Fayans, Mermer, Granit, Derz Araları, Seramik Yüzeylerin Temizliğinde Güvenle Kullanılır. Yüzeyleri Çizmeden Buğu, İz, Kalıntı ve Sis Bırakmadan Temizlik Sağlarken Aynı Zamanda Uygulandığı Yüzeye Uzun Süreli Parlaklık Kazandırır. Yüzeye Direkt Olarak Uygulanır, Fırça ile Yayılır Sonrasında Bol Su ile Durulanır.
Kullanım Talimatı Yüzeyin üzerine sıkın. Birkaç saniye içinde etkisini göstermesini bekleyin ve sonra silin. Daha parlak bir sonuç elde etmek için kuru bezle kullanın. Tüketici Dikkatine Sihirli Muhteşem Sıvı, güçlü formülü sayesinde, duşakabin ve fayans temizliğinde oldukça etkilidir.
Nasıl kullanılır: Kireç tutmuş alanda su ilave etmeden püskürtüp herhangi bir fırça, sünger veya bez yardımı ile kirli bölge ovalayın. Temizleme işleminden sonra bol su ile yıkayın. Düzenli kullanım da kireç oluşumunu engeller.
Derz dolgusu tamamen kuruduktan sonra, yüzeyler kuru bir bezle silinere son hali verilir. Eğer seramik yüzeylerde veya bir başka yerde derz dolgusu kaldıysa, uygulamadan yaklaşık 10 gün sonra çimento sökücü ile temizlenebilir.
Karbonat, sirke ve limon suyu ile derz temizliği: Karbonatı su ile macun yapabilir, sirke ya da az miktarda çamaşır suyu ile karıştırarak derz aralarını beyazlatabilirsiniz. Beyaz temizlik sirkesini fısfıs şişesine doldurarak karbonatlı suyla yaptığınız macunun üzerine de sıkabilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Saf sirke ve su eşit miktarlarda sprey özelliği bulunan bir şişenin içine dökülür. Derz ve dolgu olan kısımlardaki kir lekesi dikkate alınarak püskürtülür. Bu şekilde belli bir süre bekletilerek kir lekesi yumuşaması sağlanır. Derz temizliği için ardından diş fırçası ile fayans da dâhil olmak üzere ovalanır.
Bir kabın içerisine yarısına kadar ılık su doldurup üzerine çamaşır suyunu ekleyin. Eğer derzlerinin çok kirliyse çamaşır suyu miktarını biraz daha arttırabilirsiniz. Yine diş fırçası ya da sünger yardımı ile derz aralarını bu şekilde temizleyebilirsiniz.
Derz Dolgu Kaç Saatte Kurur? “Banyo derz kaç saatte kurur?” ve “derz kaç saatte kurur?” soruları içinde ortalama sürenin 3 saat olduğu söylenmektedir. “Silikonlu derz kaç saatte kurur?” cevabı ise ortalama 4 saat olduğu ama etkin hale gelebilmesi içinde 12-13 saat beklenmesinin önerildiği olmaktadır.
Derz aralarında oluşan su kaçırmalarını engeller. Fayans arası derzi kaç saatte kurur? Sorusunun cevabı ise; iki saat içerisinde kurur. Ancak tam kurumanın sağlanması için 24 saat beklenmelidir.
Harcın yüzey üzerindeki fazlalığı yumuşak uçlu bir spatula veya nemlendirilmiş sünger uçlu spatula ile sıyrılıp, ortam sıcaklığına göre 10-15 dk. beklendikten sonra nemli bir sünger ile silinerek, yüzeyde kalabilecek ince derz tabakası iyice temizlenmelidir.
Sirke ve Su: Eşit miktarda sirke ve suyu bir sprey şişesine koyun ve karıştırın. Karışımı derz aralarına püskürtün ve birkaç dakika bekletin. Sonra bir diş fırçası veya küçük bir fırça kullanarak derz aralarını fırçalayın. Sıcak su ile durulayın ve temiz bir bezle kurulayın.
- Temiz ve yumuşak olmayan bir bez çamaşır suyuna batırılmalı ve derz arasında gezdirilmelidir. Bir süre bekletilmeli ve daha sonra ılık su ile durulanmalıdır. - Fırça gibi sert yüzeye sahip bir temizlik ürünü ile beyazlatan deterjan kullanılarak derz araları fırçalanmalıdır.
Fayans, Mermer, Granit, Derz Araları, Seramik Yüzeylerin Temizliğinde Güvenle Kullanılır. Yüzeyleri Çizmeden Buğu, İz, Kalıntı ve Sis Bırakmadan Temizlik Sağlarken Aynı Zamanda Uygulandığı Yüzeye Uzun Süreli Parlaklık Kazandırır. Yüzeye Direkt Olarak Uygulanır, Fırça ile Yayılır Sonrasında Bol Su ile Durulanır.
Akvaryuma doğrudan uygulandığında genellikle her 40 litre suya 1 damla ya da 1 çay kaşığı toz ilaç uygulanır.
Haftada 2 ve ya 3 kez mavi su kullanıldığı takdirde saç kökleri güçlenir. Saç kökleri güçlendiğinde saçların da daha gür çıkması sağlanır. Mavi su sayesinde saçlardaki kepek problemi de çözülmüş olur. Mavi saç serumu sayesinde saçlar da daha hızlı bir şekilde çıkar.
Mavi su, saç köklerinin yetersiz beslenmesi sonucu dökülmesi ile oluşan problemi içerisinde bulundurmuş olduğu keratin ile saçların güçlenmesini, derinin onarılmasını, saç dökülmesinin azalmasını ve saçların yeniden çıkmasını destekleyen bakım suyudur.
Bir yapı market mağazasından önceden karıştırılmış harç satın alabilir veya macun benzeri bir kıvama gelene kadar tozu suyla karıştırarak kendiniz yapabilirsiniz. Her bir karonun her tarafını harçla kapladıktan sonra, suyla durulamadan önce en az 24 saat bekletin. Daha sonra derz dolgusu işlemi tamamlanmış olur.
Silikon derz özellikle ıslak alanlarda kullanılır. Bu sayede fayans aralarına su sızması engellenir. Normal dolgu yapılması durumunda bazen sızmalar olduğundan dolayı özellikle banyo ve teras gibi zeminlerde silikonlu kullanılması tavsiye edilir.
İncelen, kararan veya deforme olan derz üzerine yeni derz çekmek, sağlam olması açısından pek uygun değildir. Zorlayıcı bir iş olan derz sökme işlemi etrafa zarar verebilir.
DERZ DOLGUSU
Derz dolgu öncesinde derz boşlukları harç, toz ahşap plastik bir malzeme yardımı ile temizlenmelidir. Uygulama +5 ve +30 °C bir ortamda yapılmalıdır. Derz vermeye başlamadan önce yüzey ve derz boşlukları hafif nemlenecek şekilde ıslatılmalıdır. Yüzeyde su damlacıkları kalmamalıdır.
Derz dolgu işlemleri nemli yüzeylere uygulanmamalıdır. Bu uygulama öncesi kaplama altındaki yapıştırıcının suyunu tamamen attığına emin olmak gerekir. Kaplama altındaki yapıştırıcı nemli iken çekilen derz dolgu işlemleri derzlerde sararma, çiçeklenme ya da tuz kusmalarına neden olur.
Tüketiciler tarafından merak edilen silikonlu derz dolgu su geçirir mi, sorusunun cevabı ise hayır, silikon dolgunun su iticilik düzeyi oldukça yüksektir ve bu nedenle su geçirmez olarak verilebilmektedir. İç ya da dış fark etmeksizin tüm mekanlarda yoğun bir şekilde kullanılır.
Tüm fayans aralarına sirke ve tuzlu suyu dökerek 5 dakika kadar bekleyin. Daha sonra ilk dökülen yerden başlayarak tüm fayans çizgilerini diş fırçası ile ovalayın. Tuzun ve sirkenin etkisi ile fayans araları tertemiz bir sonuç verecektir. Bu yöntemi evdeki tüm fayanslar için deneyebilirsiniz.
Boşlukların iyice doldurulabilmesi için, önce paralel sonra çapraz çekilmelidir. Fazla derz dolgusu, sıyrılarak yüzeyden ayrılmalıdır. Bütün derz boşlukları doldurulduktan sonra, bekleme süresi başlar. Yaklaşık 10 ila 20 dakika boyunca derz dolgusunun matlaşması beklenir.
Her derde deva sirke ve limon, banyo temizliğinde de sizi yarı yolda bırakmıyor. Duşakabinde günlük temizliğinizi yaptıktan sonra kireç lekesi gördüğünüz yerleri, temizlik bezinizin üzerine bir miktar elma sirkesi veya limon döküp, silin. Asidik yapıları sayesinde, çok fazla ovalamanıza bile gerek kalmayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri