Ayrıca branş öğretmenlerine, 15 saat maaş karşılığı olan ders yükünün üzerine, 6 saat zorunlu ek ders kapsamında Destek Eğitim Odasında görev verilebilir. Branş öğretmeninin istemesi durumunda, 15 saat maaş karşılığı ve 6 saat zorunlu ek dersin üzerine, 9 saat daha Destek Eğitim Odasında ek ders görevi verilebilir.
kaç saate kadar görev alabilir ve ücretlendirme nasıl yapılır? görevlerini tamamladıktan sonra haftada 8 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler. Sınıf öğretmenlerine haftalık 30 saat olan ders görevlerinin yanında haftada 8 saat daha Destek Eğitim Odasında ders verilebilir.
Öğrencinin destek eğitim odasında alacağı haftalık ders saati, haftalık toplam ders saatinin %40'ını aşmayacak şekilde planlanır. Örneğin; haftalık 30 ders saati öğrenim gören bir öğrenci için söz konusu plan- lama en fazla 12 ders saati (30x40/100 = 12) olacak şekilde uygulanır.
Destek eğitimin ders saatleri içinde , dışında ve hafta sonu verilebilir.Okulun durumu, imkanları, öğretmen durumu göz önüne alınarak BEP birimince karar verilir.
Destek eğitim odasında eğitim alacak öğrenciler ile eğitim hizmeti sunacak öğretmenlerin hangi gün ve saatlerde destek eğitim odasında olacaklarına ilişkin planlama okul yönetimince yapılır. Öğrencilerin devam takip vb. durumları okul yönetimince sınıf defteri tutulması yoluyla kayıt altına alınır.
İlgili 36 soru bulundu
c. Tam gün eğitim yapılan okullarda, saat 14.30'dan sonra kurs, etüt, egzersiz gibi eğitim öğretim çalışmaları devam ettiğinden, velinin de onayını alarak, öğrenciye Destek Eğitim Odasında ders verilebilir.
Destek eğitim odasında öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına göre görme, işitme, zihinsel engelliler sınıf öğretmenleri öncelikli olmak üzere, gezerek özel eğitim görevi yapan öğretmen, sınıf öğretmeni ve alan öğretmenleri görevlendirilir. Görevlendirmelerde okul öğretmenlerinin görev almasına öncelik verilir.
MADDE 1- 7/1/2023 tarihli ve 32066 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 2023 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “2.421 TL” ibaresi “3.147 TL”, “678 TL” ibaresi “881 TL” olarak değiştirilmiştir.
Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde yapılacak değişiklik uyarınca, okullarda verilen destek kurslarında görev alan öğretmenlere her ay için 0,5 hizmet puanı verilecek.
Böylece okul öncesi öğretmenlerine, Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında okul öncesi öğrencilerine destek eğitim odasında verecekleri eğitim için haftada 8 saate kadar ek ders görevi verilebilecektir.
Ancak, BEP geliştirme biriminin kararı doğrultusunda gerektiğinde eğitim performansı aynı seviyede olan öğrencilerle bire bir eğitimin yanında en fazla 3 öğrencinin bir arada eğitim alacağı grup eğitimi de yapılabilir.
Kadrolu veya atanmış durumda olmasanız da ilk başta mevcut kadrolu öğretmenlerle karşılanamayacak Destek Eğitim Odası hizmetleri ücretli öğretmenler kanalıyla karşılanabilecektir. Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Farklı Gelişim Gösteren Bireyler ile Özel Yetenekli Öğrencilerin ehil ellerde desteklenmesi çok önemlidir.
Destekleme ve Yetiştirme kurslarında görevli ders ücreti karşılığı görevlendirilen öğretmenler, Genel idari izinli olunan günlerde o güne ait ek ders ücretinden yararlanamazlar. ücretinden yararlanılır mı? ödemesi yapılamaz.
Okullarda Destek Eğitim Odası Nasıl Açılır? Destek eğitim odası, il/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulunun önerisi doğrultusunda il/ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından açılır.
MĠ? Destek Eğitim Odasında çeĢitli nedenlerle (öğrencinin devamsızlığı, kar yağıĢı nedeniyle tatil, resmi tatil, milli/dini bayramlar vb) yapılamayan derslerin telafisi yapılmaz. Yapılamayan dersler için Destek Eğitim Odasında derse giren öğretmenlerin ek ders ücreti ödenmez.
İlkokullarda sınıf öğretmenleri sınıflarında branş öğretmenlerinin ders işlediği saatlerde (İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) Destek Eğitim Odasında görevlendirilebilirler.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde değişiklik yapılacağını belirterek, "Okullarda verilen destek kurslarında görev alan öğretmenlerimize, her ay için 0,5 hizmet puanı vereceğiz.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle kar tatili yapılan günlerde yapılamayan destek eğitim odasındaki ders görevleri ile İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) kapsamındaki ek ders ücretleri ödenecek.
9. Kaynaştırma öğrencilerinin yararlanacağı saatler belirlenir. Öğrencinin destek eğitim odasından yararlanacağı saatler; haftalık ders saatleri içerisinde yer alır. Planlama; Teknoloji ve Tasarım, Müzik, Beden Eğitimi, Rehberlik ve Sosyal Etkinlikler vb. derslerin ders saatleri dışında planlanır.
İşte 2023 Kasım ücretli öğretmenlerin ek ders ücreti hakkında merak edilenler... Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60.12 lira olan ücretli öğretmen ek ders ücretinde yüzde 25 artış yapıldığını duyurdu.
Zorunlu durumlarda ise ek derse girmek isteyen öğretmenlere sadece 20 saatlik ek ders ücreti ödenir. Bu durumda yapılan zamlarla birlikte öğretmenlerin saatlik ek ders ücreti net 39,35 TL'dir. Yüzde 20'lik vergi dilimine giren öğretmenler için bu ücret net 37,01 TL'dir.
1 mayıs günü destek eğitim ödenir mi? Resmi tatil günlerine planlama yapılamayacağından dolayı ödenmez.
g) İlkokul ve ortaokullardaki destek eğitim odalarında özel yetenekli öğrencilere eğitim vermek üzere üst kademelerde görev yapan alan öğretmenleri de görevlendirilebilir. ğ) Okul müdürü ve müdür yardımcıları destek eğitim odalarında görevlendirilmez."
Her dersten BEP hazırlamak zorunlu değildir. Çünkü BEP'in amacı, öğrencinin geliştirilmesi gereken yönlerini kendi öğrenme kapasitesine ve gelişim düzeyine uygun olarak geliştirmektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri