Eğer siz de Cunda Adası'na kendi aracınız ile gitmeyi planlıyorsanız öncelikle Balıkesir'e ulaşıp, ardından Ayvalık üzerinden yaklaşık olarak 9 kilometre daha yol aldıktan sonra boğaz köprüsünden geçin. Boğaz köprüsünden geçtikten sonra Cunda Adası'na kolayca ulaşabilirsiniz.
Cunda'ya karayolu ile gelenler, 15 Eylül Caddesi üzerinden ilk önce Dolap Adası (Lale Adası)'ndan geçer. Ardından Türkiye'nin İlk Boğaz Köprüsü'nden geçerek Cunda'ya ulaşır.
Kendi aracını kullanarak Cunda adasına gitmek isteyen kişiler öncelikli olarak Balıkesir ilinde yer alan Ayvalık şehrine giderler. Ayvalık üzerinden yaklaşık sekiz ila dokuz kilometre daha yol gittikten sonra boğaz köprüsünü kullanarak Cunda adasına ulaşım sağlamak mümkündür.
Giriş ücretsizdir. Kitaplığa toplu taşım araçları ile ulaşabilmek için Ayvalık'tan Alibey Adası'na (Cunda Adası'na) kalkan belediye otobüsleri ve minibüsler kullanılabilir. Ayvalık İskelesinden, Alibey Adası (Cunda) İskelesine her saat başı hareket eden tekneler de bir başka ulaşım alternatifidir.
İstanbul'dan İDO Bandırma feribotlarına binip Bandırma'ya gelerek oradan da Cunda Adası'na gidebilirsiniz. Cunda Adası'na feribot ile ulaşabilmek için Ayvalık Limanı'ndan kalkan feribot seferleri kullanılmaktadır. Karşılıklı olarak Cunda Adası ve Ayvalık Limanı'ndan her saat başı feribot seferleri düzenlenmektedir.
İlgili 32 soru bulundu
İstanbul-Cunda arası uçuş mesafesi toplam 284 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 50 dakika sürüyor. İstanbul-Cunda arası hangi hava yolları direkt uçuş düzenleniyor?
Ayvalık'tan Cunda Adası'na Ulaşım. Ayvalık-Cunda seferi yapan minibüs ve otobüsleri Bu yolculuk yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Kendi arabanız ile Ayvalık'tan adaya geçişi sağlayan eski ve yeni yol seçeneklerinden birini kullanarak. Yolculuğunuz yaklaşık 20 dakika sürecektir.
Cunda zeytinlikleriyle meşhur, buradan halis sızma zeytinyağı, zeytin ve doğal sabunlar satın almayı ihmal etme. Âşıklar Tepesi'nden ya da Şeytan Sofrası'ndan günbatımını izle, Şeytan'ın ayak izi olduğu sanılan lav birikintisini görmeyi unutma.
Cunda, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde konumlanmış bir ada. Ege Denizi'nde bulunan en büyük dördüncü ada olma ayrıcalığına sahip Cunda, Ayvalık Merkez'e 20 dakikalık sürüş mesafesinde.
Schengen vizenizin geçerlilik tarihinin son gününde Türkiye'ye dönmüş olmanız gerekmektedir. Daha önce pasaportla KKTC'ye girmemiş olmanız gerekmektedir. Pasaportunda KKTC damgası olan yolcular Yunanistan'a giriş yapamazlar ve haklarında cezai işlem uygulanır.
Cunda Adası, yaz tatili için oldukça güzel ve görülmesi gereken yerler arasındadır. Cunda adasının tarihi yerleri, plajları ve koyları yaz tatili için mükemmel yerler arasındadır. Denizinin suyu oldukça berrak ve temizdir. Cunda plajlarının çoğu sığ bir denize sahiptir.
Adaya otobüs geçişi sağlanamadığı için yaya olarak geçiş sağlayacağız. Yüzmek için yanınızda bulundurmanız gereken eşyaları küçük bir el çantası ile aldıktan sonra feribota binerek yarım saat sürecek yolculuğumuzun ardından Bozcaada'ya varıyoruz.
Cunda Denizcilik, 2008 yılında M. Engin ÖZTURAN tarafından kurulmuştur.
Öncelikle Cunda Adası'nda yüzülecek en doğru yerler adanın batı cephesi. Burası açık denize baktığından ötürü suyu sirküle edip temizlenebiliyor. Karşısında ada olan batı kıyıları adanın yarattığı siper etkisi sebebiyle de ayrı güzel.
Cunda'dan Ne Alınır? Cunda'dan almadan dönülmeyecek temel şeyler zeytin, zeytinyağı, sabun, sakızlı kurabiye ve lorlu kurabiye diyebiliriz. Sakızlı ve lorlu kurabiye için adresi biliyorsunuz : ) Bunun dışındaki şeyler için ise Atölye Patika'yı önerebiliriz.
Ayvalık'tan sekiz kilometrelik bir araç yolculuğu veya Ayvalık Limanı'ndan saat başı hareket eden feribot seferleriyle Cunda'ya ulaşım imkanı var.
Cunda ya da Alibey Adası (Yunanca: Μοσχονήσι Moshonisi, Grekçe: Εκατόνησα Hekatonisa), idari bakımdan Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı bir ada.
Otomobil: Şahsi aracınızla gidecek olursanız, Ayvalık merkezden Sarımsaklı istikametine doğru yola çıkabilirsiniz. Yan tarafınızda bulunan denizin dönüş yaptığı yerdeki kavşakta Burada Şeytan Sofrası levhasını görürsünüz.
"Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, halkın denize girdiği sahile kanalizasyon atık suyunu boşalttığı belirlendi desek şaşar mısınız?" Tatilcilerin, “Deniz lağım kokuyor” şikayetlerinin nedeni anlaşıldı. Gazeteciler kokunun kanalizasyon atık suyunun denize boşaltılmasından kaynaklandığını görüntüledi.
ÖNEMLİ DUYURU:CUNDA PAZARI PERŞEMBE GÜNÜ AYNI YERİNDE KURULACAKTIR.
Mübadele antlaşması neticesinde Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına dahil olan Cunda Adası eski bir Yunan Adasıdır. Adadaki her ayrıntı size mübadeleyi anlatmakla yükümlüdür.
Alaçatı mı Cunda mı Sorusuna Sonuç Olarak
Fakat bütçe olarak Alaçatı'nın daha fazla zorlayıcı olduğu, artık oldukça aşikar ve herkesin bildiği bir konu oldu. Alaçatı'da çok uygun yerleri ya da kamp alanlarını tercih etmekte fayda olabilir. Cunda ise daha cep dostu olmasıyla tercih edilebilir bir alternatif olabilir.
Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesinde konumlanan Şeytan Sofrası, Ayvalık ilçe merkezine 8 km mesafede kayalık bir tepede yer alıyor.
İlkbahar ve sonbahar ayları Ayvalık'ı ziyaret etmek için en uygun aylardır. Ayvalık'ta denize girmek için en ideal dönem ise haziran ve eylül ayları arasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri