Deniz havasında bulunan antioksidanlar kanser yapıcı serbest radikal hücrelerin yapısını bozar. Ayrıca solunum yollarını temizleyerek, soğuk algınlığı ve alerjik etkilerini azaltır. - Bromin ve lityum maddeleri, beyindeki serotonin, melatonin ve triptamin mutluluk hormonlarının düzeylerini artırır.
Deniz havası mutlu olmamızı sağlıyor
Oksijeni absorbe etmemizi hızlandıran negatif iyonlarla yüklü deniz havası, strese karşı savaşarak mutlu olmamızı sağlıyor ve bedenimiz enerjiyle doluyor. Deniz havası ayrıca kronik deri hastalıkları üzerinde de güneş ışığıyla birlikte iyileştirici bir etki sağlıyor'' dedi.
Üst solunum yolu hastalıklarına karşı savaşan deniz suyu, öksürük ve balgam atmayı kolaylaştırıyor. Sinüslerin temizlenmesine yardımcı olarak sinüzite karşı iyi geliyor. Sinüzite bağlı baş ağrılarını da deniz suyu ile önleyebilirsiniz. Antiseptik etkisi olan deniz suyu, grip ve soğuk algınlığı oluşumunu engelliyor.
Bir akciğer hastalığı olan astıma bağlı şikayetler, sıcak ve rutubetli havalarda artıyor. Hastaları için en doğru seçim deniz tatilleri; yüzme, tuzlu su buharı solumak tüm hava yolları için doğal bir ilaç. Kış boyu tıkanan ve enfeksiyonlarla mücadele eden hava yolları, doğal tuzlu suyun etkisiyle açılıyor.
Deniz suyu çeşitli vitaminler, elementler, mineral tuzlar, mikroorganizmalar ve amino grup asitler ihtiva eder. Tüm bu bileşenler insan vücudu için oldukça faydalıdır. Deniz suyu antiseptik ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Bu sayede enfeksiyon, mantar, mikrop ve bakterilerle savaşır.
İlgili 34 soru bulundu
Sürekli suda kalındığında örtü tabakasında zedelenmeler olabilir. Uzun süre suda kalınması ciltte kurumaya neden olacağı için enfeksiyonlara da açık hale gelecektir. Bunun için; denizde ya da havuzda 1 saatten fazla kalmak önerilmemektedir.
Deniz suyunda bulunan iyot (deniz tuzu) bağışıklık sistemini geliştirir ve tiroid aktivitesi artırır.
SÜLFAT iyonunun, büyüklüğü 0.0015 milimetreden daha küçük olan sülfür parçacıkları içerdiğini ve solunduğunda akciğerin çok derinlerine nüfuz edebildiğini vurgulayan uzmanlar, bu nedenle deniz havasının başta akciğer kanseri olmak üzere ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini kaydetti.
Üst solunum yollarına iyi gelir: Astım, şiddetli öksürük, balgam ve diğer solunum problemleri için deniz suyu en doğal tedavi yöntemidir. Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir: Deniz suyunda bulunan bileşenler antibiyotik etkiye sahiptir ve grip ile mücadele edebilmek için bağışıklığa destek olur.
Oksijenin faydaları sadece enerji ile sınırlı değildir. Temiz havaya çıktığınız zaman şunlar gerçekleşir: Temiz hava akciğerleri temizler ve hücrelerin daha fazla oksijen almasına yardımcı olur. Bu sayede akciğerlerin temizleyici etkisini artar.
Deniz suyu bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Denizde yüzdükten sonra, kırmızı kan hücrelerinin sayısı yüzde 5 ila 20 oranında artar. Deniz suyu zayıf bağışıklık sistemi, anemisi ya da yüksek kan şekeri olan insanlar için harika bir ilaçtır. Düzenli olarak soğuk suya girmek kalp hastalığı ve kanser riskini azaltır.
Deniz suyu cildi ölü hücrelerden arındırmaya yardımcı olur ve tuz ciltteki yaraları temizler. Ancak tam tersi bir etki yaratma riski olduğu için ılımlı kullanılmalıdır. Deniz suyunun ayrıca peeling ve stres giderici etkisi vardır.
Sakinlik Veren Denizler
Bu durumda, dikkatimizi bir üst seviyeye çıkaran şeylerin başında denizin dalgaları gelmektedir. Dalgaların sesinin üzerimizdeki etkisi, eforla bağlantılı olan alfa beyin dalgalarının yanı sıra, gevşeme ve huzurlu bir hal ile, çevremizdeki her şeyi ortadan kaldırma gücüne sahiptir.
2015 yılında yapılan bir araştırma, sadece deniz manzarasına sahip olmanın bile ruh halindeki iyileşmeyi ve kalp atış hızında azalmayı teşvik edebileceğini gösterdi. Ek olarak, uzmanlar dalgaların sesinin sakinleştirici etkisi olduğunu da kabul ediyor.
Tıpkı bağırsaklarda olduğu gibi vajinadaki bakteriler de bulundukları bölgeye zararlı bakteri vemantar türlerinin gelmesini engelliyor. Böylelikle vajina içerisindeki bakteriler organ içerisinde bir denge kuruyor ve genital sağlığa olumlu katkıda bulunuyor. Havuz ve deniz suyu vajinadaki dengeyi bozabilir.
Sinirleri sakinleştirerek stresi azaltmaya yardımcı olur, cilt gözeneklerini açar, egzamaya iyi gelir, vücudunuzdaki kan dolaşımını sağlar, siyah noktaları yok eder, üst solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir. Bunlar deniz suyunun faydalarından sadece bir kaçı.
Havuz, klorlu sudur. Klor, idrar yolları enfeksiyonunda tehlike yaratacaktır. Deniz ise tuzludur ve mikroplu olabilir. Bu nedenle idrar yolları enfeksiyonunuz varken denize veya havuza girmemeniz gerekir.
Tuzlu suyun hastaya hiçbir zararı yok. Hasta tuzlu su kullanarak kesinlikle konfor hissedecektir. Tuzlu su kullanarak burnu açılacak ve rahat nefes alacaktır. Sinüzitte hastanın en önemli sıkıntısı hastanın rahat nefes alamaması, burun tıkanıklığıdır."
Oksijenin yüzde 70'i denizlerde üretiliyor, ekosistemdeki milyonlarca canlı için yaşam alanı yaratır, su döngüsünü sağlar, karbondioksit ve sera gazı gibi önemli gazları emerek atmosferdeki havayı temizler.
Şimdi derin derin nefes alma zamanı… Deniz havası yüksek tuz içeriğine sahiptir. Bu, nefes alırken boğazınızı ve solunum sisteminizi temizleyerek daha iyi solumanızı sağlar ve daha kaliteli uykuya zemin hazırlar.
Çünkü soluduğumuz oksijenin neredeyse yarısından fazlası denizler tarafından üretilir. Denizler planktonlardan balinalara kadar birçok canlının yuvası durumundadır. Denizler aynı zamanda gezegenimizin biyolojik çeşitliliğinin ve ekosistemin önemli kaynaklarından biridir.
Tiroidde en fazla görülen problem ödemdir. Bu nedenle su tüketiminizi asla ihmal etmeyin, günde 2-2,5 lt su içmeye çalışın. Özellikle kafein içeren içeceklerin tüketimini sınırlandırın, tükettiğiniz takdirde beraberinde su tükmeye özen gösterin.
Kaşlıoğlu, "İnsanlar hem güneş ihtiyacını karşılamak, hem de eğlenmek amacıyla deniz ya da havuzlara gitmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, güneşin tepede olduğu saat 11.00 ile 15.00 arası güneş altında durmamak lazım.
Deniz suyu, bol miktarda magnezyum içerir. Bu özelliği sayesinde yüzme esnasında kasları gevşeterek hem ruhen hem de bedenen bir rahatlık hissi verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri