Köpek Uyuz İlacı Dicromec, uyuzun neden olduğu rahatsızlık ve kaşıntıyı hafifletmek için etkili bir çözüm sunar.
Lutfen uyuz olanları siz tedavı edin.. Haftada bir DICROMEC ile 1.5 ayda iyileşiyorlar.. Bukadar uzun zaman tedavi olduğu icin çoğu yok. edilebiliyorlar..
Koyunlarda psoroptik uyuz tedavisinde en iyi sonuçları alabilmek için 7 gün ara ile 2 defa uygulama yapılması tavsiye olunur.
DİCROMEC : Koyun ve kuzularda; kıl kurdu, şerit, sistiserk, bit, uyuz, mide kurtları ve Boophylus sp' ye. karşı tedavi ve kontrol amacıyla hazırlanmış geniş spektrumlu bir kombinasyondur.
Buna göre pratik doz; kuzu (25 kg): 1/2 tablet Koyun (50 kg): 1 tablet Geniş bilgi için prospektüsü okuyunuz. Veteriner hekime danışmadan kullanmayınız. Çocuklardan uzak tutunuz. Oda ısısında (15-25ºC), rutubetten koruyarak ambalajı içinde muhafaza ediniz.
İlgili 45 soru bulundu
Köpek Uyuz İlacı Dicromec, köpeklerde görülen uyuz hastalığının etkin ve güvenli bir şekilde tedavi edilmesi için kullanılan bir ilaçtır.
Bazı durumlarda uyuz tedavisi için hap reçete edilebilir. Kullanılan ilaca bağlı olarak tedavi üç güne kadar sürer. Uyuz tedavisinde kullanılan ilaçlar uyuz akarlarını ve yumurtaları hemen öldürerek etkisiz hale getirse bile, hissedilen kaşıntıyı hemen gideremezler.
Fiyatları da 10-15 TL civarında. Yani pahalı, ulaşılamaz ilaçlar değil bunlar. Bu hafta itibariyle İstanbul genelindeki depolarda yaklaşık 3 bin kutu ilaç olduğu bildirildi. Firmalar gerekli önlemleri aldıklarını ve kısa süre içinde depolara uyuz ilacı girişinin yapılacağını açıkladı" dedi.
Günümüzde kullanılan çoğu dış parazit ilaçları kene için 1 ay, pire için 2 ay süre koruyucu özellik taşımaktadır. Havaların sıcak olduğu ve pire, kene problemlerinin sık yaşandığı mevsimlerde dış parazit ilaçları ayda bir tekrarlanması gerekmektedir.
İvermektin yüksek ektoparaziter etkinliği ile uyuz hastalığının tedavisinde sistemik veya topikal olarak kullanılmakta.
Klasik uyuz tedavisinde permetrin kerem/losyon uygulaması veya oral ivermektin önerilmektedir (Grade 2b). Kurutlu uyuzda ise permetrin krem/losyon ve oral ivermektin kombinasyonu önerilmektedir (Grade 2c). Başarılı tedavi ile 1 hafta içerisinde cilt lezyonlar geriler ve kaşıntı sonlanır.
Genel olarak bir kez kullanım yeterlidir. Şiddetli durumlarda veya uyuz hastalığının nüksetmesi durumunda 14 gün sonra tekrar kullanmak gerekebilir.
Köpeklerde uyuz, bir deri hastalığıdır ve köpeklerde enfeksiyonlara neden olan akarlar tarafından bulaşır. Özellikle sıcak havalarda, kulübelerde, barınaklarda ve tüy bakımı yeterince yapılmayan evcil köpek derilerinin havasız kalması nedeniyle görülür.
Uyuzun kızarıklığı ve kaşıntısı, tedavi başarılı olsa ve tüm akarlar ve yumurtalar öldürülmüş olsa bile, tedaviden sonra birkaç hafta ila bir ay sürebilir. Sağlık uzmanınız, şiddetliyse kaşıntıyı hafifletmek için ek ilaçlar yazabilir.
DİCLOMEC 75 mg ampul, etkin maddesi diklofenak sodyum olan bir enjeksiyonluk çözelti içeren ampul şeklinde sunulmaktadır. DİCLOMEC, ağrı ve iltihap tedavisinde kullanılan “steroid olmayan iltihap giderici ilaçlar” (NSAİİ'ler) isimli bir ilaç grubuna dahildir.
Ayrıca, uyuz kaşıntısını hafifletmek için birçok doğal uyuz tedavisi yöntemi vardır. Örneğin, aloe vera, lavanta yağı, çay ağacı yağı ve neem yaprakları ciltteki kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Bu doğal ürünler, kaşıntılı ciltteki parazitleri öldürmek için kullanılabilen antiparazit özellikler içerebilir.
Bu sebeple ilk 3 gün içerisinde sağlığını görmeli ve sonrasında buna karar vermeliyiz. Ayrıca belirtmek gerekirse; iç-dış parazit ve tüm aşı uygulamalarından sonra en az 2 gün beklemelisiz.
Vücutta parazit, ishal, kabızlık, cilt dokusunda değişiklik, kilo kaybı belirtileriyle ortaya çıkar. Bu belirtiler kesin teşhisi ifade etmese de doktor kontrolünde testlerin yapılması gerektiğinin bir habercisidir. Parazit türüne bağlı olarak belirtileri de farklılık gösterebilir.
Son yıllarda veteriner parazit kontolünde gerçekleşen gelişmeler saysesinde hayvanların pirelerden hem korunması hem de kurtulması oldukça kolay hale geldi. Hem kediler hem de köpekler için satılan, topikal ve oral kullanıma dış parazit ilaçları hem var olan pireleri yok ediyor hem de uzun vadeli koruma sağlıyor.
DSÖ listesinde yer alan "ivermektin" etken maddeli oral tablet, son yıllarda görülme sıklığı artan uyuz hastalığının tedavisi için Türkiye'de ilk defa kullanıma sunuldu.
Ev eşyalarının silinmesi yeterlidir. Dezenfektan kullanımına gerek yoktur ve evde ilaçlama yapılması gerekmemektedir. Tedavi sonrasında; kullanılan ilacın irritasyonuna veya ölü parazitin kalıntılarının yol açtığı hipersensitiviteye bağlı olarak, kaşıntı bir kaç gün daha devam etmektedir.
Permetrin: Bu ilaç, uyuzun neden olduğu semptomları azaltmak ve enfeksiyonu öldürmek için topikal olarak uygulanır. İvermektin: Bu ilaç genellikle ağızdan alınır ve daha şiddetli uyuz vakalarında kullanılır. Benzil benzoat: Bu ilaç uyuz tünellerindeki akarlara etki eder ve uyuzun semptomlarını azaltır.
Uyuz tedavisinde en sık kullanılan tedaviler permetrin içeren kremlerdir. Bunun yanında kükürt ve benzil benzoat içeren kremler de kullanılmaktadır.
İlaçlar 1 hafta veya doktorunuzun önerdiği gün sayısı sonrası mutlaka tekrarlanmalıdır. Bunun nedeni yumurta halindeki uyuz akarları ilaçtan etkilenmezler. Eğer 2. Uygulama yapılmaz ise yumurtadan çıkan larvalar tekrardan enfeksiyona neden olur.
DİRENÇLİ UYUZDA TEDAVİ SEÇENEKLERİ
Uyuz kişi ile birlikte yaşayan kişilerin de kaşıntıya bakılmaksızın mutlaka aynı zamanda tedavi Ellere her yıkamadan sonra tekrar ilaçlanması önerilmektedir. Kaşıntı çok şiddetli ise hastaya oral antihistaminikler yararlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri