KAKLIK MAĞARASI Denizli Ankara karayolunda Denizli il merkezine 30 km. mesafede Honaz ilçesi Kaklık Kasabasındadır.mağaralar insanların ilk doğal barınaklarına oluştururlar.Bu nedenle uzun yıllardan beri araştırmacıların dikkatlerini üzerlerine çekmiş ve ayrıntılı araştırmalara konu olmuştur.
Keloğlan Mağarası, Denizli 'nin Acıpayam ilçesine bağlı Dodurgalar kasabasının sınırları içerisinde bir mağaradır. Mağaranın bulunduğu nokta, Denizli-Antalya karayoluna 3 km mesafededir. Mağaranın ortalama yüksekliği 5-6 metre, gezi alanı 145 metredir.
Ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığı Kaklık Mağarası, İlimiz Ankara karayolu üzerinde Honaz İlçesine bağlı ismini aldığı Kaklık Mahallesinde bulunuyor.
Kokuyu geçirmek ya da nötralize etmek için herhangi bir çözüm bulunmuyor. Ancak ziyaret edenlerin bir kez daha Kaklık Mağarası'nın yolunu tutmalarının sebebi de yine kükürt. Mağara'nın içinde bulunan kükürtlü suyun cilt hastalıklarına iyi geldiği biliniyor.
Kaklık Mağarası Denizli Ankara karayolunda Denizli il merkezine 30 kilometre mesafede Honaz ilçesi Kaklık Mahallesi'ndedir. Mağara içerisinde bol miktarda termal su bulunmaktadır. Berrak,renksiz ve kükürt kokulu olan bu su varlığı bazı cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
KAKLIK MAĞARASI GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR? Kaklık Mağarası giriş ücreti 2023 yılı itibarıyle 15 TL.
Kaklık mağarası içindeki amfi tiyatro, kameriyeler, yüzme havuzu, seyir alanları ile ziyaretçileri memnun edecek türdendir.
Denizli'de 'Yeraltı Pamukkale'si olarak bilinen ve yapılan düzenlemelerle 2002 yılında turizme açılan 2 milyon yıllık Kaklık Mağarası, yüzlerce metre derinlikten yüzeye çıkan kükürtlü ve yoğun karbonatlı jeotermal suyuyla, cilt hastalıklarına şifa arayanların uğrak yeri olmaya devam ediyor.
İl merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Kaklık Mağarası, 1800'lü yıllarda iki Fransız tarafından keşfedildi. 2002 yılında yapılan düzenlemelerle turizme kazandırılan mağara, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.
Kaklık Mağarası'nı ilk kez keşfeden kişilerin iki Fransız keşiş olduğuna inanılıyor. 1839 yılındaki bu keşfin ardından bölge halkı tarafından binlerce yıldır bilinen şifalı suların ünü giderek yayılmış.
Ö. O olmak üzere iki ilköğretim okulu bulunmaktadır. Kasabada 1 Çok Programlı Lise bulunmaktadır. 2000 yılı nüfus sayımına göre Kaklık Kasabası´nın nüfusu; 1448´dir.
Kaklık Mağarası'nın yapısal özellikleri büyük bir yer altı deresinin oluşturduğu ve yer altı boşluğunun tavanının çökmesi sonucu oluştuğu sanılmaktadır. Farklı ve ilginç özelliklere sahip mağara obruk gelişim özelliği gösteren içinde büyük bir traverten kitlesi görülmektedir.
Kaklık, Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı bir mahalle.
Keloğlan Mağarası Denizli'ye 60 km mesafedeki Acıpayam İlçesinin 18 km doğusundaki Dodurgalar Mahallesinin 3 km batısındaki Mallı Dağın Doğu yamacında yer alıyor.
1628 km² yüzölçümü ile Denizli'nin en büyük ilçesidir. Bu bölgede tütün tarımı çoğunluklu olmakla beraber ismindeki "payam" sözcüğünü badem üretiminden de almaktadır. Ayrıca yöre "goku" isimli yemeği ile de ismini duyurmuştur.
Keloğlan Mağarası Denizli İli, Acıpayam İlçesi'nin 18 kilometre doğusunda bulunan Dodurgalar Mahallesi'nin 3 kilometre batısındaki Mallı Dağı'nın doğu yamacındadır. Mağara içerisinde çok miktarda dikit, sarkıt ve sütun bulunmaktadır.
Resmin bulunduğu Leang Tedongnge mağarası Sulawesi Adası'nda, dik kalker kayalıklarla çevrili uzak bir vadide yer alıyor. Yağmurlu mevsimlerde sık sık sel yaşanması sebebiyle yalnızca kurak mevsimlerde erişim sağlanan bölgede yaşayan Bugis topluluğu üyelerinin de daha önce mağara resmini görmedikleri belirtildi.
Denizli Ankara karayolunda Denizli il merkezine 30 km. mesafede Honaz ilçesi Kaklık Mahallesindedir.
Türkiye'de yaklaşık 40.000 adet mağara bulunmaktadır. Ülke topraklarının %40'ı mağara oluşumuna elverişli yapıdadır. Çoğunluğu Batı ve Orta Toroslar'da olmak üzere 1100 mağaranın incelenmesi tamamlanmıştır.
Yeri: Isparta Yenişarbademli İlçesi Yenişarbademli'nin 11 km. batısında yer almaktadır. Pınargözü Mağarası 16.000 metrelik uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun mağarası konumundaki Pınargözü Mağarası bu özelliği ile de Kızıldağ Milli Parkı'nın en önemli kaynak değeri, tescil sebebini oluşturmaktadır.
Pamukkale'de (Hierapolis Antik Kenti) 35.6 C deki su; doktor muayenesini takiben hastanın durumuna uygun olarak kalp-damar sertliği, tansiyon, romatizma, raşitizm, felç, deri, göz, sinir sistemi ile damar hastalıkları, damar iltihabı ve reyno hastalığı rahatsızlıklarının tedavisinde önerilmektedir.
I. yy. ve M.S. III. yy. arasında inşa edilmiş olan bir kutsal alan yerleştirilmiştir.
Denizli'de gezilecek yerler merkez rotası için 3 gün ideal olacaktır. Eğer Denizli'ye yakın gezilecek yerler, şelaleler, Denizli'de yapılacak aktiviteler de planlarınız arasındaysa o zaman süreyi 5-6 güne çıkarabilirsiniz.
Tuz Mağarası, Çankırı ili, Balıbağı köyü sınırları içerisinde bulunan, kaya tuzu çıkarılması sonucu oluşmuş mağara.
Tuz Mağarası, Çankırı ili, Balıbağı köyü sınırları içerisinde bulunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri