Yazılan yanlış bir karakteri ya da kelimeyi geri ya da silme tuşuyla silip yenisini yazmak yerine, Insert tuşunu kullanarak da düzeltebilirsiniz.
Klavyede insert tuşu Word insert tuşu kullanma insert nedir insert tuşu ne işe yarar - YouTube. Klavyenizde Insert tuşu çalışmıyorsa yapmanız gereken işlem: Shift + numpad-0 key Shift tuşuna basılı tutup Numara Pad'inde 0 (sıfır)'a basmak.
Insert, bilgisayar klavyelerinin üzerinde yer alan ve genellikle Backspace (Boşluk) tuşunun yanında konumlanan bir komut tuşudur.
Insert tuşu ile imleci kelimenin arasına getirip eksik harfi araya yazmanıza yarar. Kısaca bir örnek vermek gerekirse; ENTER yazmak istediniz fakat ENTR yazdığınızı fark ettiniz. İmleci T ve R arasına getirip E harfini yazabilirsiniz.
Genel olarak ifade etmek gerekirse, Space tuşunun solunda yer alan Alt tuşu, ana menüyü açmaya yararken; Alt Gr tuşu ise özel karakterlerin yazıya dökülmesinde kullanılmaktadır.
İlgili 38 soru bulundu
Ctrl + M: Topla.
Ctrl + u = Seçili metnin altını çiz. Ctrl + k = Seçilen metni bir bağlantıya dönüştür.
İnsert el ilanı ya da broşür olarak kullanılan bir tanıtım aracıdır. Reklam ve tanıtım yapmak için kullanılır. Matbaa ürünüdür. İnsert ilan, sayfa ve kağıt olarak bilinmektedir.
INSERT INTO komutu bir veritabanında yer alan tablolara yeni kayıt eklemek için kullanılır. Eklenen her bir kayıt tabloya yeni bir satır ekler.
El ilanı ya da broşür sınıflarına giren insert (insört), geniş hedef kitlesine etkili ve çabuk bir tanıtım aracı olarak kullanabileceğiniz bir matbaa hizmetidir. Kelime anlamı olarak insert, ilan, ilave sayfa demektir. İnsert ile ilan edilmek istenen ürünlerin ilanı yapılmaktadır.
F12: Etkin penceredeki dosyayı yazdırır. F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar. F11: Etkin penceredeki dosyayı kaydeder.
CTRL+Z (Geri Al) DELETE (Sil) ÜSTKRKT+DELETE (Seçili öğeyi Geri Dönüşüm Kutusu'na atmadan kalıcı olarak sil)
F11 - İnternet tarayıcısında tam ekran moduna geçmeye ve moddan çıkmaya yarar. F12 - Microsoft Word'de Kaydet diyalog kutusunu açar.
CTRL + R = Seçili sayfayı yeniler. CTRL + V ya da Shift + Insert = Kopyalanmış öğeyi yapıştırır.
Ctrl (Türkçe: Kontrol tuşu; İngilizce: Control Key), Klavyede genellikle iki tane yer alan tuştur. Tek başına sadece Windows işletim sisteminde 'Yapışkan Tuşlar'ı açmak için kullanılır. Diğer şekilde ise başka tuşlarla kullanıldığında farklı işleri görür. Sözü geçen tuş kombinasyonları her yazılımda farklı olabilir.
daldırmak {fi.} araya eklemek {fi.}
SQL delete komutu mevcutta bulunan kayıtları bir tablodan silmek için kullanılır. Özellikle tablo içerisinde sadece istenilen, hatalı kısmın silinmesi için gerekli olan bir komuttur.
Veri tabanımızdaki tabloya yeni bir kayıt eklemek için kullanılır. Genel Kullanımı: INSERT INTO tablo_adi (sütunadi1 [,sütunadi2,……..]) VALUES (deger1 [,deger2, ……..]) şeklindedir.
SELECT komutu bir veritabanında yer alan bir veya daha fazla tablodan istenen satır değerlerini almak için kullanılır. SELECT komutu ile elde edilen veriler yine bir tabloya aktarılarak üzerinde işlem yapılır.
Insert (araya eklemek): Önceden kurgulanmış görüntülerde mevcut ses devam ederken, farklı bir görüntü eklemek ya da mevcut görüntü devam ederken farklı bir ses eklemek.
İnsert (insört), üreticilerin ya da onların ürünlerinin satışını yapan perakendecilerin hizmetlerindeki ya da ürünlerindeki kampanyaları, indirimleri, satışlarda sağlanan avantajları yani ürünün satışında müşteriye sağlanan avantajları sağlamak için kullanılan kısa süreli yayınlara verilen isimdir.
Bu formata göre INSERT INTO deyiminden sonra kayıt eklemek istediğimiz tablonun adını yazıyoruz. Tablo adından sonra parantez içerisinde tabloda veri eklemek istediğimiz alanları belirtiyoruz. Son olarak sıralı bir şekilde alanlara karşılık gelen verileri yazıyoruz.
CTRL G : CTRL tuşu ile G harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, not defterinde bulunduğunuz satırı size gösterir, sayfa düzenleyicinizde de satır bir sağa, tekrar ctrl g yapın satır tekrar eski yerine..
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
Excel'de filtre oklarını ekleyipi kaldırmak için Ctrl + Shift + L tuşlarını kullanabilirsiniz. Birden fazla alana göre filtreleme yaptığınızda, tek tek bu filtre oklarını kaldırmak yerine, Ctrl + Shift + L tuşlarına basarak, tüm filtreleri temizleyebilirsiniz, oldukça kullanışlı bir yöntemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri