Bu parfüm özellikle temiz tene (boyun bölgesine) 2 fıs olacak şekilde uygulamak yeterli. Muhteşem bir kokusu var. İlk 4 saat etkisi ve yayılımı oldukça fazla, ancak sakın 4 saatte bitiyor gibi algılanmasın.
Parfümünüzü nabız alınan sıcak bölgelerinize sıkın. Yani boynunuz, dirsek içiniz, dizlerinizin arkası, ayak bilekleriniz ve hepimizin bildiği gibi bilekleriniz. Ancak doğru bildiğimiz bir yanlış için sizi uyarmak isteriz. Parfümünüzü bileklerinize sıktıktan sonra bilekleri birbirine sürtmek doğru değildir.
Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur sorusuna yanıt olarak kıyafetler verilebilir. Parfümlerin giysilerinizde uzun süre kalmasını istiyorsanız, kumaş pamuk gibi malzemelerden yapılmış olmalıdır. Parfüm kokusu diğer triko ve giysilerde kalıcı olmayabilir.
Parfümü uygulamadan önce vazelini, ince bir tabaka halinde, özellikle bileklere ve boyun bölgesine, yani nabız bölgelerine sürüyorsun. Daha sonra buraya parfümünü sıkıyorsun. Vazelin makyajdaki baz gibi parfümün kokusunu kilitleyerek kalıcılığını ve etkisini artırıyor. Ayrıca kokuyu taze tutuyor.
Parfümü ideal bir şekilde uygulamak için genellikle 15-20 cm (6-8 inç) uzaklıktan sıkmak önerilir. Bu uzaklık, parfümün cildinize veya giysilere eşit bir şekilde dağılmasına ve kokunun daha iyi kalıcı olmasına yardımcı olur.
İlgili 27 soru bulundu
Yoğun parfümlerden 1-2 fıs, hafif parfümlerden 3-4 fıs sıkmak genel bir öneridir. Parfümün cilde yedirilmesi için ovmaktan kaçınılmalıdır. Aşırı parfüm kullanımı, boğucu bir kokuya neden olabilir.
Parfümü sıkmanız gereken bazı temel bölgeler: Boyun: Parfümü boynunuza hafifçe sıkabilirsiniz. Bu bölgedeki nabız noktaları, vücut ısısının yükselmesine yardımcı olarak parfümün kokusunu daha iyi yaymasına olanak sağlar. Bilekler: Bileklerinizdeki nabız noktaları da parfüm çeşidi uygulamak için ideal bölgelerdir.
Özellikle sıcak yaz aylarında parfümünüzü taze tutmanın en iyi yolu buzdolabında saklamaktır. Güneş ışığı, radyatörlerden gelen ısı ve sıcaklık değişiklikleri parfümü zamanla yok edebilir, ancak serin, karanlık buzdolabında saklandığında yıllarca dayanabilir. TAZE NOTALARA SAHİP PARFÜMÜ SERİN TUTUN!
Duş sonrası tüm vücudunuza nemlendirici ile masaj yapın. Masaj sonrası enseye, boyun ve göğüs kısmına, bileklere ve ayak arkalarına parfümünüzden sıkın. Parfüm kalıcılığı nasıl artar kısmı burada devreye giriyor, parfümü sıkmadan önce vücut yağı ile tüm vücuda dairesel hareketlerle hafif masaj uygulayın.
Parfümü çok uzaktan ya da çok yakından sıkmayın. 10-15 cm parfüm sıkmak için ideal uzaklıktır. Kuru cilt yerine nemli ya da yağlı bir ciltte parfüm daha kalıcı olur. Bu sebeple parfüm sıkmadan önce o bölgeyi nemlendirebilirsiniz.
Parfümler genellikle yüksek oranda alkol içerir ve bu, saçın kurumasına ve kırılmasına neden olabilir. Ancak, parfümün direkt olarak saç dökülmesine neden olduğuna dair bilimsel bir kanıt yoktur. Yine de her türlü kimyasal ürünün kullanımında ölçülü olmak önemlidir.
Eau de Parfum kokunun daha kalıcı olmasını isteyenlerin tercihidir. Yüzde 8-15 oranındaki parfüm yağı sayesinde tüm gün kalıcılığını korur. Piyasada yaygın olarak satılan Eau de Toilette ve Eau de Cologne tipi kokular ise içlerinde en az parfüm yağı barındıran kokulardır. Günde iki ya da üç kez uygulamanız gerekir.
PARFÜM DENEMENİN EN İYİ YOLU
Parfümün gerçek rayihasını denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır, tercihan da bileğinize veya parmak uçlarınıza. Bu iki nokta güçlü nabız noktalarıdır, kan akışı yoğun olduğu için de teninizin ısısı yüksektir. Bu da kokunun yayılmasının başlıca sebeplerindendir.
Koltuk altınıza sıkmayın
Koltuk altlarındaki ter bezleri parfümle reaksiyona girerek yanma hissi ve kaşıntıya neden olabilir. Bu yüzden o bölgeye sakın parfüm sıkmayın.
Parfümü kullanırken veya sıkarken cildinize 15 veya 20 santimetre uzaktan sıkılması gerekmektedir. Bu sayede parfüm cildinize eşit dağılarak kısa sürede üzerinizde kuruması sağlanır.
%20 ila %40 esans yoğunluğuna sahip parfümler yani ''perfume'' 6 ila 8 saat kadar kalıcıdır. Eau de toilette %7 ila %15 yoğunluğa sahip, 2-3 saat kadar kalıcı, hassas ciltler için uygun. Eğer cildiniz yağlıysa parfümünüz 6 saate kadar kalıcılığını korurken kuru cilde sahipseniz bu süre daha az olacaktır.
Eğer yeni bir parfüm deniyorsanız, koklamadan önce 30 saniye bekleyin. Böylece eğer varsa içindeki alkol içeriği buharlaşır, siz de kokuyu doğru bir şekilde alırsınız. Bir parfümde sevmediğiniz bir notayı belirlemeniz bu notadan bir daha hiç hoşlanmayacağınız anlamına gelmiyor.
Parfümünüzün kokusunu en iyi ortaya çıkaracak ve kalıcılığı doruklara ulaştıracak bölgeler cildinizin sıcak kısımları yani kan basıncının yüksek olduğu nabız bölgeleridir. Bu sebeple parfümde kalıcı olması isteniyorsa boyun, şakaklar, bilek ve dirsek içleri parfüm sıkmak için en ideal bölgelerdir.
Kabin bagajı içine alabileceğiniz kozmetik ürünleri, 100 ml'yi geçemez. Sıvı haldeki bebek maması gibi temel ihtiyaç ürünleri, kilitli poşetle kabin bagajı olarak taşınabilir.
Koku Süresi: Parfümün kokusu normalde uzun süre kalıcı olmalıdır. Eğer kokusu daha hızla uçuyorsa veya cildinizde kalıcılığı daha az sürüyorsa, parfümün kalitesi azalmış olabilir. Tatlı veya Ekşi Koku: Parfümün kokusu tatlı veya ekşi bir nota sahipse, bozulmuş olabilir.
Parfümünüzü kıyafetlerle örtmeyin, bilekler ve boyun gibi açıkta kalan nabız noktalarınıza parfümü sıkın. Ancak burada dikkat etmeniz gereken küçük bir nokta var: Eğer sıcak bir iklimdeyseniz cildinizin yüksek ısısı parfümün esansını bozabileceğinden parfümü saçlarınıza, bir fulara veya scrunchienize sürebilirsiniz.
Vücut ısısının yüksek olduğu noktalara parfümü sıkarsan daha uzun süre kokuyu alabilirsin. Kadınlarda kulak arkası parfüm için en doğru bölgedir. Bilek içi de yine parfümün kullanılması önerilen yerlerdendir. Erkeklerde ise boyun bölgesi parfüm sıkmak için uygundur.
Kuru ve temiz bölgeye sıkılan parfümün tene uyum sağlaması da önemlidir. Kimi tenler parfümü uzun süre tutmazken kimi tenler 24 saat boyunca parfüm kokusunu tutabilmektedir. Yapılan araştırmalara göre banyo sonrası sıkılan parfüm kokusu daha kalıcı olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri