Sınava Giriş belgenizi kayıtlı olduğunuz Sürücü Kursundan alabilirsiniz. Direksiyon sınavı ne zaman başlar? Direksiyon sınavları saat 08:20'da başlar 17:10'da biter.
Sınav Hakkında Bilgiler. Direksiyon sınavları İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği tarihlerde hafta sonu Cumartesi veya pazar günleri yapılmaktadır. Sınav saat 08:20'de başlayarak saat 17.10'da bitmektedir. Her kursiyere 40 dakika aralıklarla randevu verilmektedir.
Genel olarak ortalama 4 hafta sonra sınava girebiliyor.
Direksiyon sınavı en fazla 1 eğitmene bağlı olarak 12 kişi girebilir. Direksiyon sınavı için ilk sürücü adayı başlama saati 08:20 de sürücü adayının direksiyon sınavı başlama yerinde olması beklenir. Direksiyon sınavında ilk aday başladığında toplam 35 dakika süre verilir.
İl ve ilçelerde yapılan elektronik ehliyet sınavları haftaiçi veya haftasonu yapılmaktadır. Sürücü adaylarının işten gelişleri düşünerek haftaiçi genelde akşam 18:00'den sonra gerçekleştiriliyor. Haftasonu ise 09:00'dan itibaren başlamaktadır. Her saat bir e-sınav yapılmaktadır.
İlgili 23 soru bulundu
Birinci vites kalkış vitesidir. Zorunlu haller dışında, kalkıştan hemen sonra aracınızı ikinci vitese geçiriniz. ( Yaklaşık 3-4 araç boyu bir mesafede ikinci vitese geçmeniz gerekir. ) Sınavın yapıldığı güzergahta 4. vitese geçebileceğiniz kadar hızlanamazsınız.
Yani kanunun hedefi 2 yıllık süre içerisinde sürücülerde kurallara uyma davranışını geliştirmektir. Direksiyon sınavı 35 dakikayı geçerse ne olur? Ancak kursiyerin araç tanıma ve kullanmada yetersiz olması ve sürücü olamayacağına kanaat getirilmesi hâlinde sınava son verilecek.
L park yaparken ise park alanına tek seferde girmelisiniz. Araç belirlenen alana girdikten sonra bir ileri bir de geri manevra hakkınız bulunuyor.
Direksiyon Sınavı Giriş Belgesinde Sınav Saati bölümünde iki ayrı saat dakika verilmiştir. Bunlardan ilki Sınavınızın başlama saati ikincisi ise sınavınızın bitiş saatidir. iki saat arasındaki istediğiniz saatte sınava giremezsiniz.
Direksiyon sınavı puanlama cetveli; mavi, sarı ve kırmızı renk hatalar; Direksiyon sınavı kırmızı hataları 1 kez yaparsanız, direksiyon sınavı sarı hataları 2 kez yaparsanız ve direksiyon sınavı mavi hataları 5 kez yaparsanız başarısız sayılıyorsunuz.
Sınav ücretini yatırıp sınav başvurusunda bulunup randevusu onaylanan kursiyerler, mazeretini bildiren resmi bir belgeyle e-sınav tarihinden en az 4 (dört) gün önce sürücü kursuna yazılı olarak dilekçeyle başvurarak randevusunu ileri bir tarihe erteleyebilir.
Sınavdan başarılı olabilmeniz için en az 70 puan (35 DOĞRU ) almanız gerekmektedir.
Direksiyon eğitimleri trafikte 14 derstir. Her ders 50 dakika sürer. Bir günde 2 ders saatine kadar direksiyon dersi alabilirsiniz. Yazılı ve direksiyon için ayrı ayrı olmak üzere 4 (Dört) sınav hakkı vardır.
L Parka yanaşırken sağ sinyalimizi veririz, yanaşırken aracın hızını iyice düşürmeliyiz. L'ye girerken dubalar ile kaldırımı ortalayarak düz bir şekilde (kaldırıma paralel olarak) dubalar ile kaldırımın arasına gireriz, "L Dönüş Alanı" Tabelasını yanında dururuz.
Direksiyon sınavı her ay düzenli olarak yapılır. Aday için belirlenen bu tarih genelde adayın elektronik sınava girdikten sonraki 21 gün içerisinde gerçekleşir. Direksiyon sınavı toplamda 5+30 dakika olarak iki ayrı bölümden ve toplamda da 35 dakika sürer.
Fren yaparken akan trafiği kontrol etmeyi unutmayınız. Sinyaller: - Dönüşlerde, sollamalarda, ilk kalkışta gideceğiniz yöne doğru mutlaka sinyal vermelisiniz. - Park ederken, %7 eğimli alanda kalkış yaparken, geri geri gelirken dörtlüleri yakmayı unutmayınız.
Daha önce geçerli olan 1 stop hakkının ise, 2'ye çıkarıldığı belirtildi. Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (MTSAS-1) geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirildi. Adaylar 12 ilkyardım bilgisi, 23 trafik ve çevre bilgisi, 9 motor ve araç tekniği ve 6 trafik adabı olmak üzere 50 sorudan oluşan sınavda ter döktü.
f) Araç seyir halindeyken iç ve dış aynalardan trafiğin akışını kontrol etmiyor. g) Takip mesafesini kurallara uygun olarak ayarlayamıyor. ğ) Güzergahı bilmiyor, güzergah dışına çıkıyor. h) Genel olarak araç kullanma becerisi zayıf.
Ehliyet yazılı sınavında başarılı olamayan adaylar, direksiyon sınavına giremez. Yazılı sınavda başarılı olanlar ise sürücü sınavına girerek başarılı oldukları takdirde ehliyet almaya hak kazanır. Direksiyon sınavı genellikle cumartesi ve pazar günleri yapılır.
Size tavsiyem, panik frenleme anlarında soğukkanlılığınızı koruyabiliyorsanız, fren yaptıktan sorna aracınızın hızı 45 km seviyesine geldiği zaman vitesi 1'e takıp ayağınızı debriyajdan çekmeniz olacaktır. Bu size yaklaşık 1,5 - 2 metre daha kısa fren mesafesi sağlar.
L park alanına sinyal vererek, aracın sağ tekerleri yol çizgisinin üzerine veya sol kısmına gelecek şekilde kaldırım çizgisine hiza alarak dur.
En İyi Cevap. Paralel zor L park kolaydır.
125cc motor 1. viteste 25-30km yapar bağıra bağıra ama o şekilde mevcut sınav sistemine göre sınavı geçemezsin. 2. 3. vitesleri de kullanman lazım.
Sınavınız bittiği için teselli anlamında geçmiş olsun denilmektedir.
Videoda izlendiği gibi çıkış yaparken de mutlaka sol sinyal vererek ve ayna ile arka trafiği kontrol ederek yola çıkacaktır. Dönüş esnasında sinyalin atması durumunda sinyali tekrar verip vermediği kontrol edilecektir. Sürücü adayı bu aşamada sağ sinyal vererek yanaşacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri