Dereotu kürünü sabah ve akşam olmak üzere aç karnına günde 2 kez uygulayabilirsiniz. Bu kürle dereotunun sağlığa olan etkilerinden faydalanırken aynı zamanda metabolizmanın hızlanmasına da yardımcı olunmaktadır. Dereotu kürünü düzenli olarak uygulamanın birçok faydası bulunmaktadır.
Daha çok salataları lezzetlendirmek için kullanılan dereotu sonbahar aylarında toplanır ve çiğ olarak tüketilmektedir.
Sadece sağlıklı beslenme ve düzenli egzersize katkı sağlayabilirler. Dereotu kalori açısından düşük olduğu için aşırıya kaçmadan diyetlerde tüketilebilir.
Kalsiyum kemik yoğunluğuna katkıda bulunur ve sizi osteoporoz ve diğer kemik hastalıklarından korur. Dereotunun aşırı tüketime bağlı olarak bazı yan etkileri olabilir. Bunlar; - Cilde tatbik edildiğinde bazen tahrişe neden olabilir.
Dereotu tükettiğinizde kalsiyum emilimi artarken kemik kaybı ve osteoporoz (kemik erimesi) gibi kronik hastalıkların önlenmesinde fayda sağlar. Enfeksiyonu Önler: Antioksidan ve C vitamini içeriği eski zamanlardan beri dereotunun mikroplarla savaşma ve vücudu enfeksiyonlardan korumak için güçlü kılar.
İlgili 25 soru bulundu
Dereotu kürü sabahları aç karnına bir bardak ılık su ile birlikte tüketildiğinde yağların yakımını hızlandırır.
İlk kür olarak uygulama günde 3 kez aç karnına yemek öncesi yapılması tavsiye edilmektedir. Yemeklerden en az 15 dakika önce olmak kaydıyla 1 yemek kaşığı dereotu çiğnenerek su yardımı ile yutulmalıdır. Dereotu küründen fayda görebilmek için günde 3 kez aralıksız olarak 3 ay devam etmek gereklidir.
NASIL YAPILIR? Sabah, öğle ve akşam aç karnına, öğünlerden 15 dakika önce 1 yemek kaşığı dolusu taze yeşil dereotunu birkaç kere çiğnendikten sonra 2-3 yudum su ile yutun. NE KADAR DEVAM EDİLİR? Bu küre hiç ara verilmeden 3 ay devam edilir.
Dereotu aynı zamanda hem hipotiroid hem de hipertiroid hastalarının imdadına yetişen mükemmel bir yardımcı tedavi kürüdür. Tiroid hızlı çalışıyor ise, yavaşlatmakta, yavaş çalışıyor ise de, hızlandırmaktadır. Yani, fazla çalışan tiroid bezini yavaşlatıyor, az çalışan tiroid bezini de hızlandırıyor.
İbrahim Saraçoğlu'na göre dereotu hızlı çalışan tiroidi yavaşlatır, yavaş çalışıyorsa hızlandırır. Bu iki özelliğe aynı anda sahip olduğu için dereotu tiroid hormonlarını dengeleme özelliği olan eşsiz bir bitkidir.
İltihapları kurutuyor
Antioksidan, antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri bir arada bulunduran dereotu, vücutta meydana gelen iltihap ve yaraların hızlıca iyileşmesini sağlıyor.
* Dereotu, kan dolaşımını özellikle regl kan dolaşımını hızlandırmakta ve kanı sulandırmaktadır.
Ayıkladığınız dereotunu cam bir kavanoza koyup kapağını kapatarak buzdolabının alt rafında saklayabilirsiniz. Eğer kurutmak istemiyorsanız, dereotunu suyun altında durulayın ve kuruması için kağıt havlu üzerinde bekletin.
Dereotu ve maydanoz adet döneminde kadınların en büyük destekçisi olan bitkilerdendir. Bu etkilerinden faydalanabilmek için dilerseniz dereotu ve/veya maydanozu taze taze, salatalarınıza ekleyerek tüketebilir, dilerseniz çaylarını demleyerek içebilirsiniz.
- Sahur süresince 2-3 bardak su tüketilmeli. Sıvı ihtiyacının karşılanmasında suyun yanında kefir, az tuzlu ayrandan da yararlanılabilir. - Sahurda zencefilli, naneli su içmek gün boyu ferah hissettirecektir. Maydanoz, dereotu gibi yeşillikler hem ağız kokusunu önlemede hem de tok tutmada yardımcı olmaktadır.
Yıkanmış olduğumuz dereotunu ince ince kıyarak doğrayalım. Göz kararı yaklaşık 7 kaşık yoğurdu özeyip, dereotunu yoğurtla birleştirelim. Daha sonra 1 adet tuzla ezmiş olduğumuz sarımsağı da katıp, iyice karıştıralım. Servis tabağına alalım ve servise hazır.
Özellikle tiroid nodülü olanlara dere otunu çok öneriyoruz. Bazı hastalarda nodüllerin küçüldüğünü gördük. Tiroid bezlerinin iltihaplanmasına yani haşimatosu olanlara selenyum çok faydalı olduğu için badem, ceviz gibi yiyecekleri bol tüketmesini öneriyoruz" dedi.
Ağız kokusuna ve sindirim sistemi problemlerinin tedavi edilmesinde kullanılmaktadır. Ayrıca emziren bayanlar sütü artırmak için dereotu kullanabilirler. Bebek ve çocukların gaz sancılarının giderilmesine de yardımcıdır. MAYDANOZ: Bağışıklık sistemini güçlendirir.
İbrahim Saraçoğlu Dereotu kürünün uygulanışı: 3 ay boyunca çok basit olan kürümüzün uygulanması gerekiyor. Sabah, öğle ve akşam, aç karnınıza, öğünlerden 15 dakika kadar önce 1 yemek kaşığı dolusu taze yeşil dereotu birkaç kez çiğnendikten sonra 2-3 yudum su ile yutulur. Bu küre hiç ara vermeden 3 ay devam etmelisiniz.
Radyofrekans ya da lazer ile tahrip olan nodül canlılığını kaybeder ve gittikçe küçülür. Bu küçülme, belli aralıklarla yapılan ultrason incelemelerinde kolayca takip edilebilir. Küçük nodüllerde tek seans genellikle yeterlidir, büyüklerde ise yeterli küçülme için birkaç kez tedavi gerekebilir.
Az ya da çok olduğunda tiroid bezleri işlev kaybına uğrayabilir. Vücudun iyot ihtiyacını alabilmesinin en etkili yolu ise kaliteli deniz ürünleri, süt ve süt ürünleri, maydonoz, ıspanak, roka gibi yeşil sebzeler ve kaya tuzu tüketmektir.
Tek sıcak nodül varsa 'radyoaktif iyot' verilerek tedavi edilebilmektedir. Ancak sıcak nodül 2 cm veya daha büyük bir ölçüdeyse veya çok sayıda sıcak nodül varsa o zaman cerrahi tedavi gerekebilir. Kitle etkisi ile nefes borusuna baskı yapan iri nodüllü kişilerin, kanser kuşkusu nedeniyle ameliyat edilmesi öneriliyor.
Karnabahar, brokoli, lahana ve soya ürünleri ile şalgam gibi ürünler bu konuda öne çıkar. Aynı zamanda elma, çilek ve avokado gibi meyveler de önemlidir. Brüksel lahanası, ıspanak, şeftali ve en önemlisi iyot barındıran deniz ürünleri düzenli olarak tüketilmelidir.
Dereotu, taze ve kurutulmuş olarak kullanılır. Hoş kokusu sebebiyle genellikle salatalarda ve zeytinyağlı yemeklerde kullanılır. Yemeklere lezzet verir. Ayrıca börek, poğaça ve tuzlu kek gibi hamur işlerinde de kullanılır.
Hemeroid (basur)Hemeroid şikâyetleriniz sık sık tekrar ediyor ise, sofranızda öğünlerin öncesinde dereotu tüketimine önem veriniz. Yılda birkaç kez birer haftalık uygulayacağınız dereotu kürü, hemeroid şikâyetlerinizin tekrarına karşı iyi bir önleyici güç oluşturacaktır.Bitki özlü sağlık içeren galeriler...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri