Önceki senelerde, 3 sene geçmeden değiştirilen gözlükler için devlet herhangi bir destekte bulunmuyordu. Gözlük çerçeveleri için sağlanan destek 37,80 TL'den %165 zam ile 100 TL'ye çıkarıldı. Gözlük camı için sağlanan destek 9,15 TL'den %230 zam ile 30 TL'ye çıkarıldı.
SGK, sigortalı bireylerin göz muayenesi sonrası anlaşmalı gözlükçülerden gözlük camı almasına olanak tanımaktadır. Yıllık güncellenen destek miktarıyla, 2023 yılı için belirlenen gözlük camı bedeli 98,28 TL katkı payı olarak belirlenmiştir.
Devlet katkılı gözlük alabilmek için;
Devlet yada özel hastaneden muayene olmanız gerekmektedir. Göz rahatsızlığınız varsa mutlaka size gözlük reçete yazılmalıdır. Doktorun size yazdığı reçete ile SGK anlaşmalı gözlükçülere gitmeniz gerekmektedir. Gözlük camı ve çerçevesi için katkı payı alabilirsiniz.
Gözlük camları için yapılan devlet yardım miktarı; gözlüğün diyoptri değerine göre değişiyor. Kişi; satın alacağı gözlüğün diyoptri değerine göre 30 TL yardım alabileceği gibi 20 TL, 25 TL gibi yardımlar da alabiliyor. Devlet tarafından kişiye gözlük camı için en fazla 30 TL ödeme yapılıyor.
Şirket, gözlük geliştirmeye karar verdiğinde ünlü tasarımcı Barton Perreira ile anlaştı ve ortaya bu güzel gözlük çıktı. Gözlük altın çerçeveye, 2.85 karat pembe elmas ve pembe lensler ya da 3.59 karat siyah elmas ile kahverengi tonlu leopar baskı seçeneği ile üretildi. Her iki seçeneğin de fiyatı, 27.000 $'dır.
İlgili 34 soru bulundu
Hoya markası Japon,Zeiss Almandır.Bu iki markanın üzerinde daha çok durarak Türkiye şartlarında alınabilecek en iyi optik camları anlatacağım. Antonio, Hoya San Diego, Hoya Seattle, Hoya St. Louis.
Reçetesiz satış yapılan, hazır yapılmış mavi filtreli gözlüklerin cam ve çerçevesinin TİTUBB kaydı yoktur. VP camlar geri ödeme sisteminde bulunan İlaç ve tedavi kapsamında değerlendirilen tıbbi cihazdır VP dahi olsa; optisyenlik müessesesinde reçetesiz satışı yasaktır.
Gözlük Camı ve çerçeve 3 yılı geçmeden yenilenmez. Bu süre bitmeden gözlük cam ve çerçeveyi yeniden alınamıyor. Ancak, görme bozukluğunda 0,5 diyoptrilik değişiklik olması halinde gözlük camının değişimi için 3 yıllık süre beklenilmeden yenisi alınabiliyor.
Gözlük reçetesinin kaç gün geçerli olduğunu öğrenmek isteyenler için bunun 4 gün olarak tescil edildiğini söylemek mümkün. Burada 4 günden kasıt 4 iş günü olarak öne çıkıyor. Yani reçeteyi aldığınız andan itibaren 4 iş günü içerisinde gözlük camınızı alma şansını elde edebilirsiniz.
UV koruma filtresinin mevcut durumu, rengi ve boyutları gibi ayrıntılara dikkat ederseniz gözlüğün tek camının değiştirilmesinde herhangi bir sakınca yoktur.
Genellikle yakın gözlük çerçevesi olarak kullanılır. Bunların fiyatı cam hariç 100-250 tl aralığında değişir. Plastik enjeksiyonun sertleştirilmiş olanları uzak gözlüklerde de tercih edilebilir. Bunlarda fiyat 250-400 tl aralığında değişir.
Diğer taraftan, yeni gözlük camlarının eski gözlük çerçevelerine takmak herhangi bir şekilde problem yaratmamaktadır. Kendilerine mükemmel şekilde uyan gözlük çerçevelerini bulmuş olan ve bununla tamamen mutlu olan bir kişi, herhangi bir optisyen tarafından takılan yeni gözlük camlarına sahip olabilir.
Sosyal Güvenlik Kurumu gözlük reçetesi geçerli gün sayısı ile ilgili bildiriyi 2017 yılında yapmıştı. Bu bildiriye göre gözlük reçetesi için geçerli süre 10 gündür. 10 gün içerisinde gözlüklerini almayan kişiler SGK desteğini kaçırmış olurlar.
Gözlük, cam, çerçeve, lens masrafları ve bunlarla ile ilgili tüm giderler poliçe teminat kapsamı dışındadır.
Eğer, gözlük cam ve çerçeveniz için devlet katkısından faydalanmak istiyorsanız, öncelikle sigortalı olmanız gerekiyor. Sigortanın karşılaması için devlet ya da özel hastane kısıtlaması bulunmuyor. Dilediğiniz bir hastanedeki göz doktorundan devlet katkılı gözlük reçetesi alabilirsiniz.
Beyaz sirke ile gözlük camını silerek çiziklerden arındırabilirsiniz. Diş macunu içeriğindeki maddeler sayesinde temizleyici etkiye sahiptir. Macunu gözlük camları üzerine sıkarak 10 saniye ovalayın ve durulayın. Bu yöntem de gözlüğünüzü çiziklerden arındırmanız için etkilidir.
SGK tarafından tanınan gözlük ödemesi üç yıl arayla yapılır. Gözlük ve çerçevelerinin yenilenme süresi üç yıl olarak belirlenmiştir. Süre bitiminden hemen sonra yeni bir gözlük alabilirsiniz. 3 yıl süresi dolmadan yeni bir gözlük alamazsınız. Gözlük hakkı sorgulama işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz.
Türkiye' de doktor reçetesi olmadan numaralı gözlük satışı yasaktır.
Devlet gözlük camını kaç yılda değişir bütün sorularının yanıtını vermeye çalışacağız. Devlet gözlük için 2021 yılında 37 TL katkı payı vermektedir. Doktor reçetede size yazdığı gözlüğün fiyatı ne kadar olursa olsun en fazla 37 TL devlet gözlük yardımı yapmaktadır.
Sabun ile Yıkayın
Birkaç damla bulaşık deterjanını sıcak suyla karıştırmalısınız. Daha sonra bir bez ya da sünger yardımıyla gözlük camlarınızı temizlemelisiniz. Ardından, camları temiz suyla durulayarak temiz bir bezle kurulamalısınız Sabunlu su, gözlük camlarının kirden ve yağdan arınmasına yardımcı olacaktır.
Mavi ekran gözlüğü reçetesiz satılır mı? Mavi ışık korumalı ekran gözlükleri numarasız olduğu için reçetesiz satılabiliyor. Herhangi bir doktor kontrolüne gerek kalmadan, gözlerinizi korumak için mavi ışık filtreli ekran gözlüklerini tercih edebilirsiniz.
Cam, mümkün olduğunca koyu renk olup, maruz kalınan ışığı da en az %50 oranda azaltmalıdır. Bunun yanı sıra gözlük camının kaliteli olduğu, gözlük takıldıktan sonra dikey çizgiye odaklanıp odaklanmadığı ile de anlaşılabilir. Dikey çizgiye odaklanıyorsa gözlük camının kaliteli olduğunu söyleyebiliriz.
İŞPORTA GÖZLÜK TAKMAK YERİNE HİÇ KULLANMAYIN DAHA İYİ
Dr. Demirci, güneş gözlüğünde cam rengi seçiminin de göz sağlığı açısından büyük önem taşıdığına işaret ederek şöyle devam etti: "Güneş gözlüğünde en etkili ve tavsiye edilen cam rengi kahverengi ve fümedir.
Polikarbonat camlar darbelere son derece dayanıklı olmakla birlikte, aynı zamanda nispeten yumuşaktır. Malzemenin bu özelliği camı, çizilmelere karşı savunmasız hale getirir. Gerekli çizilme korumasını sağlamak için polikarbonat camlar, çizilmeye dayanıklı kaplamalarla güçlendirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri