Deniz suyunun tuzlu olması, yüksek kolesterol ya da yüksek kan basıncını azaltmakta, düzensiz kalp atışlarını düzenlemekte yardımcı olur. Bu nedenle; ateroskleroz, kalp krizi ya da felci engelleyebilmektedir. Vücutta uygun şeker seviyesini korumaya yardımcı olmak için insülin ihtiyacını azaltmaya destek olabilmektedir.
Uzun süre suda kalmak cilt tabakasını zedeleyebilir
Sürekli suda kalındığında örtü tabakasında zedelenmeler olabilir. Uzun süre suda kalınması ciltte kurumaya neden olacağı için enfeksiyonlara da açık hale gelecektir. Bunun için; denizde ya da havuzda 1 saatten fazla kalmak önerilmemektedir.
Deniz tuzunda bulunan magnezyum hidrat daha pürüzsüz ve parlak bir cilt için anahtar niteliğinde. Hassas ve akne problemi olan bir cildiniz varsa deniz suyu yine imdadınıza yetişiyor. İltihaplı bölgelerin iyileşmesinde ve sivilcelerin kurumasında deniz suyu oldukça etkili.
Deniz havasında bulunan antioksidanlar kanser yapıcı serbest radikal hücrelerin yapısını bozar. Ayrıca solunum yollarını temizleyerek, soğuk algınlığı ve alerjik etkilerini azaltır. - Bromin ve lityum maddeleri, beyindeki serotonin, melatonin ve triptamin mutluluk hormonlarının düzeylerini artırır.
İlgili 41 soru bulundu
Denize girmek, güneşten alınan D vitamini için faydalıdır. Bunun yanısıra su soğuk, kara sıcakken denize girmek, vücuttaki sıcak soğuk değişiminin getirisiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kış aylarında hastalanma riskini de azaltıyor.
Tuzlu su, akciğerimize saldıran toksinleri ve diğer zararlı elementleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Deniz suyu kalın bağırsakları temizler. Küçük miktarlarda okyanus suyunun yutulması, özellikle çocuklarda kolonun boşaltılmasını kolaylaştırır, vücudu detoksifiye eder ve vücudun enerjisini yeniler.
Ölü derilerin cildinizden uzaklaşmasına yardımcı olan deniz tuzunun cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olduğu ve doğal bir peeling görevi gördüğü biliniyor. Ayrıca ciltteki sebum dengesini sağlamanız için de doğal bir ajan.
DENİZ SUYU
Bilindiği üzere deniz tuzlu olduğu için sivilcelerin geçmesinde oldukça etkilidir. l Eğer yazları her gün denize girerseniz sivilcelerden ve buna bağlı lekelerden daha hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz.
Ayrıca deniz suyunda yüzmenin birçok faydası vardır. Cildin nefes almasının yanı sıra suyun içerdiği negatif iyonlar, toksinleri yok etmek için vücutta cilt yoluyla hareket eder. Tüm faydaları elde etmek sadece 20 dakika sürer.
Denizden ya da havuzdan çıktıktan sonra mutlaka duşta yıkanmalı ve sonrasında kuru elbiseler giyilmelidir. Ayrıca idrar yolu enfeksiyonlarından korunmak için genel önlem olarak, bol miktarda sıvı alınmalı ve özellikle de şeker içeriği düşük meyve suları bolca tüketilmelidir.
Suya girilip çıkıldıktan sonra duş alınmazsa bazı cilt hastalıklarına sebep olabiliyor. Vücutta iltihabi yaralar açılıyor. Kadınlarda vajinal mantar, ishal, orta kulak iltihabı, gözlerde konjitivit olabilir. Göz iltihabı, kulak iltihabı, idrar yollarında bazı rahatsızlıklara yol açabiliyor.
“Deniz bizim için doğal antidepresandır ve beyni etkileyerek zihni sakinleştirdiği bilimsel açıdan da kanıtlanmıştır. Ayrıca deniz suyu içinde bulundurduğu minerallerle vücudumuza oldukça faydalıdır. Bu yüzden denizden çıktıktan birkaç saat sonra duş almalısınız.”
Uykusuzluğu tedavi eder. Kaslar ile sinirleri sakinleştirerek stresi azaltmaya yardımcı olur. Deniz suyunun içerisinde bulunan mineraller; kaliteli uyku getirici, uykusuzluk tedavisine yardımcı bazı doğal hipnotikleri içermektedir. Üst solunum yolu sorunlarına iyi gelir.
Tıpkı bağırsaklarda olduğu gibi vajinadaki bakteriler de bulundukları bölgeye zararlı bakteri vemantar türlerinin gelmesini engelliyor. Böylelikle vajina içerisindeki bakteriler organ içerisinde bir denge kuruyor ve genital sağlığa olumlu katkıda bulunuyor. Havuz ve deniz suyu vajinadaki dengeyi bozabilir.
Havuz, klorlu sudur. Klor, idrar yolları enfeksiyonunda tehlike yaratacaktır. Deniz ise tuzludur ve mikroplu olabilir. Bu nedenle idrar yolları enfeksiyonunuz varken denize veya havuza girmemeniz gerekir.
2) Cildi Güzelleştirir
Çünkü deniz suyunun cilde faydaları oldukça fazla. Deniz suyu içerisindeki magnezyum ve hidrat sayesinde cildin genç görünmesine yardımcı olur. Cilde canlı ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Ciltteki nem oranını dengeler.
Cilt Yenilenmesi ve Gençleştirme: Deniz suyu, cilt hücrelerinin yenilenmesini teşvik eder ve cildin genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur. İçerdiği mineraller ve antioksidanlar, cilt elastikiyetini artırabilir, kırışıklıkları azaltabilir ve cildin daha sıkı ve canlı görünmesini sağlayabilir.
Tuz, ciltte meydana gelen enfeksiyonlara ve bakterilere karşı da oldukça etkilidir. Tuz, cilt beyazlatma etkisi gösterir. Deniz tuzu, cilt lekelerinin oluşumunu önemli ölçüde engeller.
Yumuşatır ve hacim ekler
Deniz suyunda bulunan iyot ayrıca saçlara, özellikle yağlı saçlara yardımcı olur. Bu element yumuşaklık ve hacim sağlayacaktır, bu nedenle deniz suyunun saçlarımız üzerindeki faydalarından yararlanmak istiyorsak, sık sık denizde yıkanmak uygundur.
Ancak deniz suyundaki tuz saçlarımızdaki suyun azalmasını sağlıyor. Bu da saçların kurumasına ve kırılganlığının artmasına neden oluyor. Saçlar donuk, karışık ve kaba bir görünüm alıyor. Hatta zarar bir derece ileri gidip saç uçlarının kırılmasına neden olabiliyor.
Deniz suyu, saç rengini açacağı gibi saçı yıpratır. Deniz suyunun bu zararlarından korunmak için, haftada iki kez bakım yapılmalı. Bal, zeytin, susam, portakal ve tatlı badem yağı kullanılabilir.
Deniz suyunda bulunan iyot (deniz tuzu) bağışıklık sistemini geliştirir ve tiroid aktivitesi artırır.
Dr. Turhan, tuzlu suyun da mikroorganizmaları hemen öldürmediğine işaret ederek, özellikle denizlerin kanalizasyon sularının boşaldığı, hayvan leşlerinin bırakıldığı bölgelerinde yüzülmemesini istedi. Turhan, aşırı yağışların hemen ardından bu suların karıştığı denizlerin hastalık bulaştırabileceğine de işaret etti.
Denizin temizliği önemli
Denizin uçsuz bucaksız görüntüsü ve iç ferahlatan kokusunun dışında birçok faydası söz konusudur. Deniz suyu vücutta oluşan ödemi çözmeye yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri