizma, artrit ve eklem ağrılarına iyi gelir. Antibakteriyel özelliği sayesinde enfeksiyonlara karşı koruyucu etki sağlar.
Defne yaprağının zararları kişiden kişiye değiştiği gibi kullanım sıklığı ve miktarı da zara verip vermediği konusunda önemlidir. Hamile ve emziren annelerin defne yaprağı tüketmesi zararlıdır. Şiddetli bir şekilde koklandığı zaman solunum yollarına zarar vermektedir. Fazla kullanımı alerjik reaksiyon gösterebilir.
Defne yaprağı aynı zamanda halk arasında bitkisel tedavi için de kullanılır. Taze olarak toplanan defne yaprakları kaynatılarak vücut ve saç yıkamasında kullanılır. Ayrıca civanperçemi ile birlikte kaynatılıp çay olarak tüketilir. Toz haline getirilen defne yaprağı ile merhem yapılır.
Öncelikle elimizde bulunan 2-3 adet defne yaprağını kaynamış suyun içine ekleyelim. 5-10 dakika demlemeye bırakalım. Demleme işlemi tamamlandıktan sonra çayımızı süzelim ve yaklaşık 8 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Dinlenme süresi defne yaprağı çayının acı tadını alacaktır.
Örneğin, kurutulmuş baharatlar, kurutulmuş bitkilerden daha uzun süre dayanma eğilimindedir ve baharat ne kadar bütün veya daha az işlenmiş olursa, raf ömrü de o kadar uzun olur. Kurutulmuş otlar genellikle 1-3 yıl dayanır.
Salatalarda, ana yemeklerde ve zeytinyağlı yemeklerde kullanılan defne yaprağı iyi bir antioksidan içerir. Stres ve sıkıntı içerisindeyseniz defne yaprağı çayı sakinleştirici özelliği taşır. Öte yandan Defne yaprağı, böbrekler için doğal bir iyileştiricidir.
Demir eksikliğine bağlı anemi tedavisine yardımcı bir doğal ürün olarak tüketilebilir.
TOPUK KISMINA YERLEŞTİRİN YETER. Faydası saymakla bitmeyen defne yaprağının bir etkisi daha ortaya çıktı. Diz ve bacak ağrısı çekenler bir adet defne yaprağını çorabının içerisine topuğuna doğru yerleştirsin. Bu işlemi yaparken genellikle uyku vakitleri seçilmeli.
Bereket ve zaferin timsali olan defne yaprağı, cüzdana konduğunda cüzdandaki bereketin arttırdığına inanılır. Paranın bereketlenmesi için cüzdana ya da çantaya üzerine para resmi çizilmiş defne yaprakları konulması tavsiye edilir.
Defne yaprağının uç kısmı yakıldıktan sonra bakır ya da plastik bir kabın içine bırakılır. Yapısı gereği kuru bir bitki olduğu için kolay bir şekilde yanan Akdeniz defnesinden 2 ya da 3 tane yakmak yeterli olacaktır.
Defne yaprağı, en iyi sonuçları yaz aylarında kurutarak elde eder. Bu nedenle defne yaprağı genellikle Haziran ve Temmuz aylarında kurutulur. Bu dönemlerde bitki yaprakları en taze, aromatik ve lezzetli olur.
Defneyaprağı çayı vücut direncini sağlayarak hastalıkların oluşumunu engellemektedir. Böylece vücut güçlü ve canlı hissetmektedir. Aynı zamanda da zararlı maddelerin birikmesine engel olmaktadır. Tüm bu sebeplerden dolayı defneyaprağı çayının sabahları uyandıktan sonra aç karnına içilmesi önerilmektedir.
Binbir derde deva olan defne yaprağı faydaları arasında bağışıklığı güçlendirir, ateş düşürücüdür, enfeksiyonlarla savaşır, sindirime iyi gelir, uyku ve stres problemini çözer, kalbe ve damara iyi gelmesi yer alıyor.
Defne yapraklarının kullanım alanı oldukça geniştir; Kurutulmuş defne yaprakları baharat olarak kullanıldığı gibi konservelerde de kullanılmaktadır. Aynı zamanda defne yaprağı çiğ bir şekilde çiğnenerek de tüketilebilir.
Defne yaprağı çayını günde 1 kez içebilirsiniz.
Bu iş bidattır, caiz değildir.
Eklem kireçlenmesi karşı evde aloe vera cilt yüzeyine sürülebilir, zencefil, zerdeçal ve yeşil çay tüketilerek iltihaplanmanın yarattığı ağrı azaltılabilir. Bunların yanında sıcak ve soğuk kompres yapmak, masaj uygulamak diz kireçlenmesine evde iyi gelen yöntemler arasında yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri