SGK ile gerekli şartlar sağlandığında 3 kez Tüp Bebek yapma hakkınız bulunmaktadır. Her Tüp Bebek tedavi denemesi için Heyet Raporu almalıyım?
Merkezde, Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) belirtilen şartlara uygun kişilere katkı payı ödemesiyle bu tebliğe uymayanlara ise ücretli olarak tüp bebek tedavisi uygulanıyor. SUT'a uygun olanlar ilaç masraflarının yüzde 20'sini öderken, uygun olmayanlar ise ilaç giderlerini kendisi karşılıyor.
Başvuranlar 23 yaşından büyük, 40 yaşından küçük olmalıdır. Tüp bebek tedavisi sürecinde embriyo transferinin yapıldığı gün, kadının 40 yaşından gün almamış olması gerekir. Tüp bebek tedavisinin yapıldığı merkezin Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşması bulunmalıdır.
Tüp bebek tedavisi için en uygun yaş aralığı var mı ve kaç yaşına kadar tüp bebek tedavisi uygulanabilir? Tüp bebek tedavisinin uygulanabileceği bir üst yaş sınırı yoktur. Anne adayının yumurtaları bitip menopoz dönemine geçene kadar tüp bebek tedavisi uygulanabilmektedir.
PGT veya IVF hakkı en fazla üç deneme ile sınırlıdır. PGT ile elde edilen ve transfer edilmeyen sağlıklı embriyo veya embriyoların freezing işlemi, IVF deneme hakkının bulunması durumunda Kurumca karşılanır.
İlgili 24 soru bulundu
IVF tedavisine başlanan kadının IVF uygulama tarihinde (embriyo transferinin yapıldığı tarih) 39 yaşından gün almış olması durumunda, IVF tedavisine ait bedeller Kurumca karşılanmaz.
Preimplantasyon Genetik Tanı (Pgt) Fiyatları 4000 euro ile 6000 euro arasında değişmektedir. Pgd, ciddi bir doğum kusuru olan bir çocuk sahibi olma riski taşıdığı bilinen tüm hastalar / çiftler için tavsiye edilir.
Tüp bebek tedavisi deneme sayısında tıbbi olarak herhangi bir kısıtlama olmadığı gibi yasal bir engel ya da sınırlama da yoktur. Çocuk isteyen çiftin ekonomik ve psikolojik durumu müsaade ettiği sürece tüp bebek denemesi yapılabilir.
2. Tüp bebek tedavisi, en fazla kaç defa uygulanabilir? Tüp bebek tedavisinin uygulanma sayısında bir sınırlama yoktur. Tedaviye duygusal ve ekonomik açıdan hazır olan anne ve baba adayları istedikleri takdirde tüp bebek tedavisi tekrarlanabilir.
Tüp bebek tedavisinde deneme genel olarak 3 defa yapılması önerilir.
Tüp Bebek Tedavisinde Devlet Desteği (SGK)
Merkezimiz SGK kapsamında hizmet vermektedir.
Tüp bebek fiyatları ortalama olarak 50.000 TL ile 55.000 bin TL arasında değişiklik göstermektedir. Tedavi maliyeti hakkında detaylı bilgi için doktorunuz ile irtibata geçerek öğrenebilirsiniz.
Bu nedenle tüp bebek tedavilerinde fiyat her zaman değişebilmektedir. Tedavi fiyatları çiftin kaç kere deneme yapabileceğine, ilk seferde tutup tutmadığına göre değişebilmektedir. 2024 yılı için ortalama olarak tüp bebek fiyatları 50.000 TL – 65.000 TL arasında değişmektedir.
Özetle, normal klasik tüp bebek tedavilerinde anomalili bir bebeğe sahip olma oranı normal bir gebe kadardır. Ancak genetiğine bakılmış embriyo transferi ile. Bu nedenle sağlıklı bebek dünyaya getirip anomalili bir bebek dünyaya getirme durumuna engel olması mümkün.
Tüp bebek tedavisi kişiye özel bir tedavidir, laboratuvar ve klinik işlemler esnasında kullanılan malzemelerin embriyoya zarar vermeyen(embriyo toksik olmaması), kaliteli ve her hastaya özel bir kere kullanılması(disposable olması) şarttır.
Kadın adetinin 3. gününde yapılan hormon testleri ve ultrasonografide görülen yumurtalık kapasitesi yumurtalık fonksiyonlarının uygun olduğunu gösterir ise 45 yaşına kadar tüp bebek işlemi uygulanabilmektedir.
İlk tüp bebek tutmadığında en yaygın neden embriyonun (ların) rahim duvarına tutunup yerleşmeden önce büyümelerinin durdurmasıdır.
Tedavi başlangıcından embriyo transferine kadar geçen süre yaklaşık 16-17 gündür. Embriyo adı verilen döllenmiş yumurta daha sonra büyümesi ve gelişmesi için kadının rahmine geri gönderilmesi ile devam eden tüp bebek tedavisine adetin 2-3. günü başlanır.
Tüp bebekle başarı şansı yüksek olan çiftlerde tüp bebek genellikle ilk denemede tutmaktadır. İlk tüp bebek tedavisinde hamile kalanların genellikle ortak özelliği; çiftlerin genç yaşta olması, yumurta rezervinin iyi olması ve sperm parametrelerinde ciddi bozuklukların olmamasıdır.
Başarısız bir tüp bebek tedavisini sonrasında ortalama 2 ay sonrasında ikinci bir tüp bebek tedavisi yapılabilir.
SGK,tüp bebek tedavisinde genetik işlemini karşılıyor.
Donmuş embryo transferi ücreti
Bu işlem 10 dakikalık bir işlemdir, her merkez hemen embryoları vermektedir. Bu şekilde alınan embryolar merkezimize getirilerek işleme başlanır. Yukarıda belirttiğim gibi donmuş embryo transferi için ilaçlar 500 600 TL civarındadır. İşlemin için alınan total ücret 5500 TL civarındadır.
Bu gebelikte PGT yöntemi kullanılarak, yaklaşık 15 embriyo arasından tek sağlıklı olanı seçilip transfer edilmiştir. 90'lı yılların sonunda Amerika ve Avrupa'da uygulanmaya başlanan PGT uygulaması, kliniğimizde gerekli görülen hastalarda başarıyla kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri