Diksiyon Kalemi; Geçmişten Günümüze O dönemde, diksiyon kalemi, konuşma sırasında doğru dil pozisyonunu sağlamaya yardımcı olmak için kullanılmaktaydı. Diksiyon kalemi, ağız içinde bulunan pütürlü kısmı ile dil ve dudakları doğru pozisyonda tutmaya yardımcı olmaktaydı.
Kalem ağızda yatay olarak tutulmalı ve dişlerin arasına hafifçe sıkıştırılmalıdır. Kalem çok sıkı tutulursa ses boğulur ve nefes almak zorlaşır. Kalem çok gevşek tutulursa kalem düşebilir veya ağızda kayabilir. - Kalem çalışması yaparken metin seçimi önemlidir.
Diksiyon kurallarını; sözcük seçimine dikkat etmek, heceleri doğru vurgulamak, jest ve mimikleri doğru kullanmak, sözcükleri doğru telaffuz etmek, sesin işitilebilir olduğuna emin olmak şeklinde sıralayabiliriz.
İlgili 32 soru bulundu
Diksiyon eğitiminin ilk adımı nefes tekniklerini öğrenmektir. Doğru nefes almayı öğrendiğinizde, kelimeleri doğru telaffuz etme sürecine bir adım daha yaklaşmış olursunuz.
PROGRAM SÜRESİ: Diksiyon Eğitimi, haftada 2 gün ve günde 3'er ders saati olmak üzere haftada 6 ders saati, 5 hafta süren toplamda 30 saatlik bir eğitim programıdır.
Akıcı Konuşmayı Geliştirir
Okurken kendi sesinizi duymanız ve telaffuz hatalarınızı fark etmeniz çok daha kolaydır. Özellikle konuşma bozukluğu gibi durumlarda sesli kitap okumak diksiyonu geliştirmek için en ideal çözümlerden biridir.
Doğru bir diksiyona sahip olmak için ilk yapılması gereken ilk adım nefes egzersizlerine başlamak olacaktır. İyi bir diksiyon için konuştuğumuz dile hâkim olmamız gerekir. Kelimelerin telaffuzuna, hecelerin vurgusuna, sözcüklerin tonlamasına dikkat etmemiz gerekir.
Dudak Tembelliği İçin Kalem Çalışması; Kalemi ağzınıza yatay şekilde yerleştirin ve dişlerinizde kalemi çok sıkmadan ağzınızda tutun ve yukarıda verdiğim kelimeleri bu sefer ağzınızda kalem ile söylemeye çalışın. Buda dudak tembelliğini ve dil tembelliğini bitirmek için önemli egzersizlerden biridir.
Konuşma bozuklukları; genel anlamda telaffuzla ilgili olanlar, kekemelik, mahalli ağızla konuşma, dil ve dudak tembelliği, hızlı konuşma, afazi şeklinde tasnif edilebilir.
Tekerlemeler, dilin esnekliğini artırır, ağız kaslarını çalıştırır, soluk alıp verme ritmini düzenler ve konuşma akıcılığını sağlar. Bu yazıda sizler için seçtiğimiz bazı diksiyon tekerlemelerini bulabilirsiniz. Bu tekerlemeleri düzenli olarak pratik yaparak diksiyonunuzu geliştirebilirsiniz.
Sesli kitap okuyarak zekanızı, diksiyonunuzu ve anlama yeteneğinizi güçlendirebilirsiniz. Bununla beraber kelime dağarcığınızı geliştirebilir ve duygusal zekanızı da geliştirebilirsiniz. Sesli kitap okumanın daha birçok faydası vardır ve yapılması gereken bir aktivitedir.
Bu sanatın önemini kavramış, başta anne-babalar olmak üzere, öğrenciler, öğretmenler, avukatlar, doktorlar, satış elemanları, sekreterler, psikologlar, yöneticiler, danışmanlar; kısaca, konuşan, dinleyen ya da okuyan herkes diksiyon eğitimi almalı, günlük yaşantının önemli kesitini oluşturan iletişim becerilerini ...
Özellikle sesli kitap okumak diksiyon eğitimi alan kişilere sıklıkla tavsiye edilmektedir. Günde 2-3 sayfa sesli kitap okuyarak hitabetinizi geliştirebilirsiniz.
Sesli kitap okumak, özellikle konuşma sırasında nefesini kontrol edemeyen kişiler için etkilidir. Nefesinizi kontrol edemezseniz, kaliteli bir konuşma yapamazsınız. Konuşma esnasında tıkanmak, dinlenme ihtiyacı duymak, yorulmak gibi olumsuz etkiler yaşamak istemiyorsanız mutlaka yüksek sesle kitap okumalısınız.
Öncelikle günde en az 20-40 sayfa kitap okunması gerekmektedir. Burada okuma hızı kişiden kişiye değişkenlik gösterilecek bir faktördür.
Sessiz Kitaplar Çocukların Hikâye Anlatma Becerilerini Geliştirir: Sessiz kitaplar okuma dışında çocukların hayal kurma, algılama, konuşma, dramatize etme gibi yeteneklerini bir arada geliştirirler.
Diksiyon kursu fiyatları olarak görebileceğimiz ideal rakamlar ise 2500 - 3500 TL arasındadır. Aslında iyi bir diksiyon eğitimi 3500 TL'den aşağı olmamalı. Çünkü kaliteli kurumlarda verilen bu diksiyon derslerinin içeriği daha detaylı, eğitmenleri daha deneyimli, kurumun imkanları daha fazladır.
KURS PROGRAMI 64 SAAT OLUP HAFTA İÇİ 18:00/21:15 HAFTA SONU 09:00/15:35 SAATLERİ ARASINDA DÜZENLENMEKTEDİR.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri