[1]kırıcı ve ağır konuşanlar için kullanılır.
"Kalem kılıçtan keskindir." Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, yazılı ve sözlü sözlerin, fiziksel güçten ve savaştan daha etkili ve güçlü olabileceğini belirtir.
Şiddetle ya da kaba kuvvetle çözülemeyecek pek çok problem, konuşarak yazı yazarak ortadan kaldırılabilir. Aynı zamanda aklı kullanmak suretiyle kaleme konuşturarak topluma çok daha önemli bir etki yapılabilir. Bu da kaba kuvvetin önüne geçer ve eğitimin şiddetten ne kadar güçlü olduğunu gösterir.
- Edward Bulwer Lytton | Facebook.
"Ağaç yaşken eğilir " Atasözünün Anlamı: Bu iki atasözü de, eğitim ve öğretimin küçük yaşlarda başlaması gerektiğini, çünkü bu dönemde öğrenilenlerin kişi üzerinde daha etkili olacağını vurgular.
İlgili 22 soru bulundu
Deyimler cümle içerisinde kullanıldığı gibi günlük hayatta da oldukça tercih edilir. Dili kılıçtan keskin deyimi de Türkçede yaygın olan deyimlerden birisi olarak öne çıkar. Bu deyimin anlamı ile ilgili bilgi sahibi olmak önemlidir; çünkü anlamını bilmeden doğru bir kullanım yapmak mümkün değildir.
Dili kılıçtan keskin olmak TDK sözlük anlamı şu şekildedir: kırıcı ve ağır konuşmak.
[1] Dil her yana dönebilir; önce söylediğini sonra başka biçimlere sokabilir; tam tersine çevirebilir. [2] Ne konuştuğunu bilmeden, düzgün veya kendi dilini iyi konuşmadan, ne söylediğinin farkında olmadan konuşmak.
"Baş dille tartılır" Atasözünün Anlamı: Kişinin değeri, bilgisi ve zekası konuşma tarzıyla anlaşılır. Bir kişinin ne kadar bilgili ve akıllı olduğunu anlamak için onunla konuşmak yeterlidir.
[1] Bir kimsenin sözlerinden, açıkça söylemediği bir şeyler anlaşılmama durumu.
- Varlıklı kişi yoksullaştığı zaman çevresindeki dostlarından kimse kalmaz. Düşenin Dostu Olmaz atasözü zenginliği ve itibarını kaybeden kişilerin etrafında olan iyi ve güzel gün dostlarının birer birer kaybolacağı anlamında kullanılmaktadır.
Kalem kılıçtan keskindir atasözü, kaba kuvvetin, şiddetin hiçbir zaman etkili bir çözüm olmayacağını, bunun yerine fikirlerimizi yazıya dökerek edebiyat ile aktarmanın daha etkili bir yol olduğunu anlatmaktadır.
Dili uzun DEYİMİ AÇIKLAMASI
İncitici, kırıcı sözler söyleyen, saygısız kimse.“O uzun dilini bana kestirmeden çek içeri!”
[1]saklanacak konuları açığa vurmamak.
Çobansız Koyunu Kurt Kapar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: yöneticisi, koruyucusu olmayan kişiyi ve topluluğu düşman ezer.
Cevap: her şey, onu gereği gibi kullanmasını bilene yakışır.
"Balık baştan kokar" Atasözünün Anlamı: Bir oluşum, organizasyon veya toplulukta sorun varsa, bu sorunun liderlikten veya yönetimden kaynaklandığını ifade eden bir atasözüdür. Sorunların çözümü için liderliğin veya yönetimin düzeltilmesi gerektiğini belirtir. Seminerler ve Konferanslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
[1] Susamak, koşmak ya da yürümekten dolayı çok yorulmak.
Dilin ağzı taşacak şekilde büyümesine makroglossi denilmekte ve çoğu zaman çocukluk çağında rastlanmaktadır.
Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit eli uzun deyimi, 'Hırsız, fırsat buldukça bir şeyler aşırmaktan geri kalmayan,' şeklinde ifade edilmektedir.
Aman Diyene Kılıç Kalkmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Karşıdaki kişinin gücünün takdir edilip, karşıdaki kişinin kendisinin güçsüz olduğunu anlamasıyla teslim olmuş olmasıyla; güçlü olan kişinin güçsüz kişiye karşı bir kötülük göstermesi insanlığa sığmayan, mertliğe sığmayan bir harekettir.
“Gelirine, maddi durumuna göre hareket et. Harcamalarını gelirine göre ayarla” anlamında kullanılıyormuş. “Ayağını yorganına göre uzat.” atasözüyle “Kendi yağıyla kavrulmak” deyimi bu anlamı ifade ederler.
Birlikten kuvvet doğar Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, insanların bir araya geldiğinde ve birlik içinde hareket ettiğinde daha güçlü ve başarılı olacağını ifade eder. Tek başına yapılan bir işin, bir grup tarafından birlikte yapıldığında daha etkili ve verimli olacağı vurgulanır.
Kendi düşen ağlamaz Atasözünün Anlamı: Bir kişi kendi sebep olduğu durumda zarar görürse, başkalarından acıma veya yardım beklememelidir. Bu atasözü, kendi hatasıyla başına gelen kötü durumlar için başkalarını suçlamamanın ya da dert yanmamanın gerekliliğini ifade eder.
[1] Herkesin az, çok derdi vardır. Derdi olmayan kimse yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri