Diş eti çekilmesi ya da farklı nedenlerle ortaya çıkan diş eti kanaması gargara, diş taşı temizliği ve derin küretaj işlemi ile tedavi edilir. Akut kanama ise diş etine baskı yapılarak durdurulabilir.
Diş eti çekilmesini önlemek için de farklı doğal yöntemler vardır. Bu yöntemler; misvak, kristal tuz, çay ağacı, kabartma tozu, limon yağı, hardal yağı ve karanfildir. Bu doğal tarifte gargara yapmak için suya kristal tuz, çay ağacı ve karbonat ilave edilir.
Sonuç olarak diş eti çekilmesinin kendiliğinden düzelmesini beklemek yerine en kısa sürede bir diş hekimine gitmelisiniz.
Yönlendirilmiş doku rejenerasyonu: Dişlerinizi destekleyen kemik, diş eti çekilmesi sonucu tahrip olmuşsa, kaybedilen kemiği ve dokuyu yeniden oluşturma prosedürü önerilebilir. Cep derinliğini azaltmada olduğu gibi, diş hekiminiz, diş eti dokusunu geriye katlar ve bakterileri giderir.
Günde iki kez diş macunu ile dişlerin fırçalanması, en az günde bir kez diş ipi kullanımı, gargara yapılması, yılda 2 kez diş hekimleri tarafından dişlerin profesyonel olarak temizlenmesi ve tütün kullanmama, diş eti çekilmesi tedavisinin önemli uygulamaları arasındadır.
İlgili 26 soru bulundu
Diş etlerini güçlendirmek için vitaminler içerisinde özellikle c vitamini oldukça önemli bir yere sahip olsa da a, b, e, d ve k vitaminleri de oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle besinlerden alınan vitaminlerin yeterli miktarda olmaması halinde mutlaka vitamin takviyeleri kullanmak gerekmektedir.
Gargara: Diş eti çekilmelerine karışı evde hazırlanabilecek gargaralar da tercih edilebilir. Tuzlu su, karbonat ve ada çayı ile yapılacak gargaralar diş eti çekilmesi sonucu hissedilen kanamaları veağrıların azaltılmasına yardımcı olabilir.
Diş eti tedavisi ne kadar sürer? Dişeti tedavisinin süresi hastalığın ilerleme durumuna göre değişkenlik gösterir. Bu süre genellikle 1 ay ile 1 yıl arasında değişebilir.
C vitamini eksikliği ve vücudun ihtiyacı olan suyu alamaması. Yapılan araştırmalar doğrultusunda C vitamininin vücuttaki eksikliği durumunda diş eti çekilmesi sıklığının arttığı gözlemlenmiştir.
Diş eti şişmesini tedavi edecek ürünlerden biri de limondur. Limon suyunu kullanarak diş etlerinize etkili bir gargara yapabilirsiniz. 1 bardak ılık su ve 1 çorba kaşığı limon suyunu karıştırın. Diş etleriniz rahatlayıncaya kadar limon suyla gargara yapın. Günde iki kez yapılması uygundur.
Hindistan cevizi yağının diş eti iltihaplanmalarını da engellediği saptanmıştır. Zeytinyağı ile yapılan gargaralarında ağız ve diş sağlığına katkıda bulunduğu saptanmıştır. Zeytinyağı içinde yer alan antimikrobik ve antioksidan özellikleri sayesinde ağız içerisinde biriken bakterileri ve enfeksiyonları gidermektedir.
Orta derecede diş eti çekilmesi, etkilenen bölgenin derinlemesine temizlenmesi ile tedavi edilebilir. Bu tedaviyle, dişlerde ve diş eti çizgisinin altındaki kök yüzeylerinde biriken plak ve tartar dikkatlice çıkarılır. Kalan zararlı bakterilerden kurtulmak için antibiyotik kullanımı da önerilebilir.
Diş eti iltihabı nasıl geçer sorusunun en basit cevabı ağızda gerekli hijyenin sağlanmasıdır. Tüm sağlıklı bireylere önerildiği gibi diş eti iltihabı sorunu yaşayan kişilere de günde 3 kez dişler ve dilin uygun teknikle fırçalanması, düzenli diş ipi kullanımı önerilir.
Süt, yoğurt ve peynir diş ve diş eti sağlığını korumak için en iyi seçeneklerden biridir. Bu gıdalar kaplamak suretiyle diş minesini korumaktadırlar. Bu besinler içerdikleri yüksek miktardaki kalsiyum ve fosfor ile mineral oluşturabilmesi için yardımcı olmaktadırlar.
Hem sistemik hem de diş/dişeti hastalıkları; beslenmeniz ve ağız bakımına önem vermeniz, yetersizse D ve K2 vitamini desteği almanız ile önlenir.
Dişlerinizi fırçaladıktan sonra düzenli olarak tuzlu, karbonatlı veya sirkeli suyla gargara yaparak diş eti problemlerinizi kısa sürede çözüme kavuşturabilirsiniz.
Güçsüz diş etine yaşlanma, çok sert fırçalama ve hatta kötü ağız hijyeni dahil bazı faktörler neden olabilir. Kötü ağız hijyeni, plakların varlığı nedeniyle diş eti sorunlarına yol açabilir ve önlem alınmadığında diş eti güçsüzleşmeye başlar.
Elma sirkesi ile gargara yapıldığında dişlerin arasındaki bakteriler yok olur. Bu sayede diş eti iltihabı sorunu ortadan kalkmış olur. Elma sirkesi ile günde 2-3 kez gargara yaparak, diş eti iltihabı sorununu ortadan kaldırabiliriz. Diş eti iltihabına elma sirkesi iyi gelmektedir.
Dişler ve diş eti arasında cepler oluşabilir ve dişlerinizi sıkıca tutan yapılara zarar vererek sonuçta diş kaybına neden olabilir. parodontax Tam Koruma diş macunu ile günde iki kez fırçalamak diş eti çizgisi boyunca biriken plakları uzaklaştırmaya ve diş etininin koyu kırmızı görünümünü önlemeye yardımcı olur.
Kekik suyu, antiseptik etkisi sayesinde ağız içerisindeki mikropları temizleyerek, diş eti çekilmesine iyi gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri