Del (Sil), bilgisayar klavyelerinin üzerinde yer alan ve silme ve kaldırma fonksiyonunu klavye aracılığıyla yerine getirmeye yardımcı olan bir tuştur. Delete bazı klavyelerde Delete'nin kısaltması olan DEL şeklinde de yer alabilir..
Bir hücreyi tıklar ve sonra DELETE veya GERI AL tuşuna basıyorsanız, hücre biçimleri veya hücre açıklamalarını kaldırmadan hücre içeriğini silersiniz.
Ctrl+del ne işe yarar? CTRL ve delete tuşlarına aynı anda bastığınızda imlecin sağ bölümünde bulunan kelimeleri teker teker siler. Karakterleri tek tek silmek yerine daha hızlı hareket edilmesine yardımcı olur.
Control-Alt-Delete, (sıklıkla Ctrl-Alt-Del şeklinde kısaltılır), sistemi yeniden yüklemek ya da görev yöneticisini çalıştırmak için kullanılan bir klavye kısayoludur. Control ve Alt tuşlarına basarken aynı anda Delete tuşuna basarak gerçekleştirilir.
Eylemi geri almak için Ctrl+Z tuşlarına basın.
İlgili 17 soru bulundu
CTRL Y : (İleri Al) CTRL tuşu ile Y harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, ctrl z tuşu ile geri gittiğiniz gibi bu sefer de ileri gidersiniz.
Klavyede 'delete' yerine 'sil' tuşu.
CTRL + Shift = Klavye düzenini değiştirir (Birden fazla klavye düzeni varsa) Shift + F10 = Önce çalışan uygulamanın kısayol menüsünü gösterir. Shift + Delete = Seçili öğeyi kalıcı olarak siler (Geri Dönüşüm Kutusu'na yollamaz)
Kesinlikle sağ elin küçük (serçe) parmağı ile kullanılmalıdır.
DELETE deyimiyle yapılan işlemler sonucunda kayıt veya kayıtlar tamamen silinir. Örneğin; yukarıdaki tablodan ID'si 61 olan kaydı silmek istersek kayıt tamamen silinir, yani tabloda artık 3 kayıt kalır. Bir kayıttaki belli alanları silmek (temizlemek) istersek UPDATE deyimini kullanırız.
SQL delete komutu mevcutta bulunan kayıtları bir tablodan silmek için kullanılır. Özellikle tablo içerisinde sadece istenilen, hatalı kısmın silinmesi için gerekli olan bir komuttur. SQL Delete Komutu Nasıl Kullanılır? SQL Delete komutu tabloda bulunan verilerin bir kısmını silme işlevini görmektedir.
DELETE komutu bir veritabanındaki tablolarda yer alan kayıtları silmek için kullanılır. WHERE yapısı kullanılmadığında tüm kayıtlar, kullanıldığında ise sadece koşulu karşılayan kayıtlar silinir.
Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
İmleci satırın sonuna taşıma.
NumLock tuşu, ana klavyenin bir kısmını harfler yerine sayısal tuş takımı görevi görecek şekilde dönüştürmek için kullanılır. Etkinleştirildiğinde NumLock, 7-8-9, uio, jkl ve m tuşlarını sayısal tuş takımı olarak kullanmanızı sağlar.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
Ctrl + M: Topla.
internet explorer 7 de arama kutusuna yazdığınızı arama tercihinize göre yeni bir sekmede açmaya yarayan kısayol.
Sık kullanılan kombine tuşlardan biri olan CTRL+F tuş kombinasyonu genel olarak bir sayfada ya herhangi bir alanda arama yapmak için kullanılıyor.
Microsoft Office programlarında oluşturulan bir belgede, F7 tuşuna basılması halinde yazım kuralları ve dil bilgisi denetimi yapılmaktadır. Bir Word belgesinde, seçili olan bir metin üzerinde Shift tuşuyla birlikte kullanılırsa (Shift+F7) metin üzerinde sözlük taraması gerçekleştirir ve eş anlamlılar sözlüğünü açar.
Ekran kartı sürücüsünü resetliyor.
Ctrl+J: Ekranı iki yana yaslamak için seçili metni veya satırı hizalar. Ctrl+K: Bir köprü ekler. Ctrl+L: Satırı veya seçili metni ekranın soluna hizalar. Ctrl+M: Paragrafı girintiler.
Verileri kopyaladıktan sonra Ctrl+Alt+V tuşlarına basın veya Alt+E+S tuşlarına basarak Özel Yapıştır iletişim kutusunu açın. İpucu: Ayrıca Giriş > Yapıştır > Özel Yapıştır'ı da seçebilirsiniz.
F12: Etkin penceredeki dosyayı yazdırır. F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri