Depresyona iyi gelen bitkiler; melisa, sarı kantaron, yeşil çay, papatya ve passiflora olarak sıralanabilir. Bu bitkilerin çayını tüketmek, depresyona oldukça iyi gelecektir.
Düzenli ve dengeli beslenmek, depresyona iyi gelecek besinleri tüketmek (sebze, meyve, balık, çikolata, badem, yeşilçay, yumurta, bol su tüketmek..) depresyona iyi gelecektir.
Depresyona Hangi İçecekler İyi Gelir? Psikolojik sorunlara fayda sağlaması için günlük 2 veya 3 bardak melisa çayı tüketilebilir. Yeşil çay içerisinde bulunan L-theanine dinlendirici özelliği bulunan bir aminoasittir. Sarı kantaron çayı rahatlatıcı etkiye sahiptir.
Yatıştırıcı ve tansiyon düşürücü etkisi ile sinir, endişe ve uykuya dalamama gibi sorunlara iyi gelmektedir. Sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisi ile depresyon tedavisinde olumlu etkileri bulunmaktadır.
İlgili 40 soru bulundu
Her 4 saatte bir fincan kahve içenlerin, mevsimsel olarak yaşanan keyifsizlik, depresyon, motivasyon kaybı ve sinirlilik gibi ruh hali sorunlarından daha az etkilendiği görüldü. Araştırma, kahvenin beyinde uyarıcı işlevi bulunduğunu, dikkati artırdığını ve hafızayı desteklediğini ortaya koydu.
Protein bakımından zengin yiyeceklerden olan tavuk, balık, yumurta, barbunya, fındık, fıstık gibi besinler tüketilerek serotonin üretiminin arttırılması ve böylelikle depresyon belirtilerinin azalması sağlanabilmektedir.
Şifalı bitkilerden ıhlamur, melisa, papatya, adaçayı, kekik, fesleğen ve biberiye çayları rahatlatıcı etkisinden dolayı tercih edilebilir. Yeşil çayda L-theanine isimli aminoasit bulunur. Bu aminoasit beyindeki alfa dalgalarını canlandırıyor. Aynı zamanda yeşil çay antioksidan özelliğe sahiptir.
Depresyon bulgularını katkıda bulunabilen eksiklikler arasında folik asit, B12 vitamini, D vitamini, magnezyum, selenyum, demir ve çinko sayılabilir. Depresyon hastalarının çoğunda D vitamini düzeyleri 20 ng/ml altındadır.
Kafein içermeyen papatya çayı, yeşil çay ve siyah çay yerine içebileceğiniz en iyi alternatifler arasında yer alıyor. Mevsim geçişlerinde ortaya çıkabilen depresyon, halsizlik, vücut ağrıları ve alerji gibi belirtilerin giderilmesi söz konusu olduğu zaman sizler de papatya çayından destek alabilirsiniz.
İyileşme oranı yüzde yüze yakındır. İlaç ve/veya psikoterapi yararlıdır. Hem ilaç, hem psikoterapi en iyi sonucu verir. İyileşme ilaçların kullanımı ile 15-20 gün içinde başlayacak, 6 hafta içinde belirgin hale gelecek ve 3 ay içinde stabil hale gelecektir.
Depresyonunuz hafifse, doktorunuz konuşma terapisi olan psikoterapiyi önerebilir. Sorunlar kronikleşmeden başvurulduğunda hafif derecede bir depresyonu, ilaç tedavisi olmadan sadece psikoterapi ile çözmek mümkün olabilir.
Çaresizlik, değersizlik, hiçlik hissi gibi duygular egzersiz sayesinde azaltılabilir. Düşünce kontrolünü sağlayan psikoterapi teknikleri egzersiz ile desteklendiğinde ilaçsız depresyon tedavisi başarı ile mümkün olur.
Diyet kolanın ve diğer şekerli içeceklerin günlük kullanımının depresyona yol açtığı kaydedildi. Araştırmanın sonuçları New York Daily News tarafından yayınlandı. ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre günde 4 bardak soda depresyon riskini arttırıyor.
İntihar düşünceleri ve depresyona iyi gelen seratonin hormuna salgılanmasına yardımcı olması sebebiyle, kişinin olumsuz ve depresif duyguların içinde çıkmasına yardımcı olabilir. Bu nedenle depresyon ve anksiyete hastaları için günde 2-3 bardak Nescafe tüketilmesi bazı uzmanlar tarafından önerilmektedir.
Vücutta sakinleştirici ve yavaşlatıcı bir etkisi olan adenozinin tersine, kafeinin santral sinir sistemini uyarıcı bir etkisi vardır.
Depresyona iyi gelen bitkiler; melisa, sarı kantaron, yeşil çay, papatya ve passiflora olarak sıralanabilir. Bu bitkilerin çayını tüketmek, depresyona oldukça iyi gelecektir.
Melisa bitkisi yatıştırıcı ve rahatlatıcı etkileriyle bilinir. Melisa çayı özellikle zihni yatıştırmak, uykuya geçişi kolaylaştırmak ve gerginliği hafifletmek için tercih edilir. Ihlamurun hafif ve tatlı aroması sakinleştirici etkileriyle öne çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri