Kamu personeli olmaması gerekir, Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması. Yurt başvurusu yaptığı tarihte otuz yaşını doldurulmamış olmalıdır. Bu şartların dışında kalanlara KYK yurdu çıkmamaktadır.
YURT ÇIKMAYANLAR İÇİN MİSAFİR ÖĞRENCİ İMKANI
Kendisine ilk etapta yurt çıkmayan öğrenciler, misafir öğrenci olarak yurtlarda konaklayabiliyor. Yedek olarak yurt bekleyen öğrenciler, bu sayede açıkta kalmadan kendi yurtlarının çıkmasını bekleyebiliyor.
Kyk yurtlarında kalmak için; herhangi bir okula kayıtlı olmanız lazım. herhangi bir sebepten dolayı 6 ay ve daha uzun süre hapiste kalmamış olmanız lazım. asgeri ücret ile herhangi bir işte çalışmıyor olmanız lazım.
Üniversitelerin ön lisans veya lisans bölümlerinde öğrenim hakkı kazanan öğrenciler, KYK yurdunda kalmak için başvuru yapabilir.
İlgili 22 soru bulundu
Önceliğiniz yoksa belirlenen bazı kriterlere göre yurtlara yerleştirme yapılmaktadır. Bu kriterler arasında öne önemli olanlar anne babanın sağlığı, iş durumu, maddi durumu, mal varlığı vs. Bunların yanı sıra kardeş sayınız kardeşlerinizin öğrenim durumları da yurt çıkmasında önemli hususlardan bazılarıdır.
Yurt ücreti ve Güvence Bedeli: Yurtların 2023 yılı aylık yurt ücreti 750 TL, güvence bedeli 1.620 TL'dir.
Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler, Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, Devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.
Bakanlığımıza bağlı yurtlarda ücret ödenerek barınılır. Yurdun fiziki yapısı ve barınma durumuna göre farklı yurt ücretleri uygulanmaktadır.
Konaklama ücretsizdir. Aynı ilde yaz dönemi boyunca en fazla 5 gece konaklanabilir. Yurtlarda kahvaltı ve yemek hizmeti sunulmaz. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 13.00 olup, konaklama süresi sona erip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00'te boşaltmalıdır.
Yurtlarda kayıtlı olmayan öğrenciler de ilgili belgeyi il müdürlüğüne ya da nöbetçi yurda vererek yurt hizmetinden faydalanabilecek.
KYK yurt tipleri, 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanırken, bu sınıflandırma; odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre belirleniyor.
İki Kardeşe De Aynı Kurumdan Burs Veriliyor Mu? Kardeşinizin öğrenim sırasında burs alması, kardeşinizle ikinizin de burs almasının önüne geçmiyor. Yani eğer siz kardeşinizden küçükseniz, ortaöğretim kurumları için olan burslardan da faydalanıyorsunuz.
Kurum yurtlarından yurttan süresiz çıkarma cezası alan öğrenciler, Kesin hükümle mahkum olan öğrenciler, Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre kredi almaya yeterli bulunmayan öğrenciler öğrenim kredisinden yararlanamazlar.
Özel üniversitede okuyup devlet yurdunda kalınır mı? KYK'dan burs ya da kredi almak isteyen özel üniversiteye kayıt yaptırmış öğrencileri de KYK'nın burs ya da kredi başvurularında bulunabilirler. Başvuru yapmalarında herhangi bir sorun yoktur.
Ailenizin evinden yurda taşınmak zor olabilir — bu tamamen bir çevre ve sosyal çevre değişikliğidir. Ancak önceden neye hazırlanacağınızı bilirseniz bu deneyimi daha kolay hale getirmeniz mümkün. Aslında yurtta kalan herkes bunun zor olduğunu söylüyor ama sonuçta değerli bir deneyimdi.
1. tip KYK yurtları, en yaygın bulunan yurt tipidir. Bu yurtlarda odalar genellikle 4-6 kişiliktir. Odalarda çalışma masası, buzdolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır.
KYK yurt ücretleri geçtiğimiz yıl 250 ile 450 lira arasında değişiyordu. KYK yurt ücretinin bu yıl 345 lira ile 750 lira arasında değişiyor.
KYK yurtlarında, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için, tek kişilik, iki kişilik ve üç kişilik odalar bulunmaktadır. Yurtlarda, öğrencilerin yemek ihtiyaçlarını karşılamak için, yemekhaneler bulunmaktadır.
Öğrenci olma şartı aranmaz. Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınır. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona verip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00'de boşaltmalıdır.
KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Yurtlarda Barınma Koşulları: a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması. b) Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu veya programının, öğrencinin ve ailesinin ikamet ettiği il veya ilçe sınırları dışında bulunması.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada KYK yurt ücretlerinin 2023 yılında aylık 250 lira ve 450 lira arasında olacağına değinmişti.
İLK KAYIT ÜCRETİ NEDİR? Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir.
Öğrencilerimize yemekler çoktan seçmeli olarak verilmektedir. Yurtlarda barınan öğrencilere yapılan günlük beslenme yardımı; 2023-2024 öğretim yılında yurtların açılış tarihinden itibaren sabah kahvaltısı yardımı 40,00 TL, akşam yemeği yardımı ise 80,00 TL olmak üzere toplam 120,00 TL olarak uygulanmaktadır.
444 0 472 KYK çağrı merkezini arayarak 0'ı tuşladıktan sonra müşteri temsilcisine bağlanarak oda ve blok numaranızı öğrenebilirsiniz. Bunun dışında e-devlet üzerinden Yurtta Barınma Belgesi Sorgulama sayfasına giriş yaparak tüm yurt bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri