"Deniz kenarında dalga eksik olmaz." Bu atasözü, bazı durumların veya yerlerin sürekli olarak belirli olaylara veya durumlara maruz kaldığını belirtir.
Dağ Başından Duman Eksik Olmaz Atasözünün Anlamı Ne Demek? TDK bu atasözünü, yüksek mevkilerde olan her insanın ciddi sıkıntılar içinde olabileceği şeklinde açıklar. Yüksek mevkiler, para, güç ve statü gibi, zirvedeki insanları tanımlayan her kazanım, beraberinde birçok problem de getirecektir.
"Armutun iyisini ayılar yer " Atasözünün Anlamı: İyi olan her şey, bilen ve anlayan kişiler tarafından takdir edilir ve tüketilir.
En kısa atasözleri bir elin nesi var iki elin sesi var, besle kargayı oysun gözünü, hatasız kul olmaz gibi atasözleridir.
[1] "Meydana gelmiş hiçbir olay sebepsiz değildir" anlamında bir söz.
İlgili 34 soru bulundu
[1] Birbirinin üstüne konabilen, birbiriyle birleşebilen birçok şeyler vardır. Ancak bir aile üstüne ikinci bir aile, aynı evde yaşayamaz.
[1] Çok para kazanabilmek için, az da olsa, elde bir sermaye olması gerekir.
Ekmeden biçilmez atasözünü her alanda rahatlıkla kullanılabilir. Ekmeden biçilmez atasözü ile anlatılmak istenen kazanç elde etmek kişilerin belli oranda emek sarf etmek gerektiğidir. Ne kadar çok emek verilirse ve çaba gösterilirse o kadar çok kazanç elde edilebilir.
"Kalem kılıçtan keskindir." Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, yazılı ve sözlü sözlerin, fiziksel güçten ve savaştan daha etkili ve güçlü olabileceğini belirtir. Düşüncelerin, fikirlerin ve bilginin paylaşımı, fiziksel mücadeleden daha kalıcı ve geniş çapta bir etki yaratabilir.
"Ağaç yaşken eğilir " Atasözünün Anlamı: Bu iki atasözü de, eğitim ve öğretimin küçük yaşlarda başlaması gerektiğini, çünkü bu dönemde öğrenilenlerin kişi üzerinde daha etkili olacağını vurgular.
Güneş balçıkla sıvanmaz sözüyle herkesçe bilinen ve farkında olunan bazı gerçeklerin değiştirilemeyeceği ifade edilmektedir. Güneşin o büyüklüğü ile sıvanması mümkün olmadığı gibi; bir gerçeğin de yalanla örtbas edilmesi mümkün değildir.
Cevap: çok para kazanabilmek için az da olsa elde bir sermaye olması gerekir.
Mayalanma süresi kışın 6-7 saat- yazın 4 saatten fazla tutulursa da sulanma olur. Mayalanan yoğurdun üstüne kapak yerine süzgeç konulmazsa kapakta oluşan buhar su damlacığına dönüşüp tekrardan yoğurdun üstüne damlar ve sulanmaya neden olur.
Evde yoğurt mayalamak için kullanılan süt pastörize edilmiş yani dışarıda satılan hazır kutu sütlerden ise yoğurt tutmaz. Maya için kullanılacak olan yoğurdun köy yoğurdu ya da süzme yoğurt olması önemlidir. Eğer hazır kap yoğurt kullanılırsa, yoğurt sulu bir kıvamda olacaktır.
[1] Bir dağı kaldırıp öteki dağın üstüne koyabilir misiniz? Buna çare bulunacağı düşünülebilir debir ev halkının bütün ağırlığıyla başka bir aileye yük olarak uzun süre yaşayabileceği düşünülemez. Bu ailenin bütçesi böyle bir ağırlığı taşıyamayacağı gibi, iki aile arasında çeşit çeşit anlaşmazlıklar çıkar.
Sütün düşük ısıda olması yoğurdun sünmesine neden olurken yüksek ısıda olması ise yoğurdun sulanmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden yoğurt mayalama işlemi yapılırken süt sıcaklığının doğru bir şekilde ayarlanması oldukça önemlidir.
Peki, yoğurdun sert olması için ne yapmalı? Yoğurdun daha sert olması için yoğurdu buzdolabına koyduktan sonra bir gün üstü açık şekilde bekletmelisiniz. Böylece, elde ettiğiniz yoğurt daha sert ve kıvamlı olur. Yoğurt yapımı tamamlanana kadar yoğurttan yememelisiniz.
📌Sünme, yoğurtta ciddi bir kusurdur, sebebi. kullanmakta olduğunuz yoğurt mayasından dolayıdır. 📌Sünen yoğurdun tüketilmesi bir gıda. zehirlenmesine yol açmaz; ancak tüketimi pek tavsiye.
"Irmak kenarına çeşme yapılmaz" Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir şeyin veya bir hizmetin, zaten bolca bulunan veya kolayca ulaşılabilecek bir yerde ya da durumda olmasının gereksiz olduğunu belirtir. Irmak kenarında zaten su bulunduğu için ayrıca bir çeşme yapmak gereksizdir.
Atasözü İnsan ne denli çok çalışıp para kazanırsa kazansın, tutumlu harcamasını bilmezse bir şey arttıramaz. Para, kazanmakla değil, tutumla artar.
Tutmayan yoğurdu tekrar mayalamak mümkündür.
Cevap: her şey, onu gereği gibi kullanmasını bilene yakışır.
Kaynayan kazan kapak tutmaz Atasözünün Anlamı: Bir durum ya da olay zirveye ulaştığında, onu kontrol altına almak veya durdurmak zordur. Bu atasözü, kontrol edilemeyen durumların veya duyguların patlama noktasına geldiğini ve bu aşamada durdurulamayacağını belirtir.
"Evdeki hesap çarşıya uymaz" Bu atasözü, planlarımızın ve hesaplarımızın her zaman istediğimiz gibi sonuçlanmayabileceğini, gerçek dünyada karşılaşabileceğimiz beklenmedik durumlar ve sorunlar olduğunu ifade eder. Planlarımızı yaparken her zaman bir aksilikle karşılaşabileceğimizi hatırlatır.
"Ateş düştüğü yeri yakar " Atasözünün Anlamı: Bir olay ya da felaket, en çok onun yaşandığı yeri ve oradaki insanları etkiler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri