Diş beyazlatma işlemi diş taşı temizliği işlemi sonrası yapılan polisaj işleminden oldukça farklıdır. Diş beyazlatma işleminde dişin kendi renk tonu 2-3 ton kadar açılabilmektedir.
Sonrasında diş yüzeyine sürülen beyazlatıcı jel, özel bir ışıkla desteklenir. Bleaching (diş beyazlatma) işlemi, diş rengini 30 ila 60 dakika arasında 3-4 ton kadar açabilir (dişin renginin kaç ton açıldığı kişiden kişiye göre değişir). Diş beyazlatmak güvenli midir?
Genel olarak sağlıklı dişler beyazımsı renkte olur tamamen bembeyaz olmazlar. Dişlerin rengi beyazdan sarıya kadar olan tonlarda değişiklik gösterir. Dişin renginin değişmesinin sebebi birçok şekilde olabilir. Dişlerin rengi dişlerin yaşına, beslenmeye, sigara kullanımı gibi faktörlere bağlı olarak değişir.
Bu renklenmeler sonunda ise dişler doğal görünümlerinden uzaklaşır ve rengi koyulaşmaya başlar. Bu lekelenmeler çeşitli yöntemler ile giderilmezse kalıcı hale dönüşür ve dişler sararmış olur. Bundan dolayı bu sararmaları ortadan kaldırmak için diş beyazlatma (bleaching) gibiçeşitli yollara başvurulmaktadır.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Diş hekimi, profesyonel diş temizliği yaparak, dişlerdeki plak ve diğer lekeleri uzaklaştırabilir. Doğal yöntemler, dişlerin daha beyaz görünmesini sağlamak için etkili bir seçenek olabilir. Limon suyu, karbonat, hindistan cevizi yağı ve elma sirkesi gibi malzemeler, dişlerin beyazlamasına yardımcı olabilir.
Bu nedenle, diş beyazlatma gibi kozmetik amaçlı işlemler için devlet hastanelerinde ücretsiz veya düşük maliyetli hizmetler sunulmamaktadır.
Dişler herkeste aynı oranda mı beyazlar? Diş beyazlatma tedavisi herkeste aynı oranda sonuç vermez; diş renginin ne kadar açılacağı dişin yapısına göre değişir.
Beyazlatma işlemi diş minesi üzerinde herhangi bir değişikliğe yol açmaz. Beyazlatma kalıcı bir işlemdir.
Kanser tedavisi gören hastalara işlem uygulanmaz. 18 yaş altı bireylere, Diş eti problemi ciddi olan kişilere ve dişin minesinde defekt bulunan hastalara işlemi uygulamak sakıncalıdır. Kadın hastalarda, hamilelik döneminde kullanılması tavsiye edilmemektedir.
Dişin normal rengi bembeyaz olmayıp sarıdır. İnsanlar yaş aldıkça, pulpadan gelip içine etki eden materyaller zaman içinde dişin rengini değiştirmektedir. Böylece zamanla dişlerde renk değişikliği meydana gelerek dişler daha koyu kahverengi/sarı bir renge dönüşmektedir.
Doğal dişlerin gerçek rengi kirli beyazdır. Hiç bir dişin asıl rengi kar beyazı değildir, daha çok sarı ve gri spektrumdadır.
A1 diş rengi VİTA Classical renk skalasının B1 den sonra en açık renk tonu olarak tanımlanabilir.
Diş beyazlatma fiyatları 2023 yılı güncel fiyatı; lazer tipi ve ev tipi olarak ikiye ayrılır ve Ev tipi diş beyazlatma yönteminde 1500 TL ile 2500 TL fiyat aralığındayken, ev tipi jel sürülen diş beyazlatma yönteminde Ofis tipi diş beyazlatma fiyatları 2500 TL ile 3500 TL fiyat aralığındadır.
Genellikle beyazlatma işlemleri 1-1.5 saat sürer ve tek seanslık işlemdir. Çok hızlı yapılan beyazlatma işlemi agresif kabul edilir.
Dişlerin beyazlaması ne kadar sürer? Dişlerin beyazlaması kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Ortalama beyazlama süresi 2-3 haftadır. Antibiyotik kullanımına bağlı oluşan grileşmelerin beyazlaması daha zordur ve sonuca ulaşmak daha uzun bir süre gerektirebilir.
Klinik ortamında yapılan diş beyazlatma işleminin sıklığı en çok merak edilen konulardan biridir. Diş beyazlatma uygulaması en az 1 ila 2 yıl gibi aralıklarla tekrarlanmalıdır. Daha kısa aralıklarla yapılan uygulamaların dişlere zarar verebileceği gerçeği göz ardı edilmemelidir.
Diş beyazlatma bu alanda uzman ve deneyimli diş hekimleri tarafından doğru tekniklerle ve doğru hastaya uygulandığı takdirde acıtmaz.
Diş hekimi kontrolünde yapılan beyazlatmanın zararı yoktur
Diş hekimi kontrolünde yapılan beyazlatmanın dişlere zararı bulunmamaktadır.
Tek kelime: yaprak porselenler. Kozmetik diş hekimliği Hollywood seviyesinde bir gülümseme elde etmenin tek kesin yoludur. Yaprak porselen tedavisi yaklaşık 20 yıldır ülkemizde popüler bir tedavi seçeneğidir.
Beyazlatma işlemi de estetik kazandırma yollarından biridir. Bazı insanların dişleri doğuştan sarıdır. Bu sarı dişler ne fırçalansa da beyaz bir görünüm oluşmamaktadır.
Diş beyazlatmanın zararı var mı sorusuna cevap vermek gerekir ise; hastalarımıza doğru teknik ile doğru zamanda ve uygun malzeme ile uygulanan diş beyazlatma tedavisinin bir zararı bulunmamaktadır.
İşlem sırasında jeller uzaklaştırılarak işlem tamamlanmaktadır. Eğer dişteki lekelenmeler ve sararmalar çok fazlaysa ev tipi diş beyazlatma yöntemi ile işlemin desteklenmesi tercih edilmektedir. Tedavinin kalıcılık süresi 6 ay ile 3 yıl arasında değişiklik göstermektedir.
Ev tipi beyazlatma, kişinin evinde uyguladığı ve diş hekimi tarafından verilen özel bir diş beyazlatma kiti kullanılarak gerçekleştirilen bir beyazlatma yöntemidir. Bu yöntem genellikle dişlerin yavaşça beyazlamasına ve sonuçların yaklaşık 1 – 2 hafta içinde görünür hale gelmesini sağlamaktadır.
18 yaşını tamamlamış ve dişlerinizin herhangi bir hassasiyeti yoksa genç hastalarımıza da uygulanabilir. Çünkü dişler gerekli olgunluk aşamasını tamamlamış olacaktır. Hastanın da ne istediği elbette önemlidir. Kişilerin dişlerinin sarı renge sahip olması tedavi için yeterli bir neden olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri