Dip boyası eğer saçlarda beyaz varsa kırk-kırkbeş dakika bekletilir, eğer saç normal bir renge boyanıyorsa dip boyası otuz-otuzbeş dakika bekletilir. Kişinin saç tipine göre yirmibeş dakikada da boya etkisini gösterebileceğinden saçın durumunun kontrol edilmesi gerekir.
Dip boyası uygulanma süresi, saçların diplerinin ne kadar çıktığına ve saçlarda olabilecek beyazlara göre değişebilir. Eğer normal bir renk uygulanacaksa, uygulama 5 dakikada yapılabildiği gibi bu süre 45 dakika da sürebilir . Ama bahsettiğimiz gibi saç diplerinde beyazlar varsa bu süre biraz daha uzayabilir.
Özellikle küllü renkleri tercih edenler için bu çok önemlidir. Bunun çözümü kısmen vardır, her boya için uygun olmasa da 3-4 cm çıkmış saçlarda dipten 1cm. geriden sürme işlemi yapılıp 10 dk. beklenip daha sonra klasik dip boya yöntemi uygulanır.
Bazı işlemler 30-45 dk sürebilirken, bazılar ise 2-3 saat sürebiliyor. İstenilen renk sayısına ve saçın uzunluğuna bağlı olarak değişebiliyor.
Saç açıcıyı saçlarınızın açılma durumuna göre 15-20 dakika bekletebilirsiniz. Saçlarınızı yıkadıktan sonra 2-3 hafta bekleyerek yeni renk tonunuzu uygulayabilirsiniz. Eğer çok koyu renkler deneyecekseniz, saç açma işlemini uygulamanız önerilmez.
İlgili 31 soru bulundu
Saçın dip kısımlarından uçlarına kadar açıcı kullanılması gerekmektedir. Tarak kullanımı ile saç açıcının dağıldığından emin olunması önerilmektedir. Açıcı saçın rengine bağlı olarak en fazla 40 dakika bekletilmelidir. Daha fazlası önerilmemektedir.
Eğer yapacak servisin elinde iş yoksa direk sizin araca başlayacaklarsa 7-8 günde komple kazınıp boyanması mümkün. Ancak havaların soğuk olması nedeniyle astar ve macunların kuruması açısından 5-10 gün kurumaya bırakılmasında fayda var.
Saçınızı boyattıktan sonra yıkamak için en az 48 saat bekleyin. Renk iyice saça oturur.
Bu dönemde koyu tonlu boyalar yapmamaya özen göstermelisiniz. Ancak açık sarı, platin sarısı gibi renkleri adet dönemlerinde yaptırabilir. Çünkü, bu dönemlerde vücut ısısı da yüksek olduğundan saç renginizin açılmasına yardımcı olacaktır.
Kuaförde geçirilen süre ortalama 3 saate çıksa da sonrasındaki 6 ay, yeniden saça işlem yapılması gerekmiyor. Saç uçlarında mavi, gri gibi iddialı tonlar kullanıldığında ise bu tür boyaların çabuk aktığı bilindiği için sık sık yeniden boyatmak şart oluyor.
Boyayı su ile saçtan arındırdıktan sonra bir saç kremi kullanarak boyanın oluşturacağı kuruluğu önleyebilir, saçlarınıza besleyici bir bakım yapabilirsiniz. Boyanın kalıcılığını artırmak için 2 ya da 3 gün sonrasında saçınızı şampuanla yıkayabilirsiniz.
Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir. Şampuanınıza 2-3 çay kaşığı karbonat ekleyin. Saçınızı karbonatlı şampuan ile şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletip öyle durulayın.
Beyaz saç boyası denince ilk akla gelen renk olan sarının gümüş ve platin tonları oldukça popülerdir. Bu renk tonları koyu saçlar için kullanıldığında sık sık yenilenmesi gereken tonlar olmasına rağmen beyazlayan saçlar için idealdir.
Eğer saçınız orta boy veya uzunsa mutlaka 2 kutu saç boyası almanızı öneriyoruz. Saçınızı boyarken boyanın bitmesini istemezsiniz değil mi?
İşte dip boyası saçınız uzadığında, yeni gelen 1-2 cm'lik yeni saça uygulanan boyadır. Genellikle 4 ya da 5 haftalık periyotlarda yenilenmesi gereken bir işlemdir.
Saç cilası uygulamaları, saçınıza parlaklık ve hacim kazandırırken saçınızı fön makinesi veya düz ütü gibi şekillendirme araçlarının neden olduğu hasarlardan korumak için tasarlanmıştır. Saç cilası kuru, mat veya yıpranmış saçlara parlaklık ve ışıltı katmak için kullanılan bir saç bakım ürünüdür.
Uzmanlar saçların yılda 5 kezden fazla boyanmaması konusunda uyardı. Bu konuda sektör tavsiyesinin ise 4-6 haftada 1 gibi kısa bir zaman aralığı olduğuna dikkat çekildi. Uzmanlar ayrıca saçların boyandığında olabildiğince, kına, pancar ve kuşburnu gibi doğal ürünler kullanmasını tavsiye etti.
Bu kimseler için cilde yapışan ve tırnak aralarında kalan hamur, mum, zamk, boya vb. şeyler abdest ve gusle engel olmaz. Fakat isteğe bağlı olarak vücuda sürülen ya da yapıştırılan ve suyun bedenle temasına engel olan boya, oje, ruj gibi maddeler, bu ruhsatın dışındadır.
Dini açıdan bakıldığı zaman hayız döneminde kıl ve tüylerin alınmaması gerekmektedir. Regl dönemi bittikten sonra gusül alındıktan sonra kıl ve tüy alınması gerekmektedir. Aynı zamanda regl döneminde kıl ve tüylerin alınması, normal bir zamanda alınmasına oranla daha fazla acılı olacaktır.
Karbonatlı su yapın: Bu, koyu rengi saçından çıkarmanın doğal bir yoludur. 1/2 su bardağı (120 ml) karbonatla 1/2 su bardağı (120 ml) suyu karıştırarak bir macun yap. Bu macunu saçına yedir, 15 dakika beklet, sonra da sıcak suyla durula. İstediğin rengi elde edene kadar istediğin sıklıkta tekrarla.
Daha Uzun Süreli Yarı Kalıcı boyalar, 28 yıkamaya kadar sürer; saçınızı hergün yıkarsanız, bu süre yaklaşık 4 haftadır. Kalıcı Boyalarda ise dipleriniz gözükmeye başladığında, yaklaşık 4 ila 6 hafta sonra boyanın yenilenmesi gerekir. Bu da “saç ne sıklıkla boyanmalı?” sorusuna yanıt verir.
Siyaha boyalı saçlar sadece profesyonel işlemler ve deneyimli kuaförler ile açılabiliyor. Aksi halde rengi açmak için üst üste uygulanan yöntemler doğal olsa bile saçı yıpratabiliyor.
Arasındaki fark şudur:fırın boya ısı reaksiyonuyla kurur ve 180-200 dereceyi görmezse asla kemikleşmez fakat piyasadaki boya sertleştirici reaksiyonuyla kuruyup hava ile kuruyan boyalar grubuna girer.
Dolayısıyla herhangi bir deformasyon, kir ve leke görünmeyen duvarları 5-6 yıldan fazla kullanabilirsiniz. Bununla birlikte rutubet faktörü de önemlidir. Evlerde rutubet olması durumunda duvarlar daha kolay deforme olur. Bu durumda her yıl boya ve badana uygulamak gerekebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri