Tırnakta oluşan bu deformasyonu gidermek için destek bakım ürünleri kullanılması gerekir. Kalınlaşmış doku uzaklaştırıldıktan sonra jel tırnak uygulaması yapılır. Deforme tırnak bakımının mantar tırnak bakımından farkı; jel uygulamasında sınırlama yapılmamasıdır. Her tırnağa her bakımda jel uygulanabilir.
Ayak sağlığı uzmanı ile yapılan uygulamalar deformite tırnak yüzeyi freze yardımıyla danışanımıza ağrı ve acı hissetmeksizin canlı dokuya kadar temizlenir. Deformite tırnak periyodik bakımla zamanla anatomik yapısına kavuşabilir.
Yanlış ayakkabı kullanımı, yanlış tırnak kesimi, travmalar, tırnak ve deri hastalıkları, genetik faktörler, tırnak yeme sonucunda el / ayak tırnaklarında oluşan şekil bozuklukları, tırnaklardaki girinti, çıkıntı ve çizgiler tırnak deformiteleri olarak adlandırılır.
Yatağın deforme olan kısmı lazer yardımı ile düzeltilerek, tırnağın düzgün olarak çıkması sağlanıp bir daha batması kalıcı olarak düzeltilmektedir. Tam iyileşme 7-10 günü bulmakta, hasta günlük hayatına 1-3 gün içerisinde dönebilmektedir.
Tırnaklarınızı zeytinyağı ve şeker karışımıyla ovup peeling yapabilir, sonrasında el kremi kullanabilirsiniz. Böylece tırnak etlerinizi yumuşatarak daha iyi görünmesine yardımcı olabilirsiniz. Eczanede satılan losyon, krem ve acı oje gibi farklı ürünleri kullanarak yenmiş tırnak görünümünü düzeltmeyi deneyebilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Tırnak kesilmesi ve törpülenmesi ilk etapta belirtilerin hafifletilmesini sağlayabilir. Tüm enfeksiyonun iyileşmesi ise tırnağın uzamasıyla mümkün olacaktır. El tırnakları ortalama 4-6 ay arasında uzarken, ayak tırnakları ise ortalama 12-18 ay arasında kendini yenileyebilir.
(100 günde 1 cm) El tırnaklarının uzayıp tamamen yenilenmesi 4-6 ay, ayak tırnaklarının ise 12-18 ay sürer. Tırnakların büyüme süresi kişiden kişiye, yaşa, mevsime, özel bakıma ve kalıtsal özelliklere göre farklılık gösterir. Tırnaklar da tıpkı deri gibi kuruyabilir ve hastalıklar kapabilir.
Tırnak mantarının teşhisi dermatoloji uzmanları tarafından yapılmaktadır. Tırnaklarda kalınlaşma, şekil bozukluğu, renk değişimi veya koku gibi belirtiler varsa mantar teşhis edilebilmektedir.
Tırnak ile ilgili oluşan tüm rahatsızlıklar, hastanede yer alan Ortopedi, doktorları yardımcı olmaktadır. Tırnak rahatsızlıklarının oluşumunda birden fazla nedene bağlı olmaktadır. Tırnak mantarı gibi rahatsızlıkların oluşumunda ise cildiye doktorlarından destek alınması gerekmektedir.
Tırnaklarda oluşan şekil bozuklukları;
Bu vücutta demir eksikliği ve dolaşım bozukluğunun habercisi olabilmektedir. Bunun yanında tırnakların aşırı suda kalması, deterjan ile etkileşim halinde olması ve kalsiyum eksikliği bunun oluşmasına neden olabilmektedir.
Tırnaklar; parmakların canlı cilt hücreleri açısından oluşturulmaktadır. Bundan ötürü; cilt kuruluğu, egzama gibi cilt problemleri de çizgilere sebep olabilir. Bunun yanı sıra vücutta; kalsiyum, protein, A vitamini ya da çinko gibi vitamin ve mineral eksikliği tırnak yüzeyinde dalgalanmaya sebep olabilir.
C vitamini eksikliğinden kaynaklanabilir.
Tırnak üzerinde küçük çukurlaşmalar, çöküntüler ve noktalanma pitting olarak tanımlanır ve tırnağın proksimal katlantısında matrixin dorsal bölümündeki patolojilerden kaynaklanmaktadır. Bu patoloji tırnak uzadıkça tırnak plağı yüzeyinde çukurlaşmalara neden olmakta.
Başlıca nedeni özellikle uzun tırnakların sık travmaya maruz kalmasıdır. Sedef hastalığı, tırnak mantarı, parmak uçlarındaki ekzema, bazı ilaçlar, dolaşım bozuklukları, doğumsal deri bozuklukları, tiroid hastalıkları, aşırı terleme gibi nedenler başlatabilir veya şiddetlendirebilir.
Çinko, Biotin, Vitamin B12 eksiklikleri, tırnak sağlığını bozabilir. Antibiyotikler başta tetrasiklinler olmak üzere; sıtma ilaçları, kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar gibi çok sayıda tedavi ajanı da tırnaklarda renk ve şekil bozukluğu yapabilir.
H vitamini ve B7 vitamini olarak da bilinen biotin, suda çözünür ve vücut tarafından depolanmaz. Bu nedenle günlük olarak bu vitamin türünü gıdalar yoluyla aldığınızdan emin olmalısınız. Sardalya, yumurta ve baklagiller gibi gıdalarda bulunabilir. Biotin tırnakları güçlendirmeye yardımcı olabilir.
Aparatın Yerleştirilmesi: Batık tırnak aparati, tırnağın kenarına yerleştirilerek uygulanır. Tırnağın batan kenarını hafifçe kaldırmak için aparattaki kavise dikkatlice tırnağınızı yerleştirin. Basınç Ayarı: Aparatı yerleştirdikten sonra, ayarlanabilir cıvataları kullanarak uygun basınç seviyesini ayarlayın.
Kalınlaşmış tırnak bakımında tırnak üzerinde yer alan kalın tabakalar GERLACH makine ve teknik ayak bakımı aletleri ile tırnağın kalınlığı temizlenerek inceltilir. Doğru tırnak kesimi yapılır. Böylelikle hekimin tavsiyesi ile ilaç kullanılıyorsa daha iyi penetre olması sağlanır.
Tedavi. Evde tedavi için Amerikan Dermatoloji Akademisi; ellerin yıkanmasını, derinin gevşek parçasının temiz bir tırnak makası ile kesilmesini ve söz konusu alan iltihaplı görünüyorsa reçetesiz satılan antibiyotik merhem uygulanmasını önermektedir. Kalıcı şeytan tırnakları bir doktor tarafından değerlendirilmelidir.
4- Kalınlaşan tırnak nasıl düzelir? Öncelikle kalınlaşan tırnak katmanı inceltilir. Böylelikle kalın katmanın tırnak yatağına oluşturduğu baskı giderilir. Ardından periyodik bakımlara ilave destek olarak tırnak serumu yardımıyla tırnak yapılandırılmaya çalışılır.
Tırnaklarda oluşan yamulmalar, eğilmeler doğuştan olabileceği gibi kesim ve manikür esnasında yapılan hatalar ve tırnak batması gibi nedenlerle de ortaya çıkabilir. Tırnak şekil bozukluğu tedavisi için çözümünüz düzenli olarak tırnak bakımı yaptırmaktır. Bu sayede tırnaklarınız alabileceği en düzgün şekli alır.
Protein, tırnak ve saç hücrelerinin inşaasında önemli bir yere sahip olduğundan eksikliği durumunda dikey çizgiler gibi şekil bozuklukları görülebilir. Tırnaklardaki dikey çizgilerin diğer nedenleri; yetersiz beslenme sonucu vitamin mineral eksiklikleri, aşırı aseton kullanımı ve nadiren tırnak yatağı tümörüdür.
Tırnak törpüleme şekilleri oval, badem, küt, kare, yuvarlak, stiletto, sivri, balerin, üçgen ve düz olarak sıralanabilir. Oval tırnak modeli, genellikle geniş el ya da parmaklarda tercih edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri