F10 Arıza Kodu : Atron Kombinin Basıncının 0,3 Barın Altında Olduğunu Gösteren Uyarı Kodudur. Bu Durumda Kombiye 1,5 Bar'a Kadar Doldurma Musluğu İle Su Basmalı Sonrasında Cihaza Re Set Atmalısınız. Sorun Bu Şekilde Çözümlenecektir.
Demirdöküm Nitron kombi su basıncının düşük olduğunu belirten arıza kodudur. Ekranda F10 arıza kodu ile birlikte anahtar sembolü yanıp söndüğünde bu basıncın düşük olduğunu, ekranda F10 arıza kodu ile birlikte anahtar sembolü belirdiğinde basıncın yüksek olduğunu anlayabilirsiniz.
Basıncı görüntülemek için; Mode ve Açma-kapa düğmesine aynı anda basmalısınız. Basınç 1 bar değerinin altında ise su basmanız gerekir. Basınç 2,5 bar üzerinde ise basıncı düşürmeniz gerekir. Kombi basıncı 1 bar altında yani düşük ise; Neva kombinize su basarak basıncı yükseltmeniz gerekmektedir.
Demirdöküm F10 hatası yukarıda da anlatıldığı üzere çoğu Demirdöküm modelinde düşük su basınç hatasıdır. Demirdöküm kombinizin su basınç seviyesi 1'in altına düştüğü zaman bu hatayı vermektedir. Bu duruma kullanıcı olarak müdahale edebilirsiniz. Kullanıcı olarak yapmanız gereken işlem cihaza su basmanız olmaktadır.
F10: Alkole bağlı zihinsel ve davranışsal bozukluklar.
İlgili 37 soru bulundu
Genellikle kombinin ön panelinde reset tuşu bulunur. Bu tuşa yaklaşık olarak 5 saniye kadar basılı tutmak suretiyle kombi resetleme işlemi yapılabilir. Bazı modellerde kombi üzerinde reset tuşu, 'R' olarak geçer. Bazı modellerde, 'On/Off' açma tuşu şeklinde ifade edilmektedir.
Kombinin su basınç ayarı kaçta olmalıdır? Manometreden okunacak basınç değerinin 1-2 bar arasında olması gerekmektedir. Atron kombi gibi hem analog hem dijital manometreye sahip kombilerde bu değerler kolaylıkla takip edilebilir.
Kombinizin su basıncı 1'in altına düşmüş olabilir. Basıncı yükseltmek için kombinize su doldurma işlemi yapın. Sorununuz devam ederse 0850 210 0 888 numaralı telefon ile Arçelik çağrı merkezimizden veya +90 544 444 08 88 numaralı telefon ile Arçelik Destek WhatsApp hesabımızdan destek alabilirsiniz.
Kombinin manometresindeki (basınç değeri göstergesi) basınç değeri 1 ile 2 bar arasında olmalıdır. Kombi basıncını 1,5 barda tutmanız tavsiye edilir.
Ekranda F10 arıza koduyla karşılaştığınız zaman önce basıncı kontrol etmeniz gerekir. Kombide basınç demek, tesisatta dolaşan suyun basıncı demektir ve bu basıncın ideal seviyesi 1 ile 2 bar arasıdır. Basınç değeri eğer 1 barın altını gösterirse basınç düşük demektir ve basıncı yükseltmek gerekir.
Sorusunun cevabı çok basittir. Kombi su basıncı düştüğü zaman kombiye su takviyesi yaparsanız kombinin basıncı tekrar yükselecektir. Kombiye su takviyesi için, her marka kombide su takviye vanası bulunur. Bu vanayı saat yönünün tersine çevirerek su takviye vanasını açmış olursunuz.
Bu hata kodu Kalisto kombide düşük su basınç hatası demektir.
F0 Arıza Kodu: Kombinin Su Basıncının Düşük Olduğunu Belirten Koddur. Bu Kod Ekrana Geldiği Zaman Cihaza 1,5 İle 2 Bar Arasında Su Basarak Sorunu Çözümleyebilirsiniz. F1 Arıza Kodu: Aşırı Isı Termostatın da Arıza Olduğunu Belirten Koddur. Kombi Bu Hatayı verdiği Sürece Cihaz Herhangi bir verim Sağlamaz.
Demirdöküm kombinize yakın bir radyatörün hava alma kısmını düz tornavida ya da hava alma anahtarı ile açın. Açtığınız zaman altına derin bir kap ya da kova tutun. Açmanız sonrasında bu bölümden su gelecektir. Bir miktar kadar su aldığınızda Demirdöküm kombi basıncında azalma olduğunu göreceksiniz.
Tesisat su basınının düşük veya yüksek olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda önce basıncın düşük mü yoksa yüksek mi olduğunu kontrol etmeniz gerekir. Lynx kombi çalışır durumda iken “RESET” butonuna 2 saniye kadar basılı tuttuğunuzda ekranda basınç değeri (bar seviyesi) belirecektir.
Kombi basıncının yükselmesi durumunda müdahale etmek için ilk olarak kombi basıncının 2.5 – 3 bar seviyesinin üstünde olduğundan emin olunmalıdır. Eğer kombinizin basıncı 1.5 bardan 2 bara kadar yükseliyorsa endişe edilmesine gerek yoktur çünkü bu bir arıza değildir.
Kombiye kaç günde bir su basılması gerekir? Kombinin su seviyesini arttırmak için belli bir gün aralığı yoktur. Ortalama bir kombinin su basıncı 2-3 ayda bir düşme eğilimi gösterir. Bu durumda basınç arttırmak için kombiye su verilmesi gerekir.
Kombi basıncı 1 bar değerinin altına indiğinde bar seviyesi 1.5 olana kadar su takviyesi yapmalısınız. Zira kombide 1.5 ya da 2.0 bar gibi yeterli seviyede su bulunmadığında eşanjörün ısınması oldukça tehlikelidir. Çünkü suyun az olması kombinin devir daim yapamamasına neden olabilir.
E10 Arıza kodu: Kombideki su basıncında azalma görüldüğünü gösterir. Bir diğer ifade ile su 0,3 bar altına düşmüştür. Bu durumda tüketicinin kombideki su doldurma vanası yardımı ile cihaz su basıncını 1,5 bar seviyesine getirmesi gerekir. Daha sonra kombi sorunsuz çalışacaktır.
Kombiye su basmak için kombi altında su takviye musluğu bulunur. Kombinin altına bakarsanız bu musluğu görebilirsiniz. Musluğu saat yönünün tersine çevirirseniz, kombi basıncının yükseldiğini fark edeceksiniz. Kombi basıncı, ideal olan 1,5 – 2 bar seviyesine gelince musluğu kapatınız.
Genel anlamda söylenirse kombinin alt bölümüne baktığınızda siyah veya mavi bir başlık olan dönebilen bir vana, gördüğünüz de evet o vana, doldurma musluğu veya doldurma vanası olarak bilinen parçadır. kombi doldurma musluğu saatin ters yönünden açılır.
Kombiye fazla su bastım, ne yapmalıyım? Kombinin altında yer alan su basma vanası ile eğer gereğinden fazla su basıldıysa, petek vanasından su boşaltma işlemi gerçekleştirilmesi gerekir. Kombi su boşaltma vanası dönmüyor? Vana dönmüyorsa paslanma ya da kireçlenme yaşanmış olabilir.
Kombi bar düşmesi cihazın bakımsız kaldığı durumlarda genleşme tankındaki havanın eksilmesi ile olur. Bu gibi durumlarda uzman bir teknik servis genleşme tankına hava basar. Eşanjör kireçlendiğinde bar düşer. Bu gibi durumlarda ana eşanjörün değiştirilmesi gerekmektedir.
Kombi F-10 uyarısı verip ekranın sağındaki basınç değeri eğer 1.0 barın altındaysa (örneğin; 0.6 bar gibi) bu durumda kombinin sol altına doğru eğilip bakın. Kombinin sol altında kombiye direk monteli durumda “siyah renkte musluk” göreceksiniz. Bu musluk doldurma musluğudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri