Tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü 2023 taban puanları en düşük 193,02374, en yüksek 291,23554'tür. Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 1670294, en yüksek 537199'dur.
Belirtilen Deniz ve liman İşletmeciliği puan bilgisini sağlayarak bölümü kazanan öğrencilerin eğitim süresi 2 yıl ve 4 dönemden oluşur. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 120 AKTS gerekliliğini sağlamaları ve üniversitelerin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekir.
Üniversite Sayısı: Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümü toplam 22 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir.
Üniversitelerin 2 yıllık denizcilik önlisans programları okuyan kişiler ve denizcilik meslek liselerinden mezun olan kişiler bu mesleği icra edebilirler. Bunlarda eğitim ve yeterliliklerine göre belirli tonaj kısıtlamalarına ve belirli sularda dahil olarak gemi kaptanlığı yapabilirler.
Esas olarak ticaret gemilerinde çalışacak zabit ve kaptan yetiştirmeyi amaçlayan Deniz Ulaştırma İşletme Programından mezun olanlar, denizcilik sektörünün, karada konuşlu faaliyetleri arasında olan liman yönetimi işleri, gemi işletmeciliği, deniz sigortacılığı ve deniz acenteliği gibi birçok alanda da rahatlıkla iş ...
İlgili 29 soru bulundu
Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Denizcilik sektöründe gerçekleştirilmekte olan operasyonların deniz ve kara boyutunda görev alarak; gemilerde yerleşim ve nizamın sağlanması, karada ise organizasyona dair sorunların saptanıp ortadan kaldırılması adına görev alırlar.
Deniz ve liman işletmeciliği bölümü mezunları denizcilik ile ilgili çeşitli firmalarda, armatör şirketlerinde, gemi acentelerinde, lojistik şirketleri denizcilik departmanlarında, limanlarda, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında, ilgili sivil toplum örgütlerinde istihdam edilebilmektedirler.
Deniz İşletmeleri Yönetimi, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bölüm yalnızca Eşit Ağırlık puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı mezunları, sahip oldukları Yakın Yol Vardiya Zabiti ehliyeti sayesinde liman içerisinde görev yapan 500 grostondan küçük teknelerde de kaptanlık yapabileceklerdir.
Deniz Ulaştırma İşletme Bölümü, üniversitelerde Denizcilik Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim vermektedir. Bölümün eğitim süresi 2 yıldır.
Liman işletmeleri, deniz taşımacılığı şirketleri, lojistik firmaları, gümrük ve güvenlik kurumları, uluslararası ticaret şirketleri ve danışmanlık firmaları gibi kuruluşlar mezunlar için imkan sunar. Liman işletmelerinde mezunlar, liman operasyonları, konteyner yönetimi, liman güvenliği gibi alanlarda görev alır.
Deniz ve liman işletmeciliği Programından mezun olan öğrenciler Liman işletmelerinde, Liman başkanlığında, Gemi acentelerinde, Marinalarda, Denizcilik İşletmelerinde, Deniz lojistik firmalarında, çalışma imkanına sahiptir. Ayrıca gemilerde sınırlı vardiya zabiti ehliyeti ile çalışabilirler.
Genel olarak Türkiye'de yeni mezun bir Denizcilik İşletmeleri Yönetimi mezununun maaşı ortalama 3.000-5.000 TL arasında olabilirken, deneyimli profesyonellerin maaşları 8.000-10.000 TL arasında değişebilir.
2023 yılı itibari ile 7 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Deniz Operasyon Yöneticisi maaşları 28460 TL'dir. En düşük Deniz Operasyon Yöneticisi maaşı 22770 TL iken, en yüksek Deniz Operasyon Yöneticisi maaşı 33000 TL'dir.
Okulumuz Denizcilik Alanında, Güverte İşletme ve Gemi Makineleri İşletme dallarında eğitim vermektedir. Gemilerde seyir ve liman vardiyasını tutan, yükleme ve tahliyeye nezaret eden, gemi ve personel güvenliği işlemlerini yürüten nitelikli kişidir.
Kaptan Ne Kadar Maaş Alır? Kaptan olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Kaptan maaşı 2023 verilerine göre ortalama 65.300 TL civarındadır.
eleman.net verilerine göre, Gemi Kaptanı 2023 yılında ortalama 65.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Gemi Kaptanı , Ocak 2023 yılında ortalama 55.440 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 34.408 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
eleman.net verilerine göre, Puantör 2023 yılında ortalama 14.800 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Puantör , Ocak 2023 yılında ortalama 11.000 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 6.700 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Kaptan olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak şartı bulunmaktadır. Staj dönemini tamamladıktan sonra Denizcilik Müsteşarlığı'nın yaptığı Gemi Adamları Yeterlilik Sınavından başarı ile geçmek gerekmektedir.
BU ALANDAKİ MESLEKLER:
Gemi Yöneticiliği (Güverte Zabitliği), Gemi Elektroniği ve Haberleşme Zabitliği, Makine Zabitliği, Yat Kaptanlığı, Balıkçı Gemisi Kaptanlığı, Su Ürünleri Üretimi Teknisyenliği.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri