Peygamberimiz (s.a.s) Yüzüğü Hangi Parmağa Takardı? Bütün bu rivayetlere göre orta ve işaret parmağına yüzük takmak tasvip edilmezken serçe parmak veya yüzük parmağına uygun görülmektedir.
Hz. Peygamber bu yüzüğü kaşı avuç içine gelecek biçimde sağ veya sol elinin serçe parmağına takardı.
İslam' göre evlilik yüzüğünün sağ elin parmağına takılması gerekir. Ancak bu şart değildir. Dini İslam olan kişiler buna uygun hareket etmeseler bile günah olmaz.
Sağ ele de, sol ele de yüzük takmak caizdir.
Tercihlerinizi ve kişisel favori renklerinizi göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra “Nişan yüzüğü hangi ele takılır?” sorusu da sıkça merak edilen konular arasındadır. Bu sorunun cevabı; “Nişan yüzüğü, sağ elin yüzük parmağına takılır.” şeklindedir.
İlgili 38 soru bulundu
Bu kişiler, arkadaş ilişkilerinde ılımlı tavırları ve sıcacık samimi yaklaşımları ile çok iyi birer dostturlar. Ayrıca yüzüklerini orta parmağında kullananların liderlik yeteneği olan ve kendileri ile mutluluk duyan kişiler olduğu da söylenir.
Evlilik yüzüğü; iki elin sağ ve sol parmaklarına takılır. Ancak, yüzüğün sağ parmakta olduğu hallerde nişan yüzüğü olarak tanımlanabileceğinden bahsetmek gerekir. Bunun yanı sıra, sol parmaktaki yüzük ise evlilik yüzüğü olarak değerlendirilir.
Evlilik yüzüğü hangi ele ve parmağa takılmalıdır sorularına yanıt verecek olursak, bağlılığın ve aşkın sembolü olan tektaş, evlenene kadar sağ elin yüzük parmağında kullanılır diyebiliriz. Çünkü sol elin yüzük parmağında kalbe giden bir damar olduğu düşünülür.
Bu yüzüklerin sağ elde mi yoksa sol elde mi olduğu, kişinin nişanlı ya da evli olup olmadığını ayırt etmedi kullanılmaktadır. Nişan töreni sırasında, çiftlerin seçtikleri yüzükler sağ elin yüzük parmağına takılır. Sağ ele takılan yüzük nişanlı olduğunu gösteren bir semboldür.
Eskiler, yüzük parmağından geçen bir damarın direkt kalbe bağlandığına inanıyordu. Bu damarın geçtiği sol parmağa da sonsuzluğun simgesi olarak yüzük takıyorlardı. Şurada Paylaş!
Tek söz ya da söz ve nişanın beraber yapıldığı merasimlerde de yüzük her daim sağ el yüzük parmağına takılır. Söz yüzüğü kadın erkek fark etmeksizin sağ ele takılır. Evlilik ile beraber ise alyanslar sol ele takılır.
Yüzük alırken hangi elin parmağına takmanız gerektiğini bilmiyorsanız, evlilik yüzüğü genelde sol elin yüzük parmağına takıldığı biliniyor. Bunun özel bir anlamı olduğu söyleniyor. Alyans takma geleneği eski Mısırlıların inanışlarına dayanıyor.
İşaret parmağına yüzük takanların genel olarak megolaman bir yapısı olduğunu söyleyebiliriz. Sağ el işaret parmağına yüzük takılması güce duyulan özlemi ifade eder. Genelde takdir görmek isteyenler sağ el işaret parmağına yüzük takar. Sol el işaret parmağı ise çoğunlukla kendini güçlü hissedenlerin tercihi olmuştur.
Sol işaret parmağına takılan yüzükler; kraliyet ya da modanın simgesi kabul edilir. Ziyaretçiler kral ya da kraliçenin önünde diz çöker ve saygı göstergesi olarak yüzüğü işaret parmağından öperlerdi.
Yüzük, her iki elin her hangi bir parmağına takılabilir. Ancak, küçük parmağa takılması sünnettir (Ibn Abidin, a.g.e., V, 316; Kamil Miras, Tecrid Tercemesi, XII, 108).
Sağ elin işaret parmağında
İlişki Durumu: Yahudilikte sağ işaret parmağı evliliği simgelemektedir. Geleneksel Yahudi düğün törenlerinde damat, gelinin sağ işaret parmağına bir alyans yerleştirir.
Söz yüzüğü tıpkı nişan yüzüğünde olduğu gibi sağ elin dördüncü parmağı olan yüzük parmağına takılır. Gerek söz gerekse nişan merasimlerinde evlenecek olan çiftler, birlikteliklerinin bağlılığını göstermek için yüzüklerini sağ elin yüzük parmağına takarlar.
Alyanslar, ilk olarak erkek ve bayana nişanda sağ elin yüzük parmağına takılırlar. Eğer bayanda bir de tektaş yüzük var ise alyans, tektaş yüzüğün üzerine takılmalıdır. Evliliğin sonrasında ise alyans, sol elin yüzük parmağına geçirilmelidir. Bir ömür boyu o parmakta taşınarak evliliği simgeleyen en değerli takıdır.
Nişan yüzüğü, genellikle evliliğe giden yolda bir taahhüt simgesi olarak sol elin yüzük parmağına takılır. Bu gelenek, nişan ve evlilik yüzüklerinin aynı parmakta yer almasını sağlayarak, iki insan arasındaki bağın güçlenmesini temsil eder.
Orta parmak ve serçe parmağa yüzük takan kişilerin ise; güvenilir, sır saklayabilen, düzenli ve başarılı insanlar olduğu ifade ediliyor. Bu kişiler sık saklayabileceğini düzeni sevdiğini ve güvenilir olduğunu göstermek istediği söylenmektedir.
O zamanlarda dolaşım sistemimizdeki ana damarın sol elimizde bu parmaktan başlayıp kalbimize gittiği sanılıyordu. Böylece buraya takılan yüzükler evli çiftin kalben bağlılığını simgeliyordu.
Eğer bir kişinin yüzüğü sağ parmağa takılı ise nişanlı yada sözlü oluşu, sol parmağa takılı ise evli olduğunu gösterir. Günümüzde evlilik teklifi yapılırken tektaş yüzük verilip sağ el yüzük parmağına takılması, alyansın ise evlilik ile birlikte sağ elin yüzük parmağına takılması artık bir gelenek haline gelmiştir.
Son derece estetik tasarımlarıyla eşsiz bir kullanım sunan evlilik yüzüğü hangi parmağa takılmalıdır sorusu kapsamında, evlilik akdinin gerçekleşmesi sonrasında sol elin yüzük parmağına takılır. Evlilik yüzüğünün kadim tarihinde sol el son derece değerlidir. Çünkü sol elde kalbe giden damarlar bulunur.
Rüyada birinin sana yüzük vermesi ummadığınız bir insanın size karşı duygularını açık etmesine ve bu durumdan şikayetçi olmamaya, güzel bir gelecek hazırlığı yapmaya ve mutlu mesut bir hayata tabir edilir.
Genelde nikah yapılmadan önce tektaş yüzük söz yüzüğü olarak kabul edilir ve sağ elin yüzük parmağında kullanılır. Alyanslar da nişanda sağ elin yüzük parmağına takılır. Bu şekilde çiftin evlilik yolunda ilerlediği anlaşılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri