Dev-C++ Dev C++, C (programlama dili) ve C++ dilleri ile
C++ dili C programlama dilinin devamıdır. Her C programı bir C++ programıdır ancak her C++ programı bir C programı olmayabilir.
Çeşitli grafik ve oyun uygulamalarının geliştirilmesinde bu dili kullanabilirsiniz. İşletim Sistemi Yazılabilir: Windows programları, Unix-Çekirdeği, Android işletim sisteminin büyük bir kısmı ve işletim sistemi uygulamaları C programlama dili ile yazılmaktadır.
C++ (Türkçe telaffuz: ce artı artı, İngilizce telaffuz: si plas plas), Bell Laboratuvarlarından Bjarne Stroustrup tarafından 1979 yılından itibaren geliştirilmeye başlanmış, C'yi kapsayan ve çok paradigmalı, yaygın olarak kullanılan, genel amaçlı bir programlama dilidir.
C++ programlama dilinde Türkçe karakter desteği eklemek için clocale kütüphanesindeki setlocale fonksiyonu kullanılır. Fonksiyon parametre olarak iki değer alır. İlk değer LC_TIME, LC_NUMERIC, LC_ALL, LC_MESSAGES vb. değerleri içeren tanım alanını belirtir. İkinci değer ise kullanılacak dili belirtir.
İlgili 39 soru bulundu
C++ kadar zor değildir; masaüstü uygulamalar için, birebir rakibi C#'tan daha yaygın bir kullanım alanı vardır.
Bloodshed Dev-C++ Windows için hazırlanmış komple bir derleyicidir. GCC, Mingw veya Cygwin derleyici ve kitaplık setlerini kullanmaktadır, çok gelişmiş özellikleri bulunan, Türkçe dil desteği içeren ücretsiz bir C, C++ yazılım editörüdür.
C++ ve Java dillerine oldukça benzer, ancak C#'ın bu dillere benzerliği yanında farkları da vardır. Örneğin C#, C++'dan farklı olarak % 100 nesne yönelim tekniğine sahiptir. Java'dan farklı olarak ise C#'ta gösterici (pointer) kullanılabilir. Böylelikle eski yazılım bileşenleriyle uyumlu bir şekilde çalışılabilir.
C++, kodlama dilleri arasında en zor ve karmaşık dil olsa da hayal gücünü istediğin gibi yansıtmana ve dilediğin uygulamayı yazmana olanak tanıyor. Kapsamlı ve büyük oyunlar, bilgisayar programları yazılmasına imkan tanıyan C programlama dili, hızlı işleme özelliğiyle de öne çıkıyor.
Yeni başlayanlar için Python daha iyi ve daha kolay öğreniliyor. C++ ve Python yazılım dillerini kıyasladığımızda ikisinde de birçok alanda uygulamalar geliştirilebilir. Özellikle eğer yeni başladıysanız ve bu iki dil arasında gidip geliyorsanız, şüphesiz Python yazılım dilini öğrenmeniz daha iyi olacaktır.
Orjinal adı “C with Classes” olan C++, atası C gibi donanıma yakın bir dildir fakat C ile arasındaki en büyük fark ise nesne-yönelimli bir dil olmasıdır. 1983'te dildeki “++” operatöründen esinlenerek C++ adını alır ve bu nedenle genellikle 1983'te bulunduğu yazılır.
Günümüzde neredeyse tüm işletim sistemlerinin (Microsoft Windows, GNU/Linux, BSD, Minix) yapımında %95'lere varan oranda kullanılmış, hâlen daha sistem, sürücü yazılımı, işletim sistemi modülleri ve hız gereken her yerde kullanılan oldukça yaygın ve sınırları belirsiz oldukça keskin bir dildir.
Oyun programlamada en çok kullanılan dil C++'dır. Ama hedef platforma göre genellikle dil değişir. Örneğin Windows ve XBOX oyunları için C#, eski sistemler için Assembly gibi. Bazı şirketler oyunları için kendi dilini üretir.
C#, geliştiricilerin . NET'te çalıştıran birçok tür güvenli ve sağlam uygulama oluşturmalarına olanak sağlar. C# dilinin kökleri C dil ailesindedir ve C, C++, Java ve JavaScript programcılarına hemen tanıdık gelecektir.
Swift Objective-C, Rust, Haskell, Ruby, Python, C#, CLU gibi birçok programlama dilinden esinlenilerek yazılmıştır.
Java. Java programlama dili yıllardır bu listenin başında yer alıyordu, ancak 2023 yılı gereksinimleri nedeniyle Python daha popüler hale geldi.
Zirve yine değişmedi. Programlama dillerinin popülerliğini araştıran Tiobe, 2022 yılında öne çıkan dilleri paylaştı. 2022 yılında popülerliği en çok artan C++ olsa da liderlik koltuğu yine değişmedi.
Bir programcı olmak istiyorsan, elbette bir programlama dili bilmek zorundasın: C ++, Java, belki Python veya JavaScript. Ne istersen onu seçebilirsin ama en azından Java'yı bilmen gerekir. Başlamak çok kolay ve bu yüzden yeni başlayanlar için iyi bir seçim.
Yazılıma başlarken hangi programlama dilini tercih etmeniz gerektiği, seçtiğiniz alana ve hedeflerinize bağlıdır. Zira zaten bu nedenle dil seçimine geçmeden önce bunları belirledik. Ancak bunu bir kenara bırakarak, yazılıma, nesne yönelimli bir programlama dili olan C# ile başlamanızı tavsiye ederiz.
C#, her ikisi de programlama dili olan C++ ve Java'nın doğrudan halefidir. C#, Microsoft, Facebook ve Amazon dahil olmak üzere birçok şirket tarafından kullanılan popüler bir programlama dilidir. Dil, öğrenme için harika bir seçimdir çünkü kullanımı kolaydır ve öğrenmeyi kolaylaştıran sezgisel bir sözdizimine sahiptir.
C# avantajları şu şekildedir;
Oldukça sade ve öğrenilmesi kolay olan dillerden birisidir. Diğer programlama dillerine göre oldukça işlevselliğe sahip devası büyüklükte bir kütüphane sahiptir. Buda kullanıcılara oldukça yardımcı olmaktadır. Güvenlik bakımından oldukça güvenlidir ve bakım maliyetleri oldukça düşüktür.
C dilini henüz yazılım konusunda hiçbir şey bilmezken bile, kolayca öğrenebilir ve uygulayabilirsiniz. C ile programlama yaptığınızda birçok programlama diline nazaran bellekte daha az yer kullanırsınız ve uygulamaları daha hızlı çalıştırabilirsiniz.
C Yazılım Dili Nedir? C yazılım dili, yeni programlama dilleri yazma imkanı sunan ve karmaşık programlama işlemlerinde kullanılan yapısal bir programlama dilidir. C yazılım dili; C++, Java ve C# gibi diğer programlama dillerinin temelini oluşturduğu için son derece kullanışlıdır ve kolay öğrenilir.
C Programlama Dili Ne Kadar Zamanda Öğrenilir? Niyetiniz gerçekten öğrenmekse ve kendinizi verirseniz C dilini bir aydan kısa sürede öğrenebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri