Denizin mavi rengi su moleküllerinin ışığı emme ve yansıtma özelliğindendir. Güneş ışında bütün renkler mevcuttur. Deniz suyu güneş ışığının dağılımındaki kırmızı taraftakileri emer, mor tarafındakileri yansıtır. Denizde bundan dolayı mavi renkte görünür.
Su molekülleri uzun dalga halinde gelen kırmızı, turuncu, sarı ve yeşil ışığı daha iyi emiyor. Mavi ise daha kısa dalga boyuna sahip olduğu için kalıyor. Yani mavi ışığın emilme olasılığı daha az olduğu için daha derinlere inip derin suların mavi görünmesine neden oluyor.
Su molekülleri kırmızı dalga boyundaki ışınları soğurduğunda, su moleküllerinin titreşim enerjisi seviyelerinde değişim olur. Suyun mavi tonlarda görülmesinin nedeni bu değişimdir. Başka birçok maddede görünür ışığın dalga boyundan daha uzun dalga boylarındaki ışınlar titreşim enerjisi seviyelerinde değişime yol açar.
Güneşten yayılan beyaz ışık içinde tüm renkleri barındırır. Denizin mavi görünmesinin asıl nedeni ise, beyaz güneş ışığının denize vurması sonucunda denizin içinde yer alan mineraller sayesinde güneş ışığının kırmızı tonlarının emilerek, mavi ve mor tonlarının yansıtılmasından kaynaklanır.
'ATIĞI AZALTIRSAK DENİZİN RENGİ AKŞAMDAN SABAHA DEĞİŞMEZ'
Atıkların azot ve fosfor miktarını artırdığına dikkat çeken Sarı, ”Turkuaz renge, çöl tozlarının da gelmesiyle beraber kokolitofor dediğimiz hücre çeperlerinden kalkerli bileşikleri sentezleyen, biriktiren organizmalar neden oluyor.
İlgili 36 soru bulundu
Okyanustaki yeşil bölgeler yüksek klorofil konsantrasyonunu gösteriyor. da gerçekleşiyor. dipteki soğuk ve besince zengin su yükselerek yüzeye çıkıyor, besin artışı nedeniyle bi- yolojik hareketlilik artıyor. Aktivitenin başlangıcın- da fitoplankton artışı gözleniyor.
Selamlar. Bunun sebebi suyun derinliği ve güneş ışınlarının geliş açısıdır. Su ne kadar derin ise deniz veya okyanus da o kadar karanlık olur. Sebebi şu, güneş ışınları suyun derinliklerine ulaşamaz yada çok az ulaşır ve bizler suyu daha karanlık görürüz.
Denizin mavi rengi su moleküllerinin ışığı emme ve yansıtma özelliğindendir. Güneş ışında bütün renkler mevcuttur. Deniz suyu güneş ışığının dağılımındaki kırmızı taraftakileri emer, mor tarafındakileri yansıtır. Denizde bundan dolayı mavi renkte görünür.
Yeryüzünde bulunan suyun %96,5'i okyanuslarımızda bulunur; fakat bu su, tuzla doygun haldedir ve içilemez.
Okyanus ve denizlerin orijinal yapısında tuz yoktur; tuzun çoğu kayalardan gelir. Yağmur suyundaki çözünmüş karbondioksit, kayaları aşındırır. Bu kayalardan gelen mineraller; nehirlere ve akarsulara sızarak suyun tuzlanmasına neden olur.
Sıklıkla renksiz olarak tanımlanmasına rağmen kızıl dalga boylarında ışığı hafifçe emmesi nedeniyle mavi bir renge sahiptir.
Bu renk bazen de besin tuzları açısından zengin bir su olduğunu işaret edebiliyor. Aslında bulanık sular daha fazla organizmaya ev sahipliği yapabilir. Örneğin bitkisel planktonlar ve denizanaları bu suları daha çok seviyor. Onlar buraya akın ettikçe suyun rengi biraz daha bulanır ve koyu gri tonlarına bürünür.
Dr. Ahmet Kocataş deniz suyuna pembe - kırmızı rengi veren nedenin dinoflagellata grubu hücreli türlerinden Noctiluca scintillans'ın neden olduğunu belirtti.
Fakat suyun saflığı her yerde aynı değil. İçindeki parçacıklar ışığın daha da dağılmasına neden oluyor. Nehirlerden denize taşınan veya rüzgâr ve dalgalarla deniz dibinden yükselen kum ve balçık sahildeki suyun rengini etkiler.
Su aslında renksiz bir sıvı değildir. İçinde yabancı madde bulunmayan saf su bile hafif mavi bir ton barındırır. Bu tonu en iyi, uzun bir su sütunundan içinden bakarken görürsünüz. Sudaki bu mavilik, gökyüzüne mavi rengini veren ışığın saçılmasından kaynaklanmaz.
Doğal sularda suyun rengine etki eden maddelerden birisi demirdir. Demirli sular demir miktarına göre sarı görünür. suyu mavi-yeşil, sarı veya esmer gösterir. ) sular yeşildir.
Tuzlu su, akciğerimize saldıran toksinleri ve diğer zararlı elementleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Deniz suyu kalın bağırsakları temizler. Küçük miktarlarda okyanus suyunun yutulması, özellikle çocuklarda kolonun boşaltılmasını kolaylaştırır, vücudu detoksifiye eder ve vücudun enerjisini yeniler.
Bakterilerin üremeleri için uygun ortam oluşturan nemli mayoların çıkarılması gerekir. Denizden ya da havuzdan çıktıktan sonra mutlaka duşta yıkanmalı ve sonrasında kuru elbiseler giyilmelidir” diyor.
mayo ile denizden çıkıp o şekilde beklersen, deniz suyu değil, sadece tuz kalır cildinde ki o da cildinin kurumasına ve erken yaşlanmasına neden olur. bu nedenle, denizden çıkınca duş almak değil, yukarıda bahsettiğim gibi deniz elbisesi içerisinde değilsen duş almamak aptallıktır.
Su molekülleri uzun dalgalar halinde gelmekte olan turuncu, kırmızı, yeşil ve sarı renklerin ışığı daha iyi ısıtmasını ve oluşmasını sağlar; mavi renk ise daha kısa bir dalga boyuna sahip olmasından dolayı emilme olasılığı daha az olması nedeniyle daha derinlere inmesi ile bu sayede deniz suyunun mavi görünmesine neden ...
Plankton denilen biyolojik canlı, çoğalma sırasında kendi içinde patlama yaşar. Bu patlamaya bağlı olarak da planktonun türüne göre deniz turuncu, kahverengi, yeşil ve kırmızı renklerine boyanır." dedi.
- Mavi ve beyaz renklerin karışımından açık mavi elde edilir. - Siyah ile mavi renkler birbirleriyle karıştırıldığında koyu mavi renk oluşur. - Gri ile mavi rengin karışımı sonucu koyu gökyüzü mavisi elde edilir. - Mavi ile çok az miktarda kırmızı renk karışımı ile birlikte lacivert renk elde edilir.
Deniz suyu, kıyıya bitişik alanda dalgalarla dövülürken çetin koşullar altındaki bu yüzey aktif maddelerin varlığı, yüzey gerginliği aracılığıyla birbirine yapışan kalıcı baloncuklar oluşturan havayı tutar. Düşük yoğunluğu ve az dayanıklılığından dolayı denizden esen kuvvetli bir imbatla köpükler açığa çıkar.
Kar sularının erimesi ve yağmur nedeniyle debileri yükselen akarsular çamur rengini aldı. Çamur akan akarsular, Karadeniz`in mavi renginin kahverengiye dönmesine neden oldu. Karadeniz`in sahile yakın kısmında deniz suyunun rengi kahverengi olurken, çamurumsu bir görünüme büründü.
Sahradan taşınan bu tozlar demir içeriyor ve yağan yağmur ile denizimizi gübreliyor. Bu demir artışı ile “Emilianahuxley” denilen fitoplanktonda artıyor ve denizin rengi değişiyor. Bu olay denizde pozitif bir değişime de sebep oluyor. Yani şuan gözlemlenen durum fitoplankton sayısının patlaması sonucu oluşuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri