Misafir Edilecek Kimseler. Madde 4 — Devlet Konuk Evlerinde sadece Devlet ve Hükümet Başkanları, Parlamento Başkanları ve heyetleri, Genelkurmay Başkanları, Yüksek Yargı Organları Başkanları ve heyetleri.
2) Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ve emeklileri ile bunların eşleri, üstsoy, altsoy ve mahkeme kararı ile bakmakla yükümlü olduğu kişiler ve bunların dışında kalanlar da Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ çerçevesinde tesislerden yararlandırılabilir.
Madde 12- Hastalık, tabii afet, Kurs, geçici görevli v.b. gibi nedenler dışında Misafirhanede kalma süresi en çok 15 gündür.
MADDE 14 – (1) Konukevinde kalma süresi, kadının ilk kabul birimine kabul tarihinden itibaren altı aydır. (2) Kalış süresi, kadınların güçlenme süreci değerlendirilerek gerekli hallerde uzatılır.
dahil kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, anaokulu, spor tesisi, yemekhane ve benzeri sosyal tesisler olarak tanımlanmıştır.
İlgili 28 soru bulundu
Tesislerden çalışanların eş ve çocukları ile (çocukların 36 ayını doldurmuş olmaları gerekir) ve 1. derece yakınları (sadece ana ve baba) faydalanabilir. Öğrencilerin kendileri haricinde herhangi bir yakını faydalanamaz.
Hekimevlerinde yalnızca Sağlık Bakanlığı personel kimlik kartı ibrazı yapabilen sağlık personeli ve 1. derece yakınları konaklayabilirken misafirhanelerde; tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personel ile 1. derece yakınları indirimli, kamu personeli olmayan misafirler ise indirimsiz olarak konaklayabilir.
Misafirhane ve konukevi, geçici olarak barınma hizmeti veren bina. Türkçede çoğunlukla devlet kurumlarının kendi personeli ve ailelerine kısa süreliğine tahsis ettiği tesisler için kullanılır. Bunun yanı sıra zaman zaman öğrenci yurdu, bazen de kadın sığınma evi anlamında kullanılır.
ALO 183 Hattını ve aşağıda listesi verilmiş Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerini (ŞÖNİM) arayarak gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
Konukevinde kalma süresi, kadının ilk kabul birimine kabul tarihinden itibaren altı aydır. Kalış süresi, kadınların güçlenme süreci değerlendirilerek gerekli hallerde uzatılır. Uzatma süresi, sosyal çalışmacı ile çocuğu var ise çocuk gelişimcinin görüşü alınarak, değerlendirme komisyonu tarafından belirlenir.
Misafirhaneden öncelikle Bakanlığımız çalışanları ile emekli personeli, hastane sevkli gelen çalışan personel ve aile fertleri yararlandırılacaktır. Yerin müsait olması halinde diğer Kamu, Kurum ve Kuruluş personeli ile diğer şahıslar yararlandırılacaktır.
Kamu kaynağı ile sahip olunan ve kamunun tasarru- funda olan, eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi ve benzerleri, sosyal tesis, bunların katma değer vergisi ve kurumlar vergi- si mükellefi sayılanları iktisadi işletmedir.
36 standart ,6 aile odasın oluşan Konuk Evimiz Üniversite mensupları, emeklileri, öğrencileri, mezunları, bunların eş ve çocukları ile yasal olarak bakmakla yükümlü oldukları bireylere ve diğer konuklarına, eğitim ve dinlenme tesisleri olarak hizmet vermektedir .
Misafirhanemizde ütü odası, tv salonu, bilardo salonu, kantin, kitap okuma salonu ve ücretsiz otopark hizmeti bulunmaktadır. Misafirhanemizden, tüm kamu personeli ile Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan veya emekli olan personel ile eşleri, çocukları, altsoy ve üstsoyları yararlanılabileceklerdir.
Türk Diyanet Vakıf Sen Misafirhanesinde öncelikle; üyelerimiz, üyelerimizin eş ve çocukları, anne, babaları, kayın anne babaları, Türkiye Kamu Sen üyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Çalışanları, Misafirhanenin müsait olması halinde Sendikalara üye olma şartlarına sahip olmayan üye yakınları, ...
Misafirhanelerde konaklamalarda öncelik; Bankamız personeli ve emeklisi ile bunların eşleri, üstsoy ve altsoylarına verilecektir.
Kadın sığınma evlerinde kalabilmenin şartlarını şu şekilde sıralayabiliriz: -18 yaşını doldurmuş ya da 18 yaşından büyük olmak. -Başvuru sahibi eşinden ya da başka birinden psikolojik ve fiziksel şiddet görmüş olmalı. -Eşinden şiddet görmüş her kadın başka bir şart aranmaksızın başvuru yapabilir.
Türkiye'de şiddete maruz kalan kadınların gidebileceği 145 kadın sığınma evi var. Ancak bazı kadınlar, sığınma evlerindeki katı kurallardan rahatsız. Örneğin sığınma evlerinde cep telefonu kullanmak yasak, dışarı da izinle çıkılabiliyor.
Belediyelere bağlı kadın danışma merkezleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı merkezler hakkında bilgi edinmek için ilinizde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne başvurabilir, Alo 183 Sosyal Destek Hattı'nı arayabilirsiniz.
Erkek Konukevi hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların Erkek Konukevine şahsen, yazılı olarak başvuru yapmaları gerekir. Ayrıca diğer kamu kurumları ile yerel yönetimlerin yönlendirmeleri ve basında çıkan haberler de ihbar olarak değerlendirilebilir.
Misafirhane kelimesinin TDK sözlüğe göre 2 farklı anlamı vardır. Misafirhane kelimesinin kökeni Arapça dilidir. Misafirhane kelimesinin Arapça dilindeki karşılığı musāfir + Farsça ḫāne şeklindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri