Hz. Ayetullah Hadevi Tahrani'nin sorunun son kısmına verdiği cevap ise şöyledir: Mübarek Ramazan ayının ilk gecesi hariç, diğer ayların ilk gecesinde insanın eşiyle cinsel ilişkiye girmesi mekruhtur. Ama her haliyle haram değildir.
Pazar ve çarşamba gecesi yapılan cimadan çocuk olursa, kavgacı olur. Gündüz öğleden sonra yapılan cimadan çocuk olursa, şaşı olur. Ramazan bayramı gecesi yapılan cimadan çocuk olursa, ana babasına asi olur.
Âdet veya lohusalık dönemi bitiminde gusül abdesti almadan ilişkiye girilir mi? Hanefî mezhebine göre âdet ve lohusalığın azami müddetleri (âdetin azami müddeti on, lohusalığın kırk gün) bitince, herhangi bir şart aranmaksızın eşler arasında cinsel ilişki helal olur.
Kandillerde eşlerin birbirleriyle yakınlaşmasının dini açıdan herhangi bir mahsuru olmadığını ifade eden Hatipoğlu, "Kandillerde evlenmenin, gerdeğe girmenin, eşlerin birbirleriyle yakınlaşmasının dini açıdan bir mahsuru yok. Günah değil.
Kur'an-ı Kerim de adet halinde olan kadına yaklaşmak haram kılınmıştır. Ancak adet süresinin sonunda helal olduğu bildirilmiştir. Kadınlar ancak adet sonrasında temizlendikleri zaman ilişki helal olmaktadır. Adetin son günü ilişkiye girilir mi diyenler için evet demeliyiz.
İlgili 37 soru bulundu
Spermlerin belli bir süre canlı kaldığı da düşünüldüğünde adet bittikten sonra girilen cinsel ilişkinin de gebelikle sonuçlanması mümkün olduğu gibi genel olarak adetten sonra 6. günde ilişkiye girmeye başlamak ve gün aşırı birliktelik yaşamak hamilelik şansını arttırır.
Âdet döneminde olan kadını boşamak Kur'ân ve sünnetin öngördüğü boşama usûlüne aykırıdır. Bu tür boşamalar bid'î talak olarak isimlendirilir. Bu nedenle bazı âlimler bu tür boşamanın geçersiz olacağını söylemişlerdir (İbn Teymiyye, Mecmûu'l-fetâvâ, 33/81 vd.).
Eşlerin birbirini yalama, okşama, dudaklarıyla, oral yolla ve elleriyle cinsel ilişkiye hazırlamak için vücutlarının değişik yerlerine yaptıkları her türlü hareketin haram olmadığını söyleyebiliriz. Bu tavsiyelere uymak güzel olmakla beraber, üreme organından olmak şartıyla her türlü sevişme ve ilişki caizdir.
Ancak bazı zamanlarda da helal olan eşlerle helal olan cinsel ilişkiyi yasaklamıştırki, bu zamanlar:Kadınların hayız (adet,regli,aybaşı)gördüğü dönemler,Nifas (Lohusalık) döneminde,yani doğumdan sonra kırk gün veya daha az,Oruçlu iken iftardan önce,İtikafta iken,ve hacda ihrama girdiğinde .
İslam'da oral seks, "Tahrimi Mekruh" veya bazı İslami hukukçulara göre cinsel organların ağız ve dil temas halinde olması oldukça istenmeyen bir durumdur. Bu eylemi tavsiye edilmiyor olarak değerlendirmenin ardındaki sebep, en başta tevazu, temizlik ve temizlikle ilgili konulardır.
Gerek bu nedenlerden gerek de fiziksel ve duygusal anlamda yaşanabilecek sıkıntıların dışında dinen ne zaman eşle yakın temasta bulunulabileceği bilinmelidir. Doğumdan sonraki ilk 6 hafta içinde cinsel ilişkiye girmek tıbben de dinen de sakıncalıdır.
İmam-ı Azam'a göre buradaki temizlik hayzın kesilmesi demektir. Dolayısıyla adet bitiminden sonra yıkanmadan cinsel ilişkide bulunmak helaldir.
Birçok anne ve baba doğumdan sonra tekrar aşklarını canlandırmak için uzun süredir unuttukları cinsel ilişkiye geri dönmek istiyor. Uzmanlar doğumdan 40 gün sonra cinsel ilişkiye girilebileceğini söylüyorlar. 40 gün öncesinde cinsel ilişkiye girilmemesi öneriliyor.
Cinsel birleşme için en uygun saat: Öğleden sonra 3
Men's Health'te yer alan bir yazıda Hormon Uzmanı Alisa Vitti, yaptığı araştırma sonucunda kadın ve erkek bedeninin birbirine en senkronize olduğu saatin öğleden sonra 3 olduğunu belirtiyor.
Şayet memleketinizde müezzinler saat ve takvim değil de fecrin doğuşuna itimat ediyorlarsa ezan okunduğunda cinsel ilişkiyi hemen kesmek gerekir. Kesmediği takdirde orucu bozulur kaza ve kefaret gerekir. Şayet cinsel ilişkiyi keser vajina dışında boşalma olsa bile orucu bozulur ve kaza gerekir.
Hamileliğin oluşabilmesi için kadının yumurtlama zamanını bilmesi son derece önemlidir. Her 28 günde bir adet gören kadının yumurtladığı gün çoğunlukla 14. gündür. Ancak yumurtlama 12 ila 18. günler arasında da gerçekleşebilir. 35 günde bir adet gören kadınlarda ise yumurtlama 19 ila 25. günler arasında gerçekleşir.
Öpme, okşama dışında tam olarak cinsel temas yapılamaz, yapılırsa mekruh olur. "Eşlerin birbirine her yerleri mübahtır, haram değildir." şeklindeki bir hüküm doğru değildir; kadına anüsten yaklaşmak (ters ilişki) Ehl-i sünnete göre caiz değildir.
Pazartesi, salı, perşembe, cuma geceleri ve gündüz öğleden önce. Cima için tavsiye edilmeyen vakitler: 1. Hafta içinde pazar gecesi ve çarşamba gecesidir.
İslam'a göre eşinizin her gün ilişkiye girmesinde her hangi bir sakınca yoktur. Erkeklerin kadınlara göre cinsel istekleri daha fazladır. İşte bundan dolayı da Allah Subhanehu ve Teâlâ bir erkeğin dört tane kadınla evlenmesine izin vermiştir!
Ön sevişme ve cinsel ilişki sırasında koca, kadının göğsünden zevk almasına izin verilir, Hanefi mezhebinde bu harekette salgı (yani süt) tüketilmediği sürece caizdir.
Nihat Hatipoğlu, iki tarafında hayır dememesi gereken tek şeyin karı koca arasındaki ilişkisi hakkında olduğunun altını çizerek, 'Koca hanımının, hanım kocasının yatakta beraber olalım teklifine hayır dememeli. Çünkü onun ucu tehlikeye götürür. Bu Allah'ın yarattığı ihtiyaç.
Başını yorgandan çıkarıp kılarsa, yorganla örtülü kılmış olup, caiz olur. Kadınların, namaz dışında, yalnız iken, diz ve göbek arasını örtmesi farz olup, sırtını ve karnını örtmesi vacip, başka yerlerini örtmesi edeptir. Erkek erkeğin ve kadın kadının avret yerlerine de bakmaları haramdır.
Kişinin üzerinde elbise veya iç çamaşırı varsa ya da bunlardan biri bulunmadığı halde kişi bu fiili işlemeyeceğinden eminse sürtünme vb. yollarla eşiyle oynaşmasında herhangi bir sakınca yoktur. Etiketler: haram. helal.
Âdet halinde cinsel ilişkide bulunmak, ayetin açık ifadesi gereği haramdır (Bakara 2/222). Lohusalık da aynı hükme tabidir.
Normalde kadınlar haftada kaç kez ilişkiye girmek ister? Kadınlar haftada 3-4 kez seks yapabilir. Bu sayının üzerinde olan cinsel ilişki istekleri aşırı cinsel istek olarak nitelendirilir ve kontrol altına alınması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri