90 günü aşkın turistik ziyaretler için oturum izni alınması zorunludur. Esasen, Türkiye dış temsilciliklerince verilen vizelerin süresi de 90 günü aşamaz.
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
Türkiye'ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir. Ancak bu süreden daha fazla kalmak isteyen yabancıların kalış amaçlarına göre ikamet tezkeresi almaları zorunludur.
Türkiye'deki mevzuatlara göre, Rus vatandaşlarının ülkede yasal olarak yalnızca 60 gün boyunca vizesiz veya oturma izni olmadan kalabileceği hatırlatılırken, bu süreden sonra turistin sınırı geçip tekrar Türkiye'ye dönme hakkı olduğu, bu durumda ise turistlere vize veya oturma iznine gerek kalmadan 30 gün daha ...
Ülkemiz ile Tayland arasındaki mevcut vize rejimi uyarınca, resmi pasaport hamili vatandaşlarımız 90 güne kadar, umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız ise 30 güne kadar Tayland'a turistik seyahatlerinde vizeden muaftır.
İlgili 26 soru bulundu
Tayland pasaportu “Guide Passport Ranking Index” sıralamasına göre 69. sıradadır. Tayland pasaportu sahipleri, 77 ülkeye vizesiz giriş yapabilirken 152 ülke için vizeye sahip olmaları gerekmektedir.
Taylan'da çalışan kişiler, ülkedeki 2023 asgari ücretini araştırıyor. 70 milyon nüfusun yaşadığı Tayland'da çalışanların maaşları, mesleklerine göre farklılık gösteriyor. Asgari ücret ise 9 bin 435 Tayland bahtı. Dolar bazında hesaplandığında ise Taylan'da asgari ücret 275 dolar.
Oturma izni alma işlemleri online sistem üzerinden yapılmaktadır. Göç idaresinin online sitesi üzerinden e-ikamet aracılığı ile oturma izni başvuru yapılabilmektedir. Başvuruyu gerçekleştirmek için e-ikamet sayfasında bulunan “İlk Kez İkamet İzni Başvurusu Yapıyorum” butonu kullanılmalıdır.
KIRGIZİSTAN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri, Türkiye'de ikamet süresi her giriş için 90 günü geçmeyen seyahatlerinde vizeden muaftır.
Özbekistan vatandaşları 30 gün süreli turistik amaçlı seyahatlerde Türkiye vizesinden muaftır. 30 günü aşkın turistik ziyaretler için vize alınması zorunludur. Bununla birlikte, Türkiye dış temsilciliklerince verilen bu tür vizelerin süresi 90 günü aşamaz.
“Kesintisizlik” ile kastedilen ise; yabancının bahse konu beş yıl içerisinde, on iki aydan fazla yurt dışında olmayacak şekilde ülkede ikamet etmiş olmasıdır. Yani yabancının bu beş yıl içinde toplam on iki aydan uzun bir süre boyunca ülkeden ayrı kalmaması gerekir.
Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir.
Vize ihlali ve kaçak kalma durumunda yabancılara para cezasının yanı sıra 1 ay ile 5 yıl arasında ya da süresiz Türkiye'ye giriş yasağı kararı verilmektedir.
90 günlük sınır aşıldıktan sonra AB'ye dönüş
Eğer birkaç gün aşılmışsa zaten sadece uyarı alırsınız. Birkaç hafta aşılmışsa para cezası ancak daha uzun süreler aşılmışsa hapis ve sınır dışı uygulaması söz konusu olur. İşte bu şekilde gönderilmiş olanlar için geri kabul edilmeme süresi 2 ila 10 yıl arasında değişebilir.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 11. maddesine göre Türk vatandaşlığının yetkili makam kararıyla genel yoldan kazanılmasında aranan şartlardan biri de Türkiye'de beş yıl ikamet etmektir.
Yatırımın değeri, 13 Mayıs 2022 tarihinde kabul edilen 5554 Karar sayılı değişiklik ile 13 Haziran 2022 tarihinden itibaren yapılacak başvurular bakımından geçerli olmak üzere 250.000 USD'den 400.000 USD'ye çıkartılmıştır. Yabancı uyruklu gerçek kişilerin en az 400.000 Amerikan Doları değerinde yatırım yapması gerekir.
Türkiye, ülkeye girmek isteyenlere çeşitli vize türleri uyguluyor. Bazı ülkeleri vizeden muaf tutuyor. Ancak turistik ya da iş gezisi dışında daha uzun kalmak istiyorsanız oturma izni almak zorundasınız. Oturma izni diye bilinen ikamet izni yabancı oturma belgesi Türkiye'de Göç İdaresi Başkanlığı tarafından veriliyor.
Artı olarak E-ikamet harç bedelleri ve kart ücretleri de mevcut. Harç bedelleri genellikle kalacağınız süreye ve ülkenize göre değişim göstermektedir. Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 1.500 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir.
Oturma izni, ülkemizde vize veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da doksan (90) günden fazla Türkiye'de kalacak olan her yabancı uyruklu kişi için, yabancının bulunduğu yerdeki İl Göç İdaresi'nden alınması gereken, yabancının Türkiye'de kalabileceği süreyi belirleyen hukuki belgedir.
Bangkok şehir merkezinde aylık 6000-7000 baht'tan başlayan fiyatlarla eşyalı bir oda veya daire kiralamak mümkün. Bu tip yerlerin bazen havuzları ve fitness salonları da oluyor. Daha eski veya toplu ulaşım imkanlarına uzak yerlerin kiraları ise 5000 baht civarından başlıyor.
Bunlar: tarım ve gıda, sağlık hizmetleri, enerji ve biokimyasallar, turizm ve yaratıcı ekonomidir. Güneydoğu Asya'daki stratejik konumu, okur-yazar oranı, önemli doğal kaynakları, büyük iç pazarı, gittikçe artan satın alma gücü sayesinde Tayland bölgede önemli bir ekonomik güç olma potansiyeline sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri