Elma sirkesi: Elma sirkesi tükürük akışını uyarır, iltihap önleyici ve antibakteriyel etkiye sahiptir. İki yemek kaşığı elma sirkesini bir bardak su ile karıştırıp dişlerinizi fırçalamadan yarım saat önce bu suyla gargara yapın. Masaj: Diş etleriniz kanasa bile diş hekimleri diş fırçasıyla masaj yapmanızı önerir.
Elma sirkesi de bir dezenfektan görevi görür ve diş iltihaplarına iyi gelmektedir. Diş iltihabının yaşandığı bölgenin dezenfekte edilmesini sağlar. Bir çorba kaşığı kadar elma sirkesi birkaç dakika boyunca ağıza alınıp çalkalanır. Daha sonra ağız ılık su ile çalkalanarak temizlenir.
Basit bir hastalık olan diş eti iltihabı genellikle dişlerin uzun süre ve düzenli fırçalanması ile diş ipi kullanımı sonucunda kısa bir süre içerisinde iyileşir.
İki su bardağı sirkenin içerisine 1 tatlı kaşığı çörek otu atıldıktan sonra kaynatılması gerekir. Soğuması beklendikten sonra yapılan gargara ile ağrılar direkt olarak kesilecektir.
Sirkeli su ve tuzlu su gargarası diş ağrılarını kısmen uyuşturur. Dişi bakterilerden temizler ve şişlikleri azaltır. Diş eti ve açık diş çürüklerine dezenfektan etkisi vardır.
İlgili 16 soru bulundu
Temizlik malzemesi olarak da kullanılabilen elma sirkesi, yüzeylerdeki mikropları öldürmeye yönelik de etken maddeleri içerir. Öte yandan iyi yıkanmamış meyve ve sebzeler ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Meyve ve sebzeleri sirkeyle yıkamak da çok önemlidir.
Doğal Yöntemler İle Etkili Sonuçlar Alabilirsiniz
Bir bardağın içerisine bir çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı elma sirkesi ve yarım çay kaşığı tuz eklenip iyice karıştırılır. Karışım macun kıvamına geldiğinde diş fırçası batırılır ve dişler fırçalanır.
Elma sirkesi: Elma sirkesi tükürük akışını uyarır, iltihap önleyici ve antibakteriyel etkiye sahiptir. İki yemek kaşığı elma sirkesini bir bardak su ile karıştırıp dişlerinizi fırçalamadan yarım saat önce bu suyla gargara yapın. Masaj: Diş etleriniz kanasa bile diş hekimleri diş fırçasıyla masaj yapmanızı önerir.
Diş eti iltihabı dişteki bakterilerden kaynaklanmaktadır. Elma sirkesi ile gargara yapıldığında dişlerin arasındaki bakteriler yok olur. Bu sayede diş eti iltihabı sorunu ortadan kalkmış olur. Elma sirkesi ile günde 2-3 kez gargara yaparak, diş eti iltihabı sorununu ortadan kaldırabiliriz.
Diş eti iltihabına evde ne iyi gelir sorusu; tuzlu su, karbonat, aloe vera jeli, ve yeşil çay olarak cevaplandırılabilir. Bu ürünleri doğru yöntemler ile kullanarak evde sağlığınıza kavuşabilirsiniz.
Diş iltihabına iyi gelen bitkiler çeşitlidir. Bunlar genelde halk arasında doğal antibiyotik olarak anılan sarımsak, zerdeçal ve elma sirkesi gibi bitkilerdir. Çünkü diş iltihabı ancak antibiyotik kullanımıyla geçer. Diş iltihabına iyi gelen çaylar arasında papatya en önemli sıradadır.
Tuzlu su, diş rahatsızlıklarında denenen en klasik yöntemdir. Diş apsesi için de tuzlu su önerilir. Diş apsesinde meydana gelen şişliği ve ağrıyı yok etmek için tuzlu suyla gargara yapılmalıdır. 1 bardak suyun içinde 1 çay kaşığı tuzu eriterek düzenli olarak gargara yapabilirsiniz.
Diş kökü iltihabı tedavisi, uzman diş hekimin iltihaplanmaya neden olan durumu belirlemesi ve enfeksiyonu durdurabilmek için antibiyotik tedavisine başlamasıyla gerçekleştirilir. Bazı durumlarda iltihaplanma ilerlemiş olabilir. Bu durumda ise iltihaplı dokulara doğrudan iğne yardımıyla antibiyotik verilir.
1) Elma Sirkesi
Elma sirkesi ile iltihapları temizlemek adına; her sabah 1 su bardağı suyun içine 1 kaşık elma sirkesi ekleyerek tüketebilirsiniz. Ayrıca elma sirkesi ile salata da hazırlayıp vücudun iltihaplara karşı daha güçlü olmasını sağlayabilirsiniz.
Diş eti şişmesi İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen kürü ile de tedavi edilebilir. Saraçoğlu'nun diş eti şişliğine karşı önerdiği bitkisel çözüm nar suyudur. Nar suyu diş eti iltihaplarını yok ederek dişteki şişliği ve ağrıyı azaltır.
Diş Kökü İltihabı Kaç Günde Geçer? Diş kökü iltihabının iyileşme süresi, uygulanan tedavi yöntemine göre değişkenlik gösterebilir. İltihabın kurutulması için verilen antibiyotik ilaçlar, ortalama olarak 7 ila 10 gün boyunca kullanılır.
Diş fırçalama işleminden sonra uygulamanız önerilen sirkeli gargara, ağızdaki bakterilerin temizlenmesine yardım edecektir. 1 su bardağı suyun içine 2 yemek kaşığı sirkeyi ekleyin ve karıştırın. Suyu az miktarda ağız içine alın ve çalkalama işlemine geçin. Çalkalamadan sonra kirli suyu tükürün.
Diş hastalıklarında ise İbni Sina bu ünlü kitabında: "Akırharka ve kına eşit olarak diş ağrısında dişe sürülür." demektedir. Şurada Paylaş! Baş ağrısı yaşayan kişilerin gündelik yaşamı kabusa dönüşebilir.
Diş ve Ağız Sağlığı Elma sirkesi, sararmış dişlerin beyazlatılmasının yanı sıra antibakteriyal özelliği sayesinde ağzınızdaki bakterileri ve mikropları yok etmeye yardımcı olur. Bunun için dişlerinizi fırçalamadan önce 1 yemek kaşığı sirke ile bir yemek kaşığı suyu karıştırıp ağzınızı çalkalayın ve gargara yapın.
Soğuk kompres yapın: Soğuk kompres, diş etlerindeki şişliği hafifletmek ve ağrıyı azaltmak için kullanılabilir. Buzlu bir torbayı sarın ve şişen bölgeye 20 dakika kadar uygulayın. Aspirin veya ibuprofen alın: Aspirin veya ibuprofen gibi ağrı kesiciler, diş etlerindeki ağrıyı ve şişliği hafifletmeye yardımcı olabilir.
Peynir ve yoğurttaki bakteriler dişlerinize çok iyi gelir. Bu bakteriler ağzınızdaki asit miktarını azaltarak zararlı bakterilerin giderilmesine yardımcı olur. Bu kültürlerin diş etlerinizdeki kan akışını düzenlediğine ve hatta diş minesini güçlendirdiğine inanılır.
Elma sirkesinin faydaları arasında; kilo vermeyi hızlandırma, kolesterolü düşürme, enfeksiyonlarla savaşma, kan şekeri kontrolü ve şeker hastalığının diğer belirtilerini yatıştırma gibi önemli yararlar sayılabilir. Elma sirkesi, çorba kaşığı başına sadece üç kalori içerir. İçinde çok fazla vitamin veya mineral yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri