Derin Dondurucu Arızaları Sigortalar ve dondurucunun bağlı olduğu fiş kontrol edilir. Derin dondurucu çalışıyor ama soğutmuyor ise kapak veya kapak filtresi yıpranmıştır. Bunun yanında gaz kaçağı da olabilir. Bu durumdaPendik Derin Dondurucu Tamir Servisi Çözüm Teknik' i çağrılmalıdır.
Kapı açık kalmış ve lastikler birbirine yapışmıyor olabilir. Bu durumda sıcak hava içeri girer ve soğutma azalır. Bir bezi sıcak su ile ıslatıp, lastikleri sildikten sonra kapağı iki saat boyunca açmayın. Lastikler yumuşayarak birbirine yapışacaktır.
-28 derecede donduktan sonra cihaz kendiliğinden marka ve modele göre 30 - 60 saat sonra -18'e iner ve gıdalar bir daha zarar göremez. Bu tarif ettiğim şekilde dondurulan gıdalar en sağlıklı şekilde donmuş ve en uzun süre donmuş olarak saklanabilen gıdalardır. Saklama süreleri kullanım kılavuzlarında belirtilmiştir.
Derin Dondurucu Arızaları
Sigortalar ve dondurucunun bağlı olduğu fiş kontrol edilir. Derin dondurucu çalışıyor ama soğutmuyor ise kapak veya kapak filtresi yıpranmıştır. Bunun yanında gaz kaçağı da olabilir. Bu durumdaPendik Derin Dondurucu Tamir Servisi Çözüm Teknik' i çağrılmalıdır.
İlgili 29 soru bulundu
Dondurucu bölümünün - 18 altına düşmemesi kullanım açısından gıdaların muhafaza edilmesi için önemlidir. Yaz aylarında dondurucu kısmının mümkünse - 20 aralığında kullanılması daha uygun olabilmektedir.
Uzmanlar tarafından sunulan önerilere bakıldığında derin dondurucunun -18 derecede çalıştırılması öneriliyor. Derin dondurucu ile birlikte gönderilen kullanım talimatına göre belirttiğimiz derece farklılaşabiliyor.
Dondurucu bölümünün -18 derecenin altına düşmemesi önemlidir. Böylece hızla bakteri üreten kırmızı ve beyaz etlerin çözülmesi engellenmiş olur. Bu derecelerin yaz ve kış aylarında değiştirilmesi gerekir. Yaz aylarında hava daha sıcak olacağından buzdolabı derecesinin de bu sıcaklığa uygun belirlenmesi önemlidir.
Sarı düğmeye basıldığında ürün hızlı dondurma moduna girer ve en soğuk değerlerde çalışmaya başlar (Kompresörü sürekli olarak çalışır). Sarı ışık yandığında otomatik ısı ayarı (termostat) devreden çıkmış olur.
Ürünün sürekli çalışması yaklaşık 2 gün (48 saat) sürer. Bu süre zarfında yan duvarlarda aşırı ısınma görülür. Gaz boruları bu kısımlardan geçtiği için el değmeyecek kadar ısınacak, bu da normal bir durumdur. Endişelenecek bir durum değildir.
Arçelik buzdolabı soğutmama nedenlerinden en önemlisi bakımının yeterli ve düzenli yapılmamasıdır. Dolapların içerisinde bulunan kanal ve hortumlar zamanla su ve pislikler ile tıkanabilir. Bunların mutlaka zamanında temizlenmesi gerekir. Özellikle su kanallarını belli aralıklar ile kontrol etmelisiniz.
Bunun için buzdolabınızın contasını kontrol etmeli, kir ve yiyecek kalıntılarını temizlemeniz gerekir. Contanın tamamen bozulması durumunda ise değiştirmelisiniz. Dolabın tam kapanmasını sağlayan bu contaların bozuk olması, dolabınızın soğutmasını engelleyecektir.
Tek ihtiyacınız olan bir kupa, çeşme suyu ve bozuk para. Dondurucuya içi su dolu bir kupa yerleştirin. Donduktan sonra dondurucudan alın ve üstüne bozuk para koyup dondurucunuza geri koyun. Eğer bozuk para, ortadan aşağıya doğru düşmüşse yiyecekleriniz bozulmuş demektir.
Kırmızı ışık yanıyor ise dolabın iç ortam sıcaklığı istenilen değerlerde değildir. Şu durumlarda da kırmızı ışık yanabilir; Derin dondurucu ilk defa çalıştırılıyor olabilir. Bir seferde çok miktarda taze yiyecek konulmuş olabilir.
Dondurucuların çalışma konumunda kar ve buz oluşması normaldir. Kapı açıldığında, nemli hava cihazın içine girmesinden bu buz oluşumuna neden olur. Dondurucunuzun doğru bir şekilde kurulması ve kullanılması, enerji tasarrufuna ve çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.
Buzdolabının buzluk kısmının -18, normal kısmının +4 derece olabileceğini söylemiştik. İdeal buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun asıl yanıtı budur. Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Ürününüzün iç sıcaklığı -18 'C ile -25 'C derece olarak ayarlanabilmektedir.
Kurulumu tamamlanan derin dondurucu dik bir konumda ve elektriğe bağlanmadan 4 saat bekletilmelidir. 4 saat sonra derin dondurucunuzun fişini takabilirsiniz. Ancak yiyecekleri yerleştirmeden önce 12 saat daha beklemeniz gerekir.
Ürünün sürekli çalışması yaklaşık 2 gün (48 saat) sürer. Bu süre zarfında yan duvarlarda aşırı ısınma olacaktır. Gaz boruları bu kısımlardan geçtiği için el değmeyecek kadar ısınacak, bu da normal bir durumdur. Endişelenecek bir durum değildir.
Elbette takılır, hiçbir sıkıntı da olmaz.
A+ sınıfı 102 litre derin dondurucunun günlük tüketimi 1200 watt düzeyindedir. A+ sınıfı 240 litre derin dondurucu ise günlük 700 watt, 312 litre derin dondurucu ise 900 watt harcar.
Kullanıcıların derin dondurucuyu temizlemeden ve boşaltmadan kullanmalarından dolayı koku ortaya çıkıyor. Koku sorunu yaşanmaması için mutlaka derin dondurucuların dinlendirilmesi gerekiyor.
** Derin dondurucu için bu zaman 24-48 saattir. Ancak derin dondurucu içindeki buzlar çözülmüşse içindeki ürünleri hemen tüketmekte fayda var. ** Kesinti başlar başlamaz dolabınızda dondurma varsa onu tüketin.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri