Ücretli öğretmen olmak için Milli Eğitim Müdürlükleri'ne başvuru yapılıyor. Aynı zamanda e-devlet üzerinden de başvuru yapmak mümkün. Ücretli öğretmenlik yapmak isteyenler farklı ilçeler için birden fazla başvuru yapabiliyor. Ücretli öğretmenlik için Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girme zorunluluğu bulunmuyor.
Ücretli öğretmenlik başvuruları e-Devlet üzerinden yapılır. Bunun için e-Devlet hesabını kullanmalıdır. e-Devlet hesabı üzerinden giriş yaptıktan sonra "Milli Eğitim Bakanlığı / Ücretli Öğretmenlik Başvurusu" seçeneğine giriş yapılır. Sonrasında gelen adımları tek tek takip ederek başvuru işlemini tamamlayabilirler.
Ataması yapılan lisans ya da ön lisans mezunu her ücretli öğretmen kadroya geçene kadar ücretli öğretmen olarak görev alabilir. Ayrıca ücretli öğretmen olarak görev yapabilmek için KPSS'ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) girmesi ve geçerli bir puan alma şartı da bulunmaz.
Hayır, herkese ücretli öğretmenlik çıkmaz çünkü gerekli bazı şartlar aranmaktadır. Adayların üniversiteden dört yıllık bir lisans veya iki yıllık bir ön lisans derecesini tamamlamış olmaları gerekir. Başvurunun uygun görülmesi halinde ücretli eğitimci statüsüne sahip olanlar ücretli eğitimci olarak çalışabilirler.
Ücretli Öğretmen olmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden doğrulama yaptıktan sonra mezuniyet bilgilerini seçerek il, ilçe ve branş tercihi yapacaklardır.
İlgili 37 soru bulundu
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR? Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları yapılan değerlendirmelerin ardından adaylara SMS olarak bildirilecek. Adayların il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nin internet sitesi üzerinden yapılacak duyuruları takip etmesi gerekecek.
Ücretli öğretmen olmak için Milli Eğitim Müdürlükleri'ne başvuru yapılıyor. Aynı zamanda e-devlet üzerinden de başvuru yapmak mümkün. Ücretli öğretmenlik yapmak isteyenler farklı ilçeler için birden fazla başvuru yapabiliyor. Ücretli öğretmenlik için Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girme zorunluluğu bulunmuyor.
Atanan öğretmenler en az 3 yıl boyunca sözleşmeli çalışmalıdırlar. 3 yıl sonunda kadroya geçiş yaparak 1 yıl da kadrolu olarak atandığı kurumda çalışmalıdır. Ancak 3 yılın dolmasıyla öğretmen evli olduğu halde aile birliği mazeretini kullanarak son 1 yılını eşinin yanında çalışarak doldurabilir.
Bilindiği üzere sözleşmeli öğretmenlikte 40 yaşını doldurmamış olma şartı MEB tarafından artık aranmamaktadır. Ancak, verilen bu karar MEB tarafından getirilebilecek bir yaş şartının hukuka uygun olarak değerlendirilebileceğini göstermektedir.
Ücretli Öğretmen maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 43 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Ücretli Öğretmen maaşları 11710 TL'dir. En düşük Ücretli Öğretmen maaşı 11400 TL iken, en yüksek Ücretli Öğretmen maaşı 15200 TL'dir.
Devletin hem sigortadan kurtulmak hem de ucuz işçi çalıştırmak için boş kontenjanlara bile ücretli öğretmenleri verdiğine dikkati çeken Atasoy, “Atama da yapmıyorlar. Çünkü işlerine geliyor ucuz işçi çalıştırıyorlar. Ücretli öğretmen eşittir ucuz işçi demek” diye konuştu.
Fen Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Mesleki Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Dil ve Tarih ve Coğrafya Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerinden mezun olan kişilerin başvuruları kabul edilmektedir.
Yeni yayınlanan mevzuata göre, ücretli öğretmenler sadece öğretmen sayısı yetersiz olan okullarda görev yapabilir. Bunun dışında herhangi bir branş sınırlaması yoktur. Ücretli öğretmenler sayısal, sözel, güzel sanatlar ve yabancı dil derslerine girebilir.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her sene ücretli öğretmen kadrosu için alımlar yapılıyor. Son olarak 2022-2023 yılında 2. dönem ücretli öğretmenlik başvuruları 23 Ocak ile 5 Mart tarihleri arasında alınmıştı.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN BAŞVURULARI BAŞLADI
21.08.2023 tarihi itibariyle çalışmalara başlayacak Komisyon tarafından yapılan görevlendirmeler sonucunda ilgili evraklar görevlendirilen Okul Müdürlüğüne elden teslim edilecektir.
5 bin ücretli öğretmene sözleşmeli öğretmenlik yolu açıldı ! Aylardır tartışılan ücretli öğretmenlere kadro yolu kesinleşmiş oldu.Milli Eğitim Bakanlığı 5 bin ücretli öğretmenin sözleşmeli öğretmen olarak atamasını yapacak.
çalıştığı okula yeni atama yada eş durumu gibi özür durumundan biri gelmediyse çalışabilir.
İşte merak edilenler... 💼ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞI NE ZAMAN YATAR? Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ve memur olarak öğretmenlik görevi yapan kişiler maaşlarını her ayın 15'ine gelecek şekilde alırlar.
Bu öğretmenlerin çok büyük çoğunluğu ders başına ücret alıyor ve aylık gelirleri asgari ücretin çok altında kalıyor. 2023 yılında artık ücretli öğretmenliğin tamamen ortadan kaldırılması, tüm öğretmenlerin sadece kadrolu olarak atanması gereklidir” açıklamasında bulundu.
'Ücretli öğretmenlere kadro verilecek' iddiasını MEB'den üst düzey bir isme sordum. Kesin dille reddedildi. Ortalıkta dolaşan iddiaların asılsız olduğunu, bakanlıkta böyle bir çalışmanın bulunmadığını ifade etti.
14- Ders ücreti karşılığı görevlendirilen bir öğretmen (ücretli öğretmen) azami kaç saat ücret alabilir? ders okutmak üzere görevlendirilenlere, bu kapsamda haftada en fazla 30 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.
“Yani sözleşmeli öğretmenlerin kadro alabilmeleri için bulundukları okulu hiç değiştirmeden 6 yıl görev yapmaları gerekir. Ücretli öğretmenler de ise kadroya geçiş diye bir şey yoktur. Bu öğretmenler okullarımızın ihtiyaçlarına göre görevlendirilir. İhtiyaç ortadan kalktığında okuldaki görevi de sona ermiş olur.”
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanan ücretli öğretmenler, hastalık ya da doğum iznine ayrılmış öğretmenlerin yerine derse girer. Sözleşmeli öğretmen olarak da bilinen ücretli öğretmenler, idarecilik yapamaz ve hizmet puanları yoktur. Sadece bir eğitim dönemi boyunca okullarda eğitim verebilirler.
Ücretli öğretmenlik başvuruları 2023 yılı için Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşecek. Başvuru tarihleri adayların ücretli öğretmenlik için başvuruda bulunacağı ilçelere göre değişiklik göstermekte. Bu sebeple adayların başvuruda bulunacağı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri üzerinden bilgi alması gerekmektedir.
En yüksek ücretli öğretmen sayısına sahip iller sıralamasında İstanbul'un yine başı çektiği görülmektedir. İstanbul'da görevlendirilen ücretli öğretmen sayısı 16 bin 128'dir. İstanbul'u 3.806 ile Ankara takip etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri