Memur veya daktilograf kadrosunda en az iki yıl çalışmış olmak, Son sicil notu olumlu olmak kaydıyla son üç yıllık sicil notu ortalaması 70 puandan aşağı olmamak, Toplam hizmetinin iki yılını Başkanlıkta geçirmiş olmak, Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.
Atama yapılacak kadrolar için memurların görevde yükselme eğitimi almaları, eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olmaları şarttır. Bu eğitim en az 75 saat sürer. Boş kadro sayısının en çok iki katı kadar memur eğitime çağrılır, eğitimi. tamamlayanlar yazılı sınava katılmaya hak kazanır.
a) 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen şartları taşımak, b) İlan edilen kadro için bu şartı sağlayan personel bulunmaması durumu hariç olmak üzere Bakanlıkta en az bir yıl çalışmış olmak, c) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak, gerekir.
b) Programcı, Şef, Amir ve bu düzeyde görevlere atanabilmeleri için en az iki yıllık yüksek öğrenim, c) Memur, Muhasebeci, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Şoför ve bu düzeydeki görevlere atanabilmeleri için en az orta öğrenim, görmüş olmaları şarttır.
Memurların görevlerinde yükselme terfi etmek için hangi koşulları yerine getirmeleri gerekmektedir. İşte detaylar… Görevde yükselme, aynı veya farklı hizmet sınıfında çalışan memurun üst görevlere atamasının yapılmasıdır. Bu atama memurlukta ilgili kurum ile ilgili hazırlanan yönetmelikle beyan edilir.
İlgili 21 soru bulundu
3.Derece ve kademem hangi şartlarda ve ne kadar ilerler? Genel olarak her bir hizmet yılınıza karşılık bir kademe, her üç hizmet yılınıza karşılık bir derece ilerlemesi yapılır. Bu şekilde yapılan işlemler ile eğitim durumunuza göre yükselebileceğiniz derece ve kademenin son kademesine kadar yükselebilirsiniz.
En az 2 yıldır programcı olarak çalışıyor olmak, Son sicil notu olumlu olmak kaydıyla son üç yıllık sicil notu ortalaması 70 puandan aşağı olmamak, Toplam hizmetinin iki yılını Başkanlıkta geçirmiş olmak, Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.
657 sayılı Kanunun 36 maddesi çerçevesinde lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinden memuriyete başlamakta ve 3 üncü derecenin son kademesine kadar yükselebilmektedirler.
Örneğin, belirlenen bu listeye göre, kamu idarelerinde Şef kadroları 3 ila 8 inci derece olarak tahsis edilmektedir.
Sınav başvuruları kabul edilen adaylardan her iki sınava da girecek olanların Görevde Yükselme Sınavı için 470 TL, Unvan Değişikliği Sınavı için 470 TL olmak üzere toplam 940 TL'lik ödemeyi ilgili sınavları seçerek ayrı ayrı yapmaları gerekmektedir.
1) Lise veya dengi okul mezunu olmak, 2) Antrenör belgesine sahip olmak, 3) İki yılı Genel Müdürlük merkez ve/veya taşra teşkilatında olmak üzere toplam beş yıl hizmeti bulunmak, 4) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak.
8 Ekim 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023-GYS için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır. Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
MADDE 1- (1) Cumhurbaşkanı Devletin başıdır. Yürütme yetkisi Cumhurbaşkanına aittir.
İdari İşler Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti'ndeki 'En yüksek devlet memuru' sıfatını taşımaktadır.
En yüksek devlet memuru aylığı hesaplaması
= 3.169,23*0,90=2.852 TL bulunmaktadır.
Devlet memurları vermiş oldukları hizmet bedelleri için kadro derecesi altında ücret almaktadır. Kadro derecesi yapılan hizmeti ve karşılığında alınan hizmet bedeli olan maaşı en çok etkileyen durumlar arasında gösterilmektedir.
(1) Bu Yönetmelik kapsamında görevde yükselmeye tabi hizmet grupları ve kadrolar şunlardır: a) Yönetim hizmetleri grubu; 1) Şube müdürü, 2) Şef.
Sözleşmeli personelin daha verimli olması için şef olarak görevlendirilmesi ise yine mevzuata aykırılık teşkil etmektedir. Sonuç itibarıyla; sözleşmeli personelin müdür ve şef kadrosunda görevlendirilmemesi, yapılan atamaların yürürlükte bulunan mevzuatın izin verdiği şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
Her yıl 1 tane kademe ilerlemesi yapılır. 3 yılın sonunda ise 1 derece ilerlenir. Derece dik, kademe ise yandır. Derece ilerlemesi; memurun bulunduğu hizmet sınıfı içinde bir üst dereceye geçmesidir. Memurların derece yükselmesinin şartları DMK m.68'de düzenlenmiştir.
Mümkün olmasına mümkün ama bunun da bazı şartları var: - 1 inci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300 ve daha yukarıda olanlar için en az 12 yıl, - 1 inci ve 2 nci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300'den az olanlar için en az 10 yıl, - 3 üncü ve 4 üncü dereceli kadrolar için en az 8 yıl, hizmetiniz olmalı.
Cevap : Resmi Gazetenin yayınlandığı tarihi itibari ile öğrenim durumu uygun olanlar ( ortaöğretim (lise), ön lisans ve Lisans mezunu) olanlar sınavsız unvan değişikliğine başvuru yapabilir.
Bu sınavla infaz ve koruma başmemurluğuna, şefliğe, saymanlığa ve idare memurluğuna yükselebilirler. Başmemurluğa yükselebilmek için en az 3 yıl, diğerleri için en az 5 yıl infaz ve koruma memurluğu yapmış olmak ve 4 yıllık bir üniversite mezunu olmak gerekir.
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer; memurluk, şeflik, saymanlık ve şube müdürlüğü için görevde yükselme sınavının 9 Temmuz tarihinde gerçekleştirileceğini bildirdi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri