Ancak SGK'nın devlet hastanelerinde implant tedavileri için ödediği miktarlar; Kemik içi implant uygulaması için işlem bedeli olarak tek ünite için 120 TL ödeme, Her implant uygulaması için 90 TL ödeme yapılmaktadır.
Alt ve üst çenede tek taraflı serbest sonlu dişsizlik var ise; implant diş tedavisi devlet tarafından karşılanmaktadır.
Ancak SGK implantı karşılar mı sorusu kapsamında ele alabileceğimiz bazı özel haller vardır. Bu özel haller gerçekleştiğinde SGK her bir implant için 90 TL yerine 700 TL öder. Engellilik oranı %70 olan, 3713 numaralı kanunla aylık alan maluller ve harp malulleri bu imkandan yararlanabilmektedir.
Kemik içi implant tedavisi alacak olanların ücretlerini karşılamayan SGK; aynı zamanda altın, platin, paladyum, irrudyum gibi kıymetli madenlerin ücretlerini de tedavi kapsamında ödememektedir.
Tek diş implant tedavilerinde kullanılacak olan implant markasına göre ortalama fiyatlar 2500 TL ile 3500 TL arasında değişiyor.
İlgili 36 soru bulundu
Bakan Bilgin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Genel Sağlık Sigortalılarımıza Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen tutarlar Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında artırıldı. Bu kapsamda vatandaşlarımıza kemik içi implantta her implant için 90 TL olarak ödenen tutar 750 TL'ye çıkarıldı.
Diş eksikliği olması durumunda implant tedavisi SGK tarafından karşılanacaktır. Konjinetal diş eksikliği bulunan hastalara ait implant ücretleri de karşılanacaktır. Dudak, damak yarığı gibi durumlarda her çeneniz için en çok 4 tane implant olacak şekilde SGK ücretleri karşılayacaktır.
Yazının başında da belirttiğimiz gibi, tamamen dişsiz olan bir ağızın üst çene kısmı için 4 ile 8 adet arası implanta ihtiyaç duyulur. Çoğu vakada üst çeneye 8, alt çeneye ise 6 implant yerleştirilerek tedavi gerçekleştirilir. Üst çenede en az 4 implant bulunması zorunludur.
Devlet hastanelerinde implant tedavisi yapılabilmekte ve SGK tarafından belirlenen şartları yerine getiren kişilere ücretsiz olarak sunulabilmektedir.
Vidasız olan ile vidalı olan arasındaki temel fark kullanılan malzemedir. Hastanın diş köklerine vidalama yapılmadan titanyum kullanılarak diş sabitlenmektedir. Hasta dilediği zaman bu dişi çıkararak temizliğini sağlayabilir. Estetik anlamda aralarında bir fark bulunmamaktadır.
İmplant Tedavisi Bölümü
Diş eti ve dişlerin çevresinde yer alan yumuşak doku sağlığını ve implant tedavisini içeren bölüm Periodontoloji bölümüdür.
Her markanın kendine özgü fiyatlandırması bulunmaktadır. Bu nedenle, genel bir fiyat vermek zor olabilir. Ancak, piyasada yerli implant fiyatları genellikle 4500 TL ile 9000 TL aralığında değişebilmektedir. Farklı markaların ve kalitelerin olduğu düşünüldüğünde, bu fiyat aralığı normaldir.
İmplant tedavisi herhangi bir cerrahi işlemden farklı değil hatta daha kolay bir işlemdir. İmplant'ta lokal olarak bölge uyuşturulduktan sonra hastanın herhangi bir ağrısı olmamaktadır. Diş çekimi implanta göre daha zor bir tedavidir. Çünkü dişin çekimi sırasında çevre bölgede, kemikte bir baskı hissi oluşur.
İmplant diş ömrünü, bakımı düzenli bir şekilde yapıldığında, özenle yerleştirilmiş bir diş implantının 20 yıl ile 30 yıl arasında bir ömrü vardır. Diş implantının ömrü implantın doğru şekilde uygulanması ve sonrasında ise hastanın implant bakımlarını aksatmaması ile uzun ömürlü olmaktadır.
İmplantın çene kemiğine yerleştirilmesi işlemi yaklaşım 10 - 30 dakikalık bir süreyi kapsarken, çene kemiğine yerleştirilen implantın kemikle bütünleşmesi için 2 - 3 aylık bir süreye ihtiyaç vardır. İmplant yapay bir kök haline geldiğinde ise yapılacak diş kaplamaları genellikle 20 - 30 dakika içerisinde tamamlanır.
İmplant tedavisi yapılan dişler, doğru bir şekilde bakım yapıldığı takdirde diğer dişler gibi çürümez.
Hangi dişlere implant yapılmaz? Ağzınızda hangi dişiniz eksikse onun yerine implant yapılabilir. Buna rağmen tüm dişlerinizi kaybettiyseniz her diş için tek tek implant yapılması uygun bir durum değildir. Bu tür bir tedavi sağlıklı sonuç vermeyecektir.
Kemik büyüme ve gelişimini tamamlamamış genç bireyler, Sigara kullanımı ağız içindeki yara iyileşmesini baskıladığından ve implant başarısını düşürdüğünden; sigara kullanımı çok fazla olan bireyler implant için uygun aday değillerdir.
Çene kemiği içerisine yerleştirilen implant sayesinde bu deformasyonların, erimelerin önüne geçebilirsiniz. Köprü ise iki diş arasındaki boşluğu doldurur ama diş kökünün yerini tutamaz. Bu nedenle implant daha güncel ve sağlıklı bir tedavi yöntemidir.
İyileşme süreci: İmplant vidası takıldıktan sonra, kemik dokusu ile birleşmesi için bir iyileşme süreci gerekir. Bu süreç genellikle 3 ila 6 ay sürer ve bu süre içinde diş hekiminin önerilerine uyulması önemlidir.
İmplant tedavisinde hastanın durumuna ve diş hekimini performansına göre bir günde 12 ve 15 tane implant yerleştirilebilir. Buna bağlı olarak bu durum değişkenlik gösterebilir.
İmplantta kullanılan titanyum, %99.9 saflıkla elde edilen çok ileri bir endüstri ürünüdür. Bu yüzden kliniğe giriş fiyatları yüksektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri