Bu sebeple ek olarak soldan 1-1,5 cm kadar fazladan delgeç mesafesi bırakılmalıdır. Biçimsel olarak kusursuz bir dilekçede; soldan ve üstten 3,5 veya 4, sağdan ve alttan 2,5 cm boşluk bırakılmalıdır.
Belgenin yazı alanı sayfanın üst, alt, sol ve sağ kenarından 2,5 cm boşluk bırakılarak düzenlenir. Yazı alanı dışına sayfa numarası ve varsa ek numarası hariç hiçbir ifade veya ibare yazılmaz .
Dilekçe yazılacak kâğıdın dört kenarından 3'er santim kadar boşluk bırakılır. Paragraf başları da, soldaki boşluğun yarısı kadar daha içeriden başlar. Dilekçe, genellikle çok kısa olduğundan, kâğıdın tamamını kaplamaz.
için 11 punto olması esastır. Ancak gerekli hâllerde yazı alanında harf büyüklüğü 9 puntoya, Page 4 iletişim bilgileri kısmında ise 8 puntoya kadar düşürülebilir. Belge eklerinde farklı yazı tipi ve harf büyüklüğü kullanılabilir.
Bilgisayarda hazırlanan dilekçe; koyu olmayan standart siyah renkte, Times New Roman yazı karakteriyle 12 punto büyüklüğünde veya Arial yazı karakteriyle 11 punto büyüklüğünde yazılmalıdır.
İlgili 43 soru bulundu
- Metin, 10 punto, iki yana dayalı olmalıdır. Üstten: 5,8 cm, Alttan: 5,8 cm, Sağdan: 4,5 cm, Soldan: 4,5 cm boşluk bırakılmalıdır. Satır arası 3 nk olmalıdır. Paragraf araları 6 nk, paragraf girintisi 0,8 cm olmalıdır.
Kağıt türü olarak A4 seçilmelidir. Bölümlere ait sayfa düzeni (boşlukları); "üst: 2 cm", "alt: 2 cm", "sağ: 1,5 cm", "sol: 2 cm", "girinti sol: 0 cm", "girinti sağ: 0 cm", "özel: yok" olarak ayarlanmalıdır. Özet, Giriş, Şekiller, Tablolar, Kaynakça ve Notlar toplamda 35 sayfayı geçmemelidir.
Proje yazımında A4 beyaz kâğıt kullanılacaktır. Sayfalardaki sağ, sol ve alt boşluk 2 cm, üst boşluk 2.5 cm olacaktır. Yazımda Arial yazı tipi kullanılmalı ve boyutu 12 punto olmalıdır. Satır aralığı 1,5 olmalıdır.
Çizgisiz bir beyaz kâğıda yazılmalıdır. Yarım kâğıt kesinlikle kullanılmamalıdır. Kâğıdın arka yüzü kullanılmamalıdır ve ikinci kâğıt çok gerekli ise kullanılmalıdır.
Dilekçe Hakkının ve Bilgi Edinme Hakkının Kullanılması Hakkındaki 2004/12 nolu Başbakanlık Genelgesinin; 1/a.maddesinde de “Ad, soyad ve adres bulunmayan, imza taşımayan, belli bir konuyu içermeyen, ya da yargı mercilerinin görevine giren konularla ilgili dilekçeler cevaplandırılmayacaktır.
Dilekçe bitiminde sağ alt köşeye ad-soyad yazılmalı ve imzalanmalıdır. Sol alt köşeye açık adres yazılmalıdır.
Sayfa Düzeni Metnin yazımında sayfaların ön yüzünün kullanılması tercih edilmektedir. Sayfa yapısı ayarlarında kenar boşlukları; sol kenarından 2,5 cm, sağ kenardan 2,5 cm, üst kenardan 2,5 cm ve alt kenardan 2,5 cm boşluk bırakılmalı, cilt payı 0 (sıfır) cm olarak bırakılmalıdır.
1. Yazılar Microsoft Word Belgesinde hazırlanmalıdır. Sayfa kenar boşlukları “Normal (2,5cm)” olmalıdır.
Dilekçede neyin nerede olduğu rahatlıkla anlaşılmalı, kolayca okunabilmelidir. Aksi takdirde dilekçe amacına uygun hizmet edemeyecektir. Dilekçede kullanılan kağıt A4 (210×297 mm) ölçüsünde olmalıdır. Kağıt üzerine yazılan yazı rengi ile kağıdın rengi arasındaki zıtlığın fazla olması okunurluğu arttıran bir husustur.
Makalenin tüm bölümleri “Microsoft Word Document” formatında, metin ve sonuç kısımları “Times New Roman” yazı tipi ve “12 punto” büyüklüğünde olmalıdır. Yazılar 1,5 satır aralığı, kenar boşlukları her bir kenardan 2,5 cm. boşluk olacak şekilde ayarlanmalıdır.
Word için varsayılan satır aralığı 1,15'tir. Varsayılan olarak, paragraflardan sonra bir boş satır bırakılır ve başlıkların üstünde bir boşluk olur. Giriş ve Satır > Paragraf Aralığı'ne gidin. Satır Aralığı Seçenekleri'netıklayın ve Aralık altında istediğiniz seçenekleri belirleyin.
Yazımın satırları arasındaki dikey boşluk satır aralığı olarak adlandırılır. Satır aralığı, bir metin satırının satır taban çizgisinden, üstündeki satırın satır taban çizgisine kadar ölçülür. Satır taban çizgisi harflerin çoğunun, diğer bir deyişle alt çıkıntısı olmayan harflerin oturduğu görünmez çizgidir.
Değiştirmek istediğiniz paragrafları seçin. Giriş > Satır ve Paragraf Aralığı'na gidin. İstediğiniz satır aralığı sayısını seçin veya Satır Aralığı Seçenekleri'ni seçin ve ardından Aralık'ın altında istediğiniz seçenekleri belirleyin.
Giriş > Satır ve Paragraf Aralığı'nı seçin ve istediğiniz aralığı belirleyin. Aralığı özelleştirmek için Satır Aralığı Seçenekleri'ni seçin. Paragraflardan önceki ve sonraki aralıklar da dahil olmak üzere çeşitli alanları ayarlayabilirsiniz.
Makaleler Microsoft Word programı kullanılarak Times New Roman karakterinde, 1 satır aralıklı olarak ve kenara dayalı şekilde yazılmalıdır. Metin için 12 punto, dipnotlar için 10 punto kullanılmalıdır. Başlık 12 punto kullanılarak, bold karakterlerle ve sayfa ortalanarak yazılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri