Ahşap, metal, otomotiv, havacılık, gemi sektörlerinde pürüzsüz zımparalama ve parlatma işlerinde kullanılır.
Delikli cırt zımpara ne işe yarar? Jelkot yüzeyler için özel olarak üretilen vernik üstü zımparaları genellikle disk şeklinde ve delikli zımpara olarak adlandırılır. Cırt tabana sahip olan bu zımparalar oto zımparalarına çok daha yumuşaktır.
Aşındırıcı madde malzemesi
Eski boyaların, dolgu malzemelerinin, plastiklerin, Yeni parçaların fabrika astarlarının ve paspas boyalarının zımparalanması için. Daha yüksek malzeme kaldırma ve daha fazla servis ömrü.
Ayrıca tank zımparaların takıldığı cihazlar zımparalanacak yüzeye paralel olduğu ve sanki bir tank paletine benzediği için de tank zımpara denilmiştir. Özellikle ahşap işçiliğinde kullanılır. Ahşap yüzeydeki kıymık ve çapakları almak ve satıh düzeltmek için sıklıkla kullanılmaktadır.
Zımpara kağıdı üzerinde yer alan numaralar, söz konusu zımpara kağıdı üzerindeki aşındırıcı parçacıkların boyutudur. Sayı ne kadar düşükse, aşındırıcılar o kadar kabadır. Sayı ne kadar yüksek olursa, aşındırıcıların boyutu o kadar ince olur.
İlgili 17 soru bulundu
120-150 Kum:Zemin düzeltme,astar zımparalama işlemlerinde kullanılır. 180-220 Kum: Cilalama işlemlerinde,alçıları zımparalamak için kullanılır.
Sünger zımpara, esnek sünger yapısı, dayanıklı zımparalama yüzeyi ve mükemmel tutuculuğu ile Metal, sıva, ahşap,plastik ve fiberglass malzemelerin zımparalanması ve temizlenmesinde kullanılmaktadır.
Kalın zımpara kâğıdı yaklaşık 40 ila 60'lık zımpara kağıdına karşılık gelir. Orta Zımpara Kağıdı: yaklaşık 60 ila 100'lük ölçeğe denk gelir. Bazı son şekillendirme işlerinde kullanılır.
Otomotiv, ağaç ve metal sanayilerinde hem kuru hem de ıslak olarak uygulanabilen yüksek performanslı ve çok amaçlı bir üründür. Uygulama Alanları: Metalürjide. Metalürji sanajiinde polisajda. Boya ve dolgu maddesi yüzeyinde ıslak ve kuru zımparalama.
Bu numaralar zımparadaki aşınmayı sağlayan kumların ne kadar iri veya ince olduğunu belirtir. Zımparanın numarası büyüdükçe zımparanın üstündeki kumlar incelir. Örnek olarak; 320-grit/kum zımpara 80-grit/kum zımparadan daha ince kum tanelerine sahiptir.
Eksantrik zımparalar kavisli yüzeyler için üretilmiş olup dairesel zımpara tabanına sahiptir. Tank zımpara modelleri ise hızlı temizleme özelliğine sahip olup boya ve vernik tabakalarında komple temizlik için tercih edilir. Tank zımpara çeşitlerinde teknik detayları ve kullanılan zımpara kağıtları farklılık gösterir.
Zımpara çeşitleri, rulo zımpara, bez&bant – levha zımpara, disk zımpara, fırça zımpara ve profilli zımpara olarak sınıflandırılır.
Kaporta yüzeyine uygulandığı gibi zımparalı pasta cila işlemi için farların parlatılmasında ve boyalı plastik parçalarda da kullanımı yaygındır. Son kullanıcılar ve profesyoneller de dahil olmak üzere, en çok tercih edilen zımpara türü 2000 zımparadır.
Metal: Metal yüzeylerin zımparalanması, pası ve çizikleri gidermek, yüzeyi düzeltmek ve cilalanabilir bir yüzey elde etmek için yapılır. Genellikle, metal zımparalanırken, daha kaba zımparalama için 80 veya 120 numaralı zımpara kağıdı kullanılır.
3000 Zımpara Çeşitleri
İnce yapısı ve detay çalışmaya izin veren özelliği sayesinde 3000 zımpara pasta cila öncesi yüzeylerinizi en uygun hale getirerek kusursuz bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. 3000 zımparaların bantları son derece dayanıklıdır.
AS009 - SÜNGER ZIMPARA YERLİ ÜRETİM
Seramik yüzeylerde rötuş yapmaya en uygun zımpara türüdür. Hem fırına girmemiş hem de fırından çıkmış işlerin rötuşlanmasında kullanılır. Ayrıntılı bölgeler ile geniş düz ve eğimli yüzeylerde kullanım için uygundur. Ahşap objelerde de kullanılabilir.
Pasta Cila Çizik Giderir mi? Pasta cila ile aracınızdaki çizikleri yok etmeniz mümkündür. Fakat bu işlem çiziğin boyutuna, derinliğine ve hangi bölgede olduğuna göre değişkenlik gösterir. Genellikle daha derin olan çizikler için pasta ciladan önce zımpara kullanılması gerekir.
Otomotiv, ağaç ve metal sanayilerinde hem kuru hem de ıslak olarak uygulanabilen yüksek performanslı ve çok amaçlı bir üründür. Uygulama Alanları: Metalürjide.
Oto far temizleme için öncelikle 800 su zımparası ve ardından 1200, 1500 gibi su zımparaları sırası ile kullanılıyor. Bu sayede fara zarar vermeden kiri önleme becerisine göre bir sonrakine geçiliyor.
Kullanım Alanlaları: Her türlü yüzey temizlemede, parlatmada ve ahşapta kullanılabilir.
Örneklemek gerekirse; Polyester malzemeler için 180 numaralı zımpara, astarlamak için 180 numaralı zımpara kullanılmalıdır. Son işlem olan parlatma evresi için 1200 ile 2000 arasında bir numara seçilmelidir.
Ynt: Bıçak için doğru bileme
Şu an için bence en uygunu zımpara. 800-1200 gibi kumlarda zımparayla çalışmalısın.
Sünger zımpara, esnek sünger yapısı, dayanıklı zımparalama yüzeyi ve mükemmel tutuculuğu ile Metal, sıva, ahşap,plastik ve fiberglass malzemelerin zımparalanması ve temizlenmesinde kullanılmaktadır.
30 kum seviyesi olan zımpara kâğıtları daha kalın ve aşındırıcı, 1200 kum seviyesine sahip kağıtlar ile saha ince düzeltici olarak kullanılır.
Sünger zımparalar esnek ve dayanıklı sünger yapısısayesinde metal, ahşap, plastik, sıva gibi yüzeylerin temizlenmesi zımparalanmasında kullanılan materyaldir. Zımparaları pürüzlü yüzeye sahip materyallerin düzeltilmesi için üretilen zımparalama ve aşındırma işleminde kullanılan bir türde aşındırıcı maddedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri