Merhabalar, batık kıl sorunundan kurtulmak için en ideal yöntem lazer epilasyondur. Batık kıl, kılın derinin dışına çıkamayıp derinin içerisinde uzaması durumudur. Lazer epilasyonda hedef kıl köküdür.
Yapman gereksense çok basit: Sıcak su dolu bir havluyu batık kılın olduğu bölgeye yerleştir ve yaklaşık 10-15 dakika boyunca bekle. Bu işlem, batık kılın iltihabını azaltarak kılın cildin yüzeyine çıkmasını kolaylaştırır. Epsom tuzu banyosu: Epsom tuzu, cildini yumuşatarak batık kılların çıkmasını kolaylaştırır.
Bunun için batık kıl sorunu olan kişiler mutlaka lazer epilasyon yaptırmalıdır. Şu anki teknoloji ile kılları yok etmenin en iyi yolu lazer epilasyondur. Batık kıllara da güvenle lazer epilasyon yapılabilir. Lazer epilasyon cilt altındaki kıllara da etkili olduğu için batık kılların tedavisinde de kullanılır.
Ağdadan sonra tüy azaltıcı krem ya da losyon kullanılmalı. Bu uygulama zamanla tüylerin yoğunluğunun azalmasını sağlar ve batık riskini azaltır. Bacaklara haftada 2-3 kez peeling yapmak hem ölü derinin atılmasını sağlar hem de batık oluşumunu önler. Banyo esnasında orta sertlikte bir kese ile kese yapmak faydalı olur.
Batık lekelerini onarmak ve vücut bakımını sağlamak için en iyi nemlendiricilerden birini kullanmalısın. Cilt bariyerini koruyan ve cilt yenilenmesini destekleyen kremler batık lekelerinin daha hızlı geçmesini sağlayabilir. Epilasyon yaptıktan sonra cildinin kurumasına izin vermeden nemlendiricini sürmelisin.
İlgili 15 soru bulundu
Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir. Buz Lazer ağrısız olması ile günümüzde en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Badem, susam ya da Hindistan cevizi yağı daha fazla kıl oluşturacağı için önerilmez. Ağda, traş ve epilasyon sonrası ferahlatıcı losyon ya da bebek yağı kullanmak da batıkları ortadan kaldırır.
Jilet, batığa iyi gelmez. Aslında, yanlış tıraş teknikleri ve jilet kullanımı batık oluşumuna neden olabilir. Tıraş olurken kılların büyüme yönünde hareket etmek ve tıraş sonrası cildi nemlendirmek önemlidir.
Hastaların bir kısmı ne yazık ki vücutlarında fark ettikleri bu oluşumun kendi kendine geçebileceği yargısıyla tedaviyi ertelemektedir. Lakin bilinmesi gerekir ki, kıl dönmesi oluşumu ne yazık ki kendiliğinden geçmez.
Tüyleri çıkış yönüne ve nazikçe tıraş etmek gerekir. Ayrıca, duş sırasında ya da sonrasında, fazla yağ ve ölü deriden arındıktan sonra bacakları tıraş etmek çilek bacak görünümünü azaltacaktır.
Lazer epilasyonun temel prensibi budur. Bu prensipten yola çıkarak ortalama 8 seans yerine, 3-4 seans lazer epilasyon yaptırarak tüylerinizi inceltebilirsiniz. Ortalama 3-4 seans sonra jiletin kalınlaştırdığı tüylerde incelme sağlamış olursunuz. Buz Lazer, tüm kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlara sahiptir.
Vücuttaki kıllar, dermis ile hipodermis yani orta deri ve üst derinin altında yer alan yağ tabakasına dek uzanırlar ve kıl folikülü keselerinin içinde oluşurlar. Kıl folikülü, deri hücreleri tarafından engellendiğinde tüyler yüzeye ulaşamaz ve deri altında, yanlara doğru uzamaya başlarlar.
Eğer kiliniz biraz sertse ve istediğinizden daha fazla çatlıyorsa, içine yarı saydam kil ekleyebilirsiniz. Yarı saydam kil tipik olarak opak kilden daha yumuşaktır ve biraz sert kili yumuşatmak için idealdir. Bir diğer yöntem ise kili lastik bir tokmakla dövmekten geçiyor.
Tedavi. Kıl dönmesi için birçok farklı tedavi mevcuttur: Cımbızla alınabilir (ancak bu acı verici olabilir) veya döndürülebilir bir tıbbi cihazla yerinden çıkarılabilir.
İstenmeyen tüylere karşı tercih ettiğiniz çözüm ağdaysa tüyleri kökünden alabilir, yaklaşık 3-4 hafta pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak bu süreçte biraz acıya göğüs germeniz gerekir.
Merhabalar, batık kıl sorunundan kurtulmak için en ideal yöntem lazer epilasyondur. Batık kıl, kılın derinin dışına çıkamayıp derinin içerisinde uzaması durumudur. Lazer epilasyonda hedef kıl köküdür.
Kuyruk Sokumu Kıl Temizliği Nasıl Yapılmalı? Kıl dönmesine yatkınlığı olan veya bu nedenle tedavi edilmiş olan hastalarımıza lazer epilasyon yöntemiyle kıl temizliği önermekteyiz. Bunun dışında zeytin yağlı sabunlarla kuyruk sokumu bölgesinin günlük duşlarda temizlenmesi yeterlidir.
Ağda ve tıraş yapılan bölgelerde görülen iltihaplı kıl batması, bikini, kol ve bacak bölgelerinde görülmektedir. Kıl batmasında çıkacak nokta bulamayan kıllar deri altında gelişim gösterir. Buna neden olan ise ağdadır. Ağda, kılları köklerinden aldığı için kıllar yeniden çıkacak bir nokta bulamazlar.
Kan Dolaşımını Artırma: At kılı fırçası ile yapılan hafif masaj, cilt üzerindeki kan dolaşımını artırır. Daha iyi kan dolaşımı, cildin sağlıklı ve beslenmiş kalmasına yardımcı olur. Bu da cildin daha iyi işleyişini destekler ve batıkların oluşumunu azaltabilir.
Yani jilet yaparken ne sürülmeli? Bunun için öncelikle tüylü bölge su ile nemlendirilir. Sonrasında tıraş jeli, sabun veya duş jeli kullanılır.
Cilt bakımında büyük sorunlardan biri olan batıklar için birçok önleyici veya tedavi edici görev üstlenen ürün kullanılır. Bunların başında ise batık kremi gelir. Bu krem, üst derinin altında kalan kılların yüzeye çıkarılmasına yarar ve düzenli olarak kullanıldığında kısa sürede etkisini gösterir.
Batık problemi son çare olarak lazerle ortadan kalkmaktadır. Ortalama 5 seans sonrasında batıkların renginin açıldığını görebilirsin. Ayrıca tüy yapına ve cilt durumuna göre seansların uzayabileceğini de unutma. Düzenli olarak lazer epilasyon yaptırarak tüylerin köklerini en ince kıvama getirebilirsin.
Bunun yanı sıra elma sirkesi de batık tedavisinde kullanılır. Yapılan araştırmalara göre elma sirkesi antiseptik, antienflamatuar ve ağrıyı hafifletme özelliklerine sahiptir.
Ayrıca bebek yağı tüylenme yapar mı diye düşünebilirsiniz. İçerisinde cildi besleyen yağlar bulunduğu için kıl köklerini de besleyecektir. Özellikle de badem yağı içeren bebek yağları, pek çok kişide tüylenmeyi meydana getirebilir.
Bebek yağının içeriğindeki maddeler, kıl köklerini de besler niteliktedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri