Deve Tabanı Ancak yaprak ve sap kısmında bulunan beyaz sıvı toksik bir maddedir. Göz ve deri ile temas halinde tahrişe neden olur, yutulması durumda dilin şişmesi ile birlikte boğulmaya kadar gidebilen ciddi etkiler ortaya çıkabilir.
Devetabanı yendiğinde çocukların dillerinin, ağızlarının ya da boğazlarının yanmasına ve şişmesine neden olabiliyor. Köpekler ve kedilerde ise şişliklerin yanı sıra spazm gibi ciddi etkiler görülebiliyor. Oldukça zarif bir görüntüsü olan bazı zambak türleri de zehirli çiçekler arasında yer alıyor.
Sümbül, fulya ve nergisler de aynı familyanın çiçekleri olarak, yanlışlıkla yenmeleri halinde vücutta rahatsızlıklara sebep olabiliyor. Bulantı, kusma, ishal ve şiddetli mide ağrılarına sebep olabilecek kadar etkili bir zehir içeriyorlar.Dokunulduğunda bile sizi zehirleyecek bir başka süs bitkisi de çuha çiçeği.
Deve tabanı bitkisinin yaprakları ve gövdesinde bulunan oksalat bitkinin yaprakları yendiği zaman hayvanın ağız, dil, boğaz ve dudaklarında acı verici bir yanmaya, deride kızarıklığa ve kaşıntıya neden olur.
Devetabanı (Monstera): Son yıllarda adından sıkça söz ettiren devetabanı, her zaman yapraklarının güzelliğiyle göz kamaştırmıştır. Bakımı kolay olan bu bitki, güneşi sever. Aynı zamanda hem yatak odaların hem de oturma odalarının vazgeçilmez bitkilerinden biridir.
İlgili 42 soru bulundu
Deve Tabanı
Ancak yaprak ve sap kısmında bulunan beyaz sıvı toksik bir maddedir. Göz ve deri ile temas halinde tahrişe neden olur, yutulması durumda dilin şişmesi ile birlikte boğulmaya kadar gidebilen ciddi etkiler ortaya çıkabilir.
Devetabanı bitkisini evinizin ya da ofisinizin doğrudan güneş alan alanlarına koymamalı, yarı gölge konumda tutmalısınız.
Deve tabanı çiçeği, delikli yapraklarıyla dikkat çeken bir bitki türüdür. Ev ortamında rahatlıkla yetiştirilebildiği için bakımı da oldukça basittir.
Deve Tabanı Bitkisi Saksı Değişimi
Aynı saksı içerisinde 2-3 sene boyunca yaşayabilir. Saksının altından kök vermeye başladığını gördüğünüzde saksı değişimi yapmanız uygun olacaktır.
Deve tabanı bitkisinin toprağı kumlu normal bahçe toprağı ya da torflu topraklardan olmalıdır. Ekildiği saksıdaki toprağın elle bastırılmak suretiyle sıkıştırılmasından hoşlanmaz. Köklerinin sıkışmasından da hoşlanmayan bu bitkinin toprakları aralıklı olmalı ve saksısı da geniş olmalıdır.
1) Güzelavrat Otu (Belladona)
- İdrar söktüren bir faydası bulunur. - Göğüsteki iltihabı ve idrar söktüren yararı bulunur. - Zinde ve güçlü tutar. - Çıban ve yaralar gibi cilt hastalıklarına yaprakları ezilip, merhem şeklinde kullanılabilmektedir.
Deve tabanı çiçeği delikli yaprakları bulunan bir bitki türüdür. Uzun ömürlü bir çiçek olması nedeniyle uğur getirdiğine inanılır. Gösterişli yapısı nedeniyle kalıcılığı simgeler. Bu nedenle en sık hediye edilen iyi dilek bitkilerinden biridir.
Yaprakları ezilip merhem haline getirilir. Çıbanların ve şişlerin üzerine konursa iyileştirir. İdrar söktürür, vücuda kuvvet verir. Göğsü yumuşatır, öksürük ve nefes darlığını giderir.
Deve tabanı, sulama konusunda hassasiyet gerektiren bir bitkidir. Bitkinin gereğinden fazla sulanması yapraklarında sararmaya ve kök çürümesine sebep olur. Toprağın kuru bırakılması durumunda ise çiçek yeterince besin alamayacağı için ölmeye başlayabilir.
Bitkiniz İçin Faydalı Bilgiler
Düşük bakım ihtiyacı olan deve tabanı bitkisi, bulunduğu alanda yaprakları ve gövdesi desteklenmesi durumunda 5 metreye kadar uzayabilmektedir. Konum çok karanlık ayarlanmışsa, karakteristik olan "yaprak delikleri" çok iyi görünmeyecektir.
Özellikle bitkilerimizin aynı yaprağında oluşan sarı ve kahve rengi leke kombinasyonları aşırı sulamadan kaynaklanmaktadır. Topraktaki nem oranı az, aşırı susuz kalmış Deve Tabanı yapraklarında sadece sarmalalar gözükmektedir. Bitki genellikle kendi gövdesini bile taşıyamaz.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Deve tabanına fazla su verdiğinizde ya da mineral oranı çok yüksek olan bir döneme denk geldiğinizde, yapraklarında terleme meydana gelir. Deve tabanının ağlaması ya da terlemesi adı verilen bu durum tehlikeli bir olay değildir. Köklerinde ve yapraklarında fazla olan suyu terleyerek atmak istemiştir.
Deve Tabanı Bitkisinin Özellikleri Nelerdir? Deve tabanı çiçeğinin karakteristik şekillere sahip yaprakları, yaklaşık 50 cm kadar uzayabilir. Tek gövde üzerinden birkaç tane yaprak bulunur. Çiçek sepeti görünümü ile bakımı doğru bir şekilde yapıldığı zaman, yaz mevsiminde içinizi ferahlatacak çiçekler açabilir.
Deve tabanı saksı değişimi ne zaman yapılır? Bu bitkiyi sağlıklı bir şekilde yetiştirmek için senede bir kez Nisan ayında toprak ve saksısını değiştirebilirsiniz.
Deve Tabanı Çiçeği - Monstera için Saksı ve Saksı Değişimi
Bu bitki hava akımını ve drenajı sevdiği için drenaj delikleri olan herhangi bir saksı tercih edebilirsiniz. Bitki gelişimi devam ettikçe gövdenin tırmanabilmesi için yosun destek çubuğu - yosun destek sopası kullanabilirsiniz.
Yaprak içe ve yukarı doğru kıvrılıyorsa, yetersiz sulama, nem eksikliği veya bitki zararlısı problemi olabilir. Kıvrılma yaprağın dibine doğruysa ve yapraklar kendini bırakmış gibiyse o zaman aşırı sıcak veya yetersiz sulama diye düşünebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri