Getir kuryesi olmak için Getir uygulamasının kurye bölümündeki başvuru formunu doldurarak ya da bulunduğunuz ildeki getir bürolarında bulunan insan kaynakları departmanına giderek yüz yüze iş başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuru esnasında gerekli olan belgeler: İkametgah belgesi. Adli sicil kaydı
Saatlik ücret için üç farklı tarifeni belirlendiği Getir için güncel saatlik çalışma ücret fiyatları şu şekilde paylaşılabilir: Getir Araçlı Kurye Saatlik Ücreti: 42,00 TL. Getir Motor Kurye Saatlik Ücreti: 45,00 TL. Getir Yüksek Performans Kategorisi Saatlik Ücret: 49,00 TL.
Öncelikle, Getir de kuryelik yapmak için kendi şahıs şirketinizi kurmalısınız. Esnaf kuryelik modeliyle kuryelik yapabiliyorsunuz. Bu vesileyle kendi şirketiniz olduğu için hangi saatte çalışıp, işi ne zaman bırakacağınıza siz karar veriyorsunuz. Ayrıca, bir den çok firma ile çalışabilirsiniz.
Kurye olmak için sertifikaya ihtiyaç yoktur. Kuryelik genel olarak 125cc'lik motosikletlerle yapıldığı için A1 ehliyeti sahibi olmak yeterlidir. Kurye arayan firma dağıtım işini 125 cc ve üzeri motosikletlerle yapıyorsa A2 sınıfı ehliyet, hafif ticari araçlarla dağıtım ili yapılıyorsa B sınıfı ehliyet gereklidir.
Getir'den nasıl sipariş verebilirim? Uygulamayı açtıktan sonra teslimat adresinizi seçin ve istediğiniz ürünleri sepetinize ekleyin. Ardından tercih ettiğiniz ödeme yöntemini seçerek siparişinizi onaylayın. Siparişinizi onayladıktan sonra kuryelerimiz en kısa sürede istediğiniz ürünleri size ulaştıracak.
İlgili 21 soru bulundu
Getir'i indirin!
7 gün 08.00-24.00 arası hizmetGetirSu hafta içi hafta sonu demeden gece 24.00'e kadar suyunuzu kapınıza getirir.
Bir kurye yaklaşık olarak günde 150 ile 180 arasında kargo dağıtıyor. Bu da her gün bir sürü insanla muhatap olmak demek. Lojistik şirketleri bu konuda çok sıkıntılı durumda.
Motosikletli kurye olmak için öncelikli olarak A1 ya da A2 ehliyeti gerekir. Kuryelik yapacak kişinin, 125 cc'lik motosikletlerin kabul edildiği kurye şirketleri için A1 ehliyete sahip olması gerekir.
Kurye İçin Maaş Geçmişi
eleman.net verilerine göre, Kurye 2023 yılında ortalama 20.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Kurye , Temmuz 2023 yılında ortalama 20.800 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 16.280 TL maaş alıyordu.
Moto kurye olmak için öncelikle 18 yaşını geçmiş olmak ve A2 ehliyetine sahip olunması gerekmektedir. Motosiklet kullanımına ve kurallarına hakim olunmalıdır. Görev yapılacak şehrin ve semtin sokaklarına hakim olunması ve iyi bir yön bilgisine sahip olması gerekmektedir.
18 yaşını doldurmuş olmak. A1 ya da A2 ehliyet üzerinden en az 2 yıllık tecrübeye sahip olmak. Motor ile çalışmaya engel bir sağlık sorununa sahip olmamak (Getir çalışma şartları arasında bu şartın hastanelerden alınmış olan sağlık raporu ile kanıtlanması da yer alır.)
Getir'e Getirİş adında yeni özellik eklendi. Bu özellik sayesinde yakındaki iş arayanlar ve çalışan arayanlar birbirlerine ulaşabiliyor. Ücretsiz olarak ilan verilebiliyor.
GETİR ÇALIŞMA SAATLERİ
Türkiye genelinde başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere toplam 21 ilde faaliyet gösteren Getir, 7/24 çalışma sistemi ile müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.
Getir'in getirme ücreti 6,99 TL olurken, alt sepet limite de 30 TL olarak belirlendi.
Kimler Başvurmalı: Aktif araç kullanımı engeli olmayan. En az 2 yıl motorlu kurye ya da restoran/mağaza mavi yaka ekip yönetimi yapmış, tercihen A sınıfı ehliyet sahibi aktif motosiklet kullanıcısı
En az ilkokul mezunu olup ehliyeti olan herkes kurye olarak çalışabilir. Bazı iş yerleri ise en az lise mezunu olma şartını koymuştur. Kuryeler kargo, posta ya da mektup gibi iletilerin alıcıya ulaştırılmasını sağlar ve ulaştırılan iletilerin kaydını tutar. Kuryeler motosiklet veya otomobil ile taşımacılık yapabilir.
Yurtiçi Kargo tarafından geliştirilen projede, araç sahibi olan herkes kendi aracıyla kargo dağıtımı yapacak. Tüm Türkiye'de uygulanacak bir diğer projeyle ise mahalle esnaflarına ek gelir kazanma şansı verilecek.
2023 Yılında Vigo kurye maaşları 60 bin ile 70 bin TL arasında değişkenlik gösterir. Fiyatlar arasında bu kadar değişkenlik olma sebebi kişilere çalışma saatlerini seçme imkânı vermesidir.
Motorlu kuryelerin çalışma saatleri bazen şirketten şirkete değişebilmesine rağmen belirli başlı çalışma saatleri bulunur. Hafta içi boyunca tüm günlerde motorlu kuryelerin çalışma saatleri 08.30-18.30 saat aralığıdır. Cumartesi günleri ise çalışma saati aralığının 09.00-15.00 olduğunu söylemek mümkündür.
Silindir hacmi 125 cc ye kadar olan motosikletler A1 sınıfı ehliyet ile kullanılabilir. A1 sınıfı ehliyete müracaat etmek için 16 yaşını doldurmuş olmak yeterlidir. A1 sınıfı motosiklet ehliyetini genellikle 18 yaşına ulaşmamış motosiklet sürücüleri tercih etmektedir.
Kuryeler çalıştıkları süre, bireysel ya da şahıs şirketi, çalışılan firma gibi hususlar göz önüne alındığında farklı tutarlarda kazanç sağlıyorlar. Tam zamanlı olarak, bir kurye firmasında kendi şahıs şirketi adına çalışan kişilerin 10.000 TL üzerinde kazanç sağladıkları söylenebilir.
KARGOLAR HAFTA SONU ÇALIŞIYOR MU? Kargoların cumartesi günleri 09.00-13.00 saatleri arasında standart işleyişi devam etmekte olup, 13.00-17.00 saatleri arasında gönderilerinin kabulü ve teslimi sadece şubelerde yapılmaktadır. Pazar günü ise kargo dağıtımları ve alımları yapılmamaktadır.
Ayrıca yarı zamanlı, sabah ve akşam gibi günde 5 ile 15 saat arasında çalışma sürelerine sahip.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri